Kedim İlaçlı Mamayı Yemiyor

Jdjs
Jdjs

2606 Puan

İdrar yollarında sıkıntı olduğu için ilaçlı mama aldım ama kedim yemiyor yemezsede iyleşemez

1 CEVAP

tommyse
tommyse

10473

idrar yolu tıkanıklığının en temel sebebi "susuzluk" 6 aydır uğraşıyorum bu sorunla.


benim oğlum kronik idrar tıkanıklığı yaşayan bir kedi ve biz bu süreçte hills c/d kullandık hatta bitmek üzere. hills veteriner serisi çözüm odaklı ve kaliteli bir mama. tabii veterineriniz size mama önermiş. veterinize gidip bu mama hakkında tekrar konuşabilirsiniz. Kullandığınız mamanın adı nedir?


size bu süreçte benim yaşadıklarımı ve kedimce bulduğum yöntemleri anlatmak istiyorum belki işinize yarar:


Ben bu süreçte çok yıpranmıştım ve malum virbac, vetlife gibi ürünleri hem alamıyorum hemde olduğum şehirde satılmıyor. Kedimi ilk idrar yolu tıkanklığında nurti feline kullanıyordum ve iyi mamaydı ama kedimin su içmediğini bilmediğim için 2 iki hafta geçmeden idrar yolları tıkanıyordu.


köye gitmemiz gerekmişti ve kedim 1 ay köyde kalmak zorundaydı ve o bir aylık sürede idrar tıkanıklığı gibi bir sorunumuz hiç olmadı eve getirdik ve 1 hafta olmadan idrar yolu tıkanda aradan tedavi oldu 5 gün sonra 1 hafta sonra bir daha tıkantı ve artık kendimce çözüm üretmeye başladım araştırıyorum okuyorum veterinerlere soruyorum yok geçmiyor. kedime kızılcık suyu içiriyordum 5ml uyandıktan sonra 5ml gecs yatmadan önce bu tamamen benim uydurmamdı ve yapmayıda bıraktım.


1-1,5 hafta önce su pınarı ve üriner tablet siparişi vermiştim ve onları kullanıyorum belki hala yorum yapmak için erken haftaya tıkanma kendini tekrar etme gibi bir durumu var bu hastalığın ama şunu söylemeliyim ki su pınarı kedime su içirmeye başladı. stresten olduğunu düşünüyordum ama kedimin susuz kaldığı hiç aklıma gelmiyordu suyunu gün içinde bile tazeliyordum ve evin farklı yerlerinde vardı (yetmiyormuş onu anladım.) su pınarı aldıktan sonra kedimde gözlemlediğim ilk şeylerden biri tuvalete girip çişini yaptıktan hemen sonra az ilerleyip sürekli genital bölgesini yalardı 1,5 haftadan beri onu hunharca genital bölgesini yalarken görmüyorum idrar yolundaki enfeksiyon idrar yolunu daraltıyor ve çişteki kristaller yola tutunarak yolu tıkıyor ve kedileri inanılmaz bir acıya sokuyor. veteriner hekiminizden c vitamini alabilirsiniz ya da üriner takviyesi ne alabilirim diye tablet/malt/hap/likit artık neyse. seçici bir kedi değildir ve mamadan dolayı ishal olduğunu görmedim genelde tedavi olduğu ilaçlar onun kalasını yumuşatıyordu.


Güzel bir yaş mama bulun: schesir, gimcat ve miamor güzeldir içerikleri nurti feline'nin hem mamasından memnunum hemde yaş mamasından. kedinizde ağır enfeksiyon olabilir. umarım iyileşir çok sabır isteyen bir konu detaylandırılması gereken bir konu. eğer sorularınız olursa sorabilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 146 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR