Sokaktan Bir Kedi Sahipleniyorum. Evdeki Kedimden Ne Kadar Ayrı Tutmalıyız?

Donesylms
Donesylms

1479 Puan

Merhaba, sokaktan bir minik sahiplenicem. Evde 2 yaşında kedim var. Sokaktan alacağım minik hasta olabilir. Veterinere de göstericem ama ne kadar ayrı tutmalıyım. Kendi kedime hastalık bulastirmasindan da korkuyorum.

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128369

Mümkünse en az on gün ayrı odada tutun, temas ederseniz kedinize dokunmadan önce elinizi yıkayın, kıyafetinizi değiştirin. Kapının altını da hava geçirmeyecek şekilde kapatın. İlgi gösterebilirsiniz, kucağınızda sevebilirsiniz ama önemli olan kendi kedinize dokunmadan önce hijyene dikkat etmek. Kedinizin karma aşıları doğru zamanda yapılmışsa ve tamsa risk daha az olur. Yavruyu karantina altında tutmak yapılacak en doğru seçim. Geçmişte bahçeden balkona giren yavru yüzünden kendi kedimi kaybettim. O yavruda başlangıçta rahatsızlık belirtisi yoktu, benim isteğim dışında gece girmişti ve gördüğümde çoktan kedim yavruyu yalıyordu. Viral hastalıklar vücutta aktif hale gelmeden önce, kuluçka döneminde testlerde görünmüyorlar. O yüzden veteriner sağlıklı dese bile önlem almanız iyi olur.

denizbaliik
denizbaliik

4204

Öncelikle veterinerde muayanesini yaptırın öyle eve alın miniği alışmasıyla ilgilide youtubeda bir çok video var izleyip daha kolay alışmalarını sağlayabilirsiniz🙏🏼🌸

Ezgi271
Ezgi271

2569

Benimde ayniydi evde iki tane vardi disardan yavru aldim . Ben aldimtan ertesi gun veterinere gidip uc dis paraziti yaptim ve bence yikayin ustunde pire olabilir . Ben gelir gelmez yikayip pire ilaci siktim. ********dan alabolirsiniz cok ise yariyor. Kavga da etseler ayirmadim odalara. Suan bir kac ay oldu . Artik alistilar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 176 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR