Sokaktan Almak İstediğimiz Kediye İç/Dış Parazit Ve Aşı Yaptırdıktan Ne Kadar Sonra Yıkamalıyız?

OykuTurksen
OykuTurksen

258 Puan

Sokaktan neredeyse 1 yaşında olan bir kedi almak istiyoruz, ama iç dış parazit ve aşılarından kaç gün sonra kediyi yıkamalıyız veya kediyi alıp yıkadıktan ne kadar süre sonra aşı ve iç dış parazitlerini yaptırmalıyız?

5 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

kediyi yıkamamalısınız. bu havalarda çok kolay sekilde hasta olurlar ayrıca kedileri yıkamak zararlı, bunun yanında kedinin de hoşuna gitmez asla.


1 yaşındaki kedi kendini temizler zaten, benim kedimi aldığımızda daha yavruydu, sadece patilerini temizlemiştim karlı bir günde almıştık eve çünkü. sabaha kadar karnı doyup suyunu içince kendini temizledi ve tertemiz oldu. yani 1 gün içinde kedi zaten kendini temizliyor o yüzden bunları düşünmeyin hiç

aslihan_e
aslihan_e

128585

Önce iç dış parazitlerini yaptırın, şöyle iki hafta kadar bekleyin ondan sonra karma aşısını yaptırın. Hastalık taşıma riski olan kedilere aşı yapılmaz, önce gözlem altında tutulur. Hatta iç dış paraziti yaptırın, üç hafta sonra iç parazit uygulamasını yeniletmeniz gerekli çünkü o yumurtalara etki etmiyor, o zaman gittiğinizde karma aşısını yaptırabilirsiniz. Veteriner ilk gittiğinizde aynı gün iç dış karmayı bir arada yapalım dese bile yaptırmayın. Bazı veterinerler yapıyor, özellikle yoğun parazitli, sokaktan gelmiş hayvanlarda üçünü bir yapmak çok riskli. Dendiği gibi bence de yıkamayın, ablam bulduğu yavruyu yıkamıştı ve kedi hemen ardından ishal olmuştu, kakasını tutamıyordu bile. Şimdi hastalık riski var ve yıkadığınız an bağışıklığı düşecek.

Helincgr
Helincgr

1303

Kedinin yeterince suyu olursa kendini hep temiz tutar zaten yıkamayın ama yine de bilgi olsun diyorsanız iç dış parazit 5 6 gün sonra yıkanabilir

Esrakaya12
Esrakaya12

3851

Yıkamaktan ziyade bir bezle silebilirsin ılık bir suya hafif bandır sık, patilerini ve tüylerini sil çok ıslatma hayvanı sonrada da sıcak bir odaya koy. Yıkamak çok riskli bu havalarda soğuk bir bakmışsınız enfeksiyon kapmış olabilir.

Veranifer
Veranifer

3905

Kediler yıkanmaz katılıyorum ama bende kedimi sokaktan sahiplendikten sonra yıkamıştım ondan sonra yıkamadım
Bir hafta sonra yıkanır diye hatırlıyorum ama siz vetinize sorun ve hastaysa yıkamayın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 221 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82074 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR