Kedimin Sırtında Yara Ve Sonrası

selcanzorlu
selcanzorlu

344 Puan

Merhaba 3 yaş sarmanımın sırtında tüyleri açıldı ve kanayan bir yara oluştu, sonrasında kabuklandı. Aynısı tekrarladı. Crystalin sürüyoruz ancak tekrarlaması beni korkuttu. Aşamalarını ve son halini ekledim. Kedim veterinerde anesteziyle muayene edilmesi düşünülen çok zor bi kedi olduğu için evde yapabileceğim her şeyi denemek istiyorum. Sizce bu mantar mıdır ve ne yapmalıyım?


4 CEVAP

Dann
Dann

1176

o bölgede bir iğne aşı vs oldu mu ? iğne sonrası yaraya benziyor aslında benim kedimde epey var benzer yaralardan, kendi kendine düşüyor o kabuk. orda tüy çıkmama ihtimali var sadece onun dışında pek ciddi bir durum değil tek başına. eğer iğne yarası değil ise veteriner heki müdahalesi gerekiyorsa diye şunu da ekliyim. benim kedimde aşırı olay çıkartan bir kedi veteriner kliniğinde. kan almak iğne yapmak genel muayene filan resmen savaş alanı oluyor, daha hafif bir anestezi var sedasyon diyorlar, anesteziden önce uyutmak için kullanıyorlar. 2 saate kendine geliyor. veteriner müdahalesi gerekirse bu seçenekte aklınızda olsun.

tommyse
tommyse

10473

mantar olduğunu düşünüyorsanız instagramda @patiografya gizem ablanın kedisininde birinde mantar olmuştu oradan bilgilenebilirsiniz. o hem tedavi hemde doğal yollardan işi çözmüştü diye hatırlıyorum.


ve yanlış anlaşılmasın ama gerekmedikçe anestezi yapmayı tercih etmeyin. bilmiyorum beni anestezi korkutuyor çünkü uyanamayabilirde, zor bir süreç sadece söylemek istedim.

selcanzorlu
selcanzorlu

344

Evet çok haklısınız, ben de anestezi hiç istemiyorum ama veterinerde koca koca adamlar bile elde avuçta tutamıyorlar kediyi anestezi önerdiler en son, kediye de bana da eziyet oluyor veterinere gitmemiz gerekince strese girmeye başlıyorum o yüzden direniyorum ama :( Bir bakayım, çok teşekkürler 🙏🏻

selcanzorlu
selcanzorlu

344

Yok hayır yakın zamanda iğne olmadı. 1 ay önce böyle oldu kabuklanıp geçti, şimdi yine o bölgenin az üstünde bir yerde tekrar oldu bu kez daha büyük bir yuvarlak. Aa aklımda olsun, çok teşekkürler 🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 156 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR