Çok Isıran Kedi

yarengur05
yarengur05

4104 Puan

3 aylık kedim son zamanlarda çok saldırgan ilk başta ısırdığı yerler acimiyordu ama artık elim yara içinde ve çok acıyor. Bu ısırma huyunu nasıl bırakabilir lütfen yardım edin. Ellerim mahvoldu ve çok acıyor.

2 CEVAP

tommyse
tommyse

10473

3 aylık olduğunudan amma oyuncu oluyorlar. ona ısırmayı teşvik eden oyunca alabilirsiniz bol bol oynatın avcı iç güdülerini yaşamasını sağlayan bir oyun bulun bir oyuncak bulun çok büyük olmayacak şekilde ve oyuncağı ipe bağlayın evde peşinize sürükleyin zaten tüm ısırma, yırtma eforunu orada harcayacaktır.

Dann
Dann

1176

öncelikle elinizi ısırmasına izin vermeyin oyun oynarken elinizi ısırmaya yöneldiğinde ikaz edin ses ile ve elinizi geri çekip oyunu bırakın, içgüdüsel olarak yakalamaya ve ısırmaya yatkınlar zaten en basiti kedi oltası edinin hem yakalayıp ısırır hem de enerjisini atar. çok küçük olduğu için sürekli diş çıkartıyor bu da ısırma isteğini arttırıyordur. benim beceremediğim ama böyle olması gerektiğini düşündüğüm bir mevzu var kediler hatta bir çok hayvan belli bir hiyerarşi içinde yaşıyorlar, evde de bu hiyerarşiyi öğrenmesi gerekiyor. kediler de çocuklar gibi otorite boşluğunu kendi lehine kullanmayı çok çabuk öğreniyorlar, daha sonra düzeltilmeyince de alışkanlık olarak kalıyor. bizim evde son söz genelde miyav olduğu için baya zorluk çekiyoruz. siz kediniz hazır çok küçükken kırmızı çizgilerinizi netleştirip disiplinli olmaya çalışmalısınız şimdiden kolay gelsin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 156 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR