Kedim Yağlama Lavaş Yedi

nazlitanyeri
nazlitanyeri

2464 Puan

Birkaç gün evvel 2.5 aylık cins bir kedi sahiplendik. Bugün yağlama lavaş yiyordum. Misafir geldi ardından, kalktım. Tabağımdaki kırıntıları yemiş. Bir yerlerde kedilere unlu mamullerin zararlı olduğunu okumuştum. Bir süredir uyuyor, uyanmadı. Bir zararı dokunur mu, veterenire götürmeli miyim?

6 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Afiyet olsun ne diyelim :D


Kedilerle yaşamaya alışmak biraz zaman alabiliyor. Onların ne kadar zeki ve kurnaz olduklarını anladığınızda evde biraz düzenleme yapmak gerekebiliyor.


Mesela insanı daha disiplinli, temiz ve tertipli hale gelmek zorunda bıraktıkları doğrudur. Asla ortada yiyecek bırakmamayı, bulaşıkları zamanında yıkamayı, her şeyi yerine yerleştirmeyi vs. zorla da olsa öğretiyorlar sağolsunlar.


İşte misafir gelince, kapıyı açmadan önce tabağı kaldırmanız gerektiğini, çünkü kalırsa kedinizin tırtıklayacağını size öğretmiş bile, hayırlı olsun :D


Bir kerelik ufak atıştırmaların (böyle kazaların) zararı olmaz çok aşırı yemediği sürece. Panik yapmayın. Tuzlu, unlu, yağlı şeyler yemeleri, aşırı olmadığı sürece biraz hazımsızlığa veya ishale neden olabilir.

Infernus
Infernus

111806

Kedinin nereli olduğunu bilmek lazım. Kayserili filansa hiç bişey olmaz bi de üstüne ayran içsin :) şaka bir yana kediler için yağlı,unlu, baharatlı, soğanlı şeyler iyi değil ancak bir seferden bişey olacağını sanmıyorum. Benimkiler taze ekmek diye ölüyor pazar günleri kokusunu aldıkları için bir yerleri şişmesin diye ufacık veriyorum ödül maması niyetine. Yaş/kuru maması yeterli beslenmesi için.

Infernus
Infernus

111806

@ursaminor Acıktım ben de şimdi :) Zaten okurken de soru sahibini nazlitanyeri olarak değil de nazlınınyeri olarak okudum. Poff şanslı kedi...

Kedimekim
Kedimekim

11068

O kadar yemeden bir sey olmuyor. Sadece uzun vadeli kullanimlarda etki yaratiyor.

Sahip getir oradan 1.5 adana demeye başlayacaktır ileride :))

nazlitanyeri
nazlitanyeri

2464

@infermus @ursaminor tesekkur ederim cevaplar icin. Rahatladim:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1057 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR