Kedimde Ciddi Bir Davranış Bozukluğu Var.

Ebru-c
Ebru-c

4513 Puan

Arkadaşlar Bursada yaşayan ve davranış bozukluğu için gidebileceğim bir yer bilen biri lütfen yardımcı olsun bana. Artık sahiden çok yoruldum, 1 buçuk senedir ha düzeldi ha düzelecek derken ne evliliğim kaldı ne de kendime ait 1 saatim. 2.5 aylıktan beridir uyanık olduğu her an işkenceye dönüşüyor, sürekli mırlayıp duruyor, seviyorum kaçıyor. İlgilenmiyor gibi yapıyorum kapıları tırmalıyor. Burada tarif etmem imkansız sahiden neler yaşadığımı ama şunu söyleyebilirim rahatlıkla kesinlikle ruhsal bir sorun var. Sürekli sık sık veterinere gidiyoruz herhangi bir sağlık problemi yok. Ama artık benimde psikolojim bozuldu gerçekten kafayı yemek üzereyim. Çok üzülüyorum, elimden bir şey gelmiyor. Uykusuzluktan, sürekli o mırlama sesini duymaktan travmatik bir durum yaşıyorum. Lütfen burada duyar kasmayın olur mu? Ben zaten ona karşı çok sabırlıyım ama kendi içimde artık sahiden gücüm kalmadı. Bir gün değil, 3 ay değil 1.5 senedir diyorum.

7 CEVAP

tengrist
tengrist

11589

Kimse kusura bakmasın bu kedim psikolojimi bozdu dayanamıyorum kafayı yiyorum bilmem neler bana çok komik geliyor. :D Kedi bu yani ne olabilir yok sevdim kaçtı yok mırlıyor kapı kapalıysa tabii ki tırmalayacak yani karşınızda zeka fonksiyonları bizden daha düşük daha farklı düşünen ve içgüdüsel hareket eden bir canlı var. Mırlama sesinden travmatik durum yaşıyorum nedir anlayamadık tam olarak sesine bile tahammül edemediğiniz canlıların sorumluluğunu neden üstleniyorsunuz duyar kasmayın demişsiniz bir de.

HepsiPati
HepsiPati

5147

Merhaba. İnsanlar gibi kedi ve köpekler hatta tüm canlılar farklı karakterlere sahip oluyorlar. Sizi anlıyorum. Size tavsiyem veterinerinize sorarak vet expert in kalmvet ürününü denemeniz. Biraz pahalı bir ürün fakat işe yarıyor. Veya veterinerinizin önereceği başka bir ürün de deneyebilirsiniz. Kedinizin cinsiyetini ve kısır olup olmadığını okurken kaçırmış olabilirim. Kısırlaşan kediler de sakinleşiyor bilginize.Bir de yeni bir kedi sahiplenip yalnızlığını azaltabilirsiniz. Bu çok zor bir süreç olabilir fakat kesinlikle işe yarıyor.Lütfen vazgeçmeyin. Sabrınızı takdir ediyorum. İyi haberlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Geçmiş olsun.

Jdjs
Jdjs

2606

Merhaba evdeki kapıların hepsi açık olmalı mümkün olduğunca
bir oda kitli olunca benim kedimde yapıyor sürekli miyavlıyor derken mama için mi yoksa sebebsiz yere saldırma gibi mi sakinleştirici ilaçlar ve maltlar var bir zararı varmı bilmiyorum veterinerinize sorup kullanabilirsiniz

Ebru-c
Ebru-c

4513

Sadece 1 oda kapalı ama o odanın yasak olduğunu biliyor zaten, muhabbet kuşuma ayırdık o odayı. Yaş mama delisi her öğün yaş mama istiyor bilhassa geceleri.

fcylan
fcylan

10334

Merhaba, ben çok iyi anlıyorum sizi. Bir kedimizde de bir davranış problemi var ama bizimki aşırı korku. Bu nedenle diğer kedimle de araları çok çok kötü iki yıl olacak hala anlaşamıyorlar. Bana veterinerim Ankara üniversitesi hayvan davranışlarından kedim için terapi almamı önerdi, biz almadık ama hala düşünüyoruz.

aslihan_e
aslihan_e

128585

Mırlama derken miyavlayıp bağırıyor mu yani anlamadım? Kısırlaştırmayı yakın zamanda yapmıştınız değil mi? Kedinizin sakinleşmesi için henüz çok erken, zamanla daha sessiz olmaya başlar. Bir de sizinkilere baktım da ağustos 2022 doğumlu yazıyor, daha yavru sayılır o, şöyle 3-4 yaşına gelecek de sakinleyecek. Kedide bir davranış bozukluğu yok anlattığınıza göre. Bizim kedimiz evi yıkardı o yaşlarda, bir saniye oturmazdı, sürekli evin içinde dolaşma, ilgi isteme halindeydi, 3 buçuk yaşına geldi şimdi nasıl uslu.

Ebru-c
Ebru-c

4513

@tengrist öncelike çok komiksiniz. 1.5 senedir her gün evin içinden çiş ve kaka temizliyorum. Her gün odayla alakasız olarak ağlar gibi mi desem ilgi ister gibi mi desem bilmiyorum miyavlıyor. İsterse koşsun, coşsun benim için asla sorun değil zaten uçarı kaçarı olduğu için tekir seviyorum. Sorun mesela mutfağı o an toparlamadığım için kapısında ağlıyor hemen gidip toparlayıp kapıyı açıyorum bu sefer holde aynı şeyi yapıyor. Yanına gidiyorum kaçıyor. Gidip kucağıma alıp seviyorum, sevgi istiyordur diye durmuyor. Bunu 1.5 senedir yaşıyoruz ve ben evliyim. Eşim işten geldikten sonra 10 dakika bile yanında oturamıyorum çünkü sürekli miyavlayıp dikkat çekmeye çalışıyor. Tek kedi değil zaten kardeşi de var. Bu eve taşınalı 4 ay oldu, 4 aydır eşimle ayrı odalarda uyuyoruz çünkü kızlar durmadan gelip ağlar gibi miyavlıyor ve eşim sabah işe gideceği için bende başka odaya geçip en azından benim yanımda miyavlasınlar diyorum. Onlardan vazgeçmek gibi bir düşüncem olsa burada tavsiye istemezdim. Ama bende bir insanım, benimde gece uykusuna ihtiyacım var, kendime ayırmak istediğim bir anım olsun istiyorum hepsi bu. Bende kediler gibi gündüzleri uyuyup, geceleri uyandık kalıyorum mecburen.
Hatta her gün kuşun olduğu odayı açıp orada takılmalarını da sağlıyorum. Hiç üşenmeden her gün kuşu alıp diğer odaya taşıyorum, ki sadece kafesi alıp götürmekle bitmiyor çünkü o da bütün gün dışarıda duran bir kuş. Oda içinde bir sürü oyuncak ve salıncakları var. Her gün onları diğer odaya taşıyıp kızlara odayı açıyorum.
@HepsiPati kısırlaştırma sonrası birbirlerine düşman olduklarında kullanmıştım birkaç gün

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 266 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR