Kedimi Veterinere Nasıl Götürebilirim?

nazlitanyeri
nazlitanyeri

2464 Puan

Karamel oldukça hareketli bir kedi. Deyim yerindeyse yerinde duramıyor. Yarın ikinci veteriner ziyaretini yapacak. İlk ziyareti Ankara'da onu sahiplendiğimiz barınaktaki veterinerler tarafından birtakım bakımlardan geçmek suretiyle olmuştu. Ankara'dan Samsun'a yol boyu arabamızda kucağımda geldi. Açıkçası tasma, kafes vb şeyler kullanmayı tercih etmiyorum, bu onları tutsak etmekmiş gibi geliyor bana ve sokak oldukça kirli, yürüyemez. Onu ilk geldiği gün dahi daha sonra banyo yapacağımız halde yola hiç bırakmadım yürümesi için, eve kucağımda taşıdım. Bir öneriniz var mı? Konforlu hissedeceği, hapis hissetmeyeceği bir şey ile onu götürmem gerekiyor.

13 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

Bir de yıkanma durumundan bahsetmişsiniz. Zorunda kalmadıkça yıkamayın kediyi bence. Nedir bu zorunlu haller mesela üzerine onun için zararlı/zehirli bir madde bulaştıysa ve yalaması durumunda sağlığını kötü etkileyecekse. Mesela temizlik maddeleri olabilir, kimyasallar, yapıştırıcı maddeler olabilir. Kendisini temizleyemeyeceği kadar kirlenmiş olabilir. Dışarı çıkıyorsa yoğun çamur vb. olabilir veya kötü bir ishal durumu olabilir poposu arka bacakları gövdesi komple kaka olabilir. Böyle durumlarda da yıkamak yerine ıslak bir havluyla silmek onun için daha iyi. Yıkayınca daha hijyenik olacağını düşünüyoruz ama aslında derisinin aurası bozuluyor Kokmaya ve bakteri barındırmaya başlıyor.

Infernus
Infernus

111806

Kedisini sürekli yıkayan bir tanıdığım vardı yine. Her hafta yıkardı sonra getirip bak ne güzel kokuyor diyip bana gösterirdi. Bir süre sonra kedi pis kokmaya başladı derisinin/cildinin dengesini bozduğu için. Kedi bildiğin kötü kokuyordu yıkama ertesi bile. Sonra bana geldi ve şimdiye kadar hiç yıkanmamış olan kedimle tanıştı. Tepkisi; Ya bi kedi nasıl çiçek gibi kokar? Doğru söyle ne ile yıkıyorsun üzerine parfüm mü sıkıyorsun? oldu. Umarım anlatabilmişimdir biraz.

ursaminor
ursaminor

116511

Kediler neden her buldukları kutuya girmek isterler? Kibrit kutusuna bile girmeye çalışanını gördüm ben :D
Çünkü kendilerini güvende hissediyorlar. Siz kendi algınıza göre düşünmeyin. O kutu hapis değil aksine onu dış tehlikelerden ve hatta hastalıklardan koruyan bir kalkan.


Infernus zaten diğer gerekli bilgileri yazmış sağolsun :D

Infernus
Infernus

111806

Taşıma kaplarında daha rahat ediyorlar aslında arabada vs açıkta olmaktan. Arabanın içinde dışarıyı gördükçe alışık da değilse ona gelen görüntüler bizim gördüklerimizden çok daha yoğun oluyor. Kedilerin gözleri çok iyi görür siz düşünün bir de arabada belli bir hızla giderken onun gördüğü ayrıntıların yoğunluğunu,sayısını. Açıkta olunca korkup ani hareket yapabilirler atlamak, koşmak,sıkıca tutunmak gibi. Sürücünün dikkatini dağıtacak şeyler olabilir arabanın içinde. Arabanın ani bir hareketinde savrulup çarpabilir bir yere veya emniyet kemeri olmadığı için. Bu yüzden bir taşıma kabı hem sizin güvenliğiniz hem de onun güvenliği için daha iyi. Aynı şekilde kucağınızda götürürken de bir şeyden korkup atlamak isteyebilir size de zarar verebilir. Benim çok gömleğim yırtık deliktir mecburen kap olmadan yaptığım taşımalarda :)

Elifoo
Elifoo

10743

Bazi tasima cantalari var valiz gibi kolunuza takabiliyorsunuz ve etrafi seffaf oluyor. Tamamen seffaf olani da var sadece bas kismi seffaf olani da. Kedinizin karakteri tam olarak nasildir bilmiyorum ama Mico disaridan korktugu icin her tarafi acik olan kaplardan nefret ediyor o yuzden sadece bas kisimlari seffaf olani kullaniyorum istediginde disari bakiyor korkarsa kivrilip uyuyor. Siz de ona gore bir secim yapabilirsiniz

Kedimekim
Kedimekim

11068

Zaten kedinizi kucaginizda tasidiginizi goren bilincli bir veteriner hemen size kafes almaniz icin tavsiyede bulunacaktir. Cunku veterinere kopek de geliyor ve kediniz kopegi gormese sadece kokusunu alsa bile acayip derece de hircinlasiyor bu durumda kucaginizdan kacabilir kacarken size kendisine zarar verebilir. Ayrica eger kendi arabaniz varsa onu veterinerin onune geldiginizde sadece kafese koyabilirsiniz. Ama bence bir kafes (tasima cantasi) sart. Ucakla herhangi bir yere gittiginizde metroya otobuse bindiginiz de kesinlikle kafes olmadan bu yerleri de kullanamazdiniz.

nazlitanyeri
nazlitanyeri

2464

@elifoo muhtemelen öyle bir taşıma çantası satın alacağım. Teşekkür ederim cevabınız için :)

Kedimekim
Kedimekim

11068

Rica ederim :)

Castielthecat
Castielthecat

2464

Bence taşıma çantasının içine bebek battaniyesi serin ve bir de ödül maması koyun ve böylece seyahat boyunca zevkle ya uyur ya da mama yer. Bu arada, siz taşıma çantasına koymayın o kendi girsin, siz hazırlarken merak edip girecektir zaten. Benim oğlum da çok hareketli olmasına karşın bu yöntem ile veterinere gitmek hiç sorun olmuyor hatta resmen keyif yapıp uyuyor

nazlitanyeri
nazlitanyeri

2464

Biz veterinere gittik. Biraz üşütmüş kendisi, bir süredir hırlıyordu. Antibiyotik, vitamin takviyesi başladık bakalım. Battaniyeye sarmaladım onu, kucağımda gıkı çıkmadan geldi. Veterinerde de oldukça sakindi beyimiz:)

nazlitanyeri
nazlitanyeri

2464

@uesaminor bizim kedinin öyle huyları yok maalesef. Nefret ediyor bir kutuda durmaktan, kapalı yerlerde kalmaktan.

nazlitanyeri
nazlitanyeri

2464

@infermus anlıyorum. Fakat bir defalık yıkamadan bahsediyoruz efendim, endişelenmeyin. Düzenli yıkamalar bahis dahi edilemez.

nazlitanyeri
nazlitanyeri

2464

@kedimekim teşekkür ederim, önerilerinizi dikkate alacağım :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1720 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR