Kuduz Aşısı Gerekli Mi

sevevevalt
sevevevalt

895 Puan

merhaba ev kedime kuduz aşısı yaptırmalı mıyız çok gerekli bir aşı mıdır

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128585

Kimlik çıkartınca zaten yasal olarak yaptırmak zorundasınız ama tırmalayınca aşısız diye kuduz aşısı olma konusuna katılmıyorum. Onlar prosedür olarak tabi ki aşısız derseniz üstlerinden sorumluluk kalksın diye kuduz aşısı yaparlar. Siz aşısı var deseniz kimse belge isteyecek değil ama seyahat ediyorsanız tabi ki gerekli olur. Ben şahsen kedilerime kuduz aşısı yaptırmıyorum çünkü sarkoma en çok neden olan aşı türü kuduz aşısı. Birçok kedide tümör oluşturuyor. Evden çıkmayan kediye kuduz geçmesi imkansız gibi bir şey, kaldı ki Türkiye'de kediden bulaşmış kuduz vakası da yok, dışarıdaki kediler bile tehlike oluşturmuyor. İsteyen yaptırır saygı duyarım ama kimse beni kedim tırmaladı diye kuduz aşısı olmaya zorlamadı. Konu karma aşı olsaydı kesinlikle yaptırın derdim.

Cemalchief
Cemalchief

12112

Kuduz aşısı olmadan pasaport çıkmaz ve zorunludur. Çip takılmaz yurt dışına seyehat edemezsiniz ayrıca. Ceza konusunu bilmiyorum ama kesin vardır. Ek olarak cam balkona yazın ufak delikten yarasa girmiş sonucta memeli oldugundan asisi olmasına ragmen 7. Ayda tekrarladık ne olur olmaz diye. Riske girmeye değmez

fcylan
fcylan

10334

Kuduz aşısını yaptırın. Sadece yasal kısımlar için değil kendiniz içinde. Örneğin, kediniz sizi tırmaladı veya ısırdı ve doktora gitmek durumunda kaldınız bunun için orada size aşı soruyorlar. Eğer kedinizin aşısı yok ise size aşı protokolü başlıyorlar. Süreçte 4 kuduz aşısı olmak zorunda kalırsınız, antibiyotikler de dahil. Ama aşılı bir kedi ise ona göre size aşı önermezler 10 gün kedi gözlemi yeterli olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 575 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82074 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR