Sirkeli Su İle Tüy Bakımı..

Darwincan
Darwincan

2570 Puan

Okuduklarımdan hareketle bizim oğlanı elma sirkeli ılık suyla silip taradım. Sorun da çıkarmadı. Bu konudaki bilgi ve deneyimleriniz varsa paylaşır mısınız lütfen?

13 CEVAP

kedilimadam
kedilimadam

114398

Ben saf elma sirkesini papatya çayı ile sulandırıp içine biberiye, sarı kantaron, sarımsak, lavanta ve kekik yağı da ekleyip güzelce çalkaladıktan sonra spreyle sıkıp güzelce tarıyorum.Dış parazit oluşumunu engelliyor, tüylere ve deri sağlığına çok iyi geliyor.Bugüne kadar bir sorun yaşamadım.

Heiter
Heiter

115202

Pire gibi bir durum olmadıysa (ki olsa bile sirkeli su, sorunu çözmede hiçbir işe yaramıyor) bence gerek yok öyle bir şeye. Öbür türlü, hayvanın kokusu (ona göre) değişmiş olacak ve tüylerini yaladığı için sirkeli suyu da yalamış olacak.
Bizim bi dönem pire için denediğimiz bir yöntemdi. Hayvan kendini yaladıktan sonra kustu mesela. Sonra da tövbe ettik. Tedavi amaçlı bile kullanmıyoruz. Ev temizliğinde vs. on numara bir yöntem olduğunu düşünüyorum ama kediler için gerekli olmadığını ve hatta gereksiz bile olduğunu düşünüyorum.

eccakir
eccakir

3113

Bizde sirkeli su kullanıyoruz bir sorun yaşamadık şimdiye kadar bit vs. gibi şeylere iyi geliyor mu bilmiyorum ama tüylerine iyi geldiği kesin. Zaten çoğu su çok çok az miktarda sirke oluyor sildiğimzide sirke kokusu bile olmuyor tüylerinde kendini çok fazla yalamıyor silindikten sonra o yüzdende.

Darwincan
Darwincan

2570

İzin verir mi diye ben de endişelenmedim değil. Çünkü eserekli biraz bizim oğlan. Sakin bir anını kolladım, sonra da ödül niyetine verdiğimiz malt macununu verdim. Denemeden bilemezsiniz. Ödül maması falan da olur.

Reyaura
Reyaura

15210

1çay bardagi organik elma sirkesine 3 çay bardagi su ekleyip şişeye koyuyorum kucağıma alip 3 kedimede sikiyorum. 1 kac saate kokusu kayboluyor. Tuyleri yumuşacık oluyor ve parliyor. Ayrica elma sirkesi kedilerde sindirim sistemini düzenliyor bagisikligini artırıyor kedideki çene aknesi tedavisindede kullaniliyor bi çok şeye faydası var. Geçici yuva olarak gelen bütün kedilere uyguladim pislik içindeki mat bakimsiz tüy 2 3 gün içinde parlak yumuşak ve bakimli gözüküyor. Tavsiye ederim

Darwincan
Darwincan

2570

Kedilimadam sizinki müthişmiş. Sprey fikri de değerlendirilebilir. Teşekkürler ikinize de.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Nasıl yapılıyor tam olarak ? ve sürdükden sonra nasıl kurulıycaz koku olmayacakmı ? apartman bahçesindeki kedilerim için soruyorum bu arada.


Kedi için eldiven aldım onla siliyimmi ?

eccakir
eccakir

3113

Bir kaba ılık su 1-2 damla sirke koyup pamuklu bir bezle (eski bir atlet parçasıda olabilir ) siliyorum çok ıslak silmeyince kurulamaya gerek kalmıyor.

Darwincan
Darwincan

2570

Yok aşıları falan tamam. Pire falan sıkıntısı da yok. Tüylerine ve sağlığına yararlı olduğunu ve doğal olduğunu düşündūğüm için yaptım. Darwin rahatsız olduğunu da hissettirmedi, hiç sevmedigi şeylere tepkisiz kalacak bir mizacı yok. Sıkıntı duysa canıma okurdu valla:)

septikbaykus
septikbaykus

17255

İzin verirmi ki ?

Darwincan
Darwincan

2570

Ben de kurulayacak kadar ıslatmadım sıkıntı yaşamadık o yüzden. Dediğiniz gibi koku da kalmadı. Biraz yalandı bugün bile tüyler pırïl pırıl yumuşacık..

Darwincan
Darwincan

2570

Eldivenle olmadı ama tarakla taradım sonrasında ben

eccakir
eccakir

3113

Ev kedisi bir şekilde izin verir de sokak kedilerini bilemeyeceğim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1516 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR