Kedim Yatağıma İdrarını Yapıyor

Matmzel
Matmzel

645 Puan

Kızım kısır 1.5 yaşında. Bir anda hiç bir sorun yokken evde her hangi bir değişiklikte yokken yatağıma işedi. Veterinerden gelmiştik kuduz aşısı oldu ama sakindi eve geldi işedi. 2 saat sonra bir daha aynı yere işedi. Sabah vet gittik enfeksiyon bakteri olabilir ne olur olmaz antibiyotik tedavisi yapalım dedi.o gün akşama kadar çiş yapmadı bu arada odamın kapısını kapattım. Masajla oyunla zorla tuvaletini yaptı. Ek olarak bilgi vereyim evde 2.kedim daha var oda dişi kısır eve geleli 9 ay oldu araları maşallah çok iyi ve kum kabı yeride cinside değişmedi, eve gelen gidende olmadı. Urinary mamada geçtik okey enfeksiyon dedik ama bugün yatak odasının kapısı açtım koşa koşa geldi yatakta oynadı sonra eşeleme hareketi yaptı ve pozisyon aldı şok oldum. Hemen kaptım kumuna götürdüm yapmadı oyun oynamaya devam etti. Anlamıyorum inat alışkanlık mı yaptı yoksa cidden hasta mı

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128541

Benim kısır oğlumun biri de öyle. Bazen sırf canları öyle istiyor diye yapabiliyorlar. Hoş buldukları şeylere tuvaletlerini yapıyorlar. O kedim özellikle annemlerin yatak odasını açık bulursa kakasını çişini yapar. Başka kedilerimizde de yaşadık geçmişte. Öyle rahat yerlere yapmayı seviyorlar. Belki onlara ait olduğunu göstermek istiyorlar. Yatağınızın bulunduğu odada tuvaleti var mı? Yoksa oraya bir açık tuvalet koymak işe yarayabilir, kokusuz temiz, taze kum olmalı ki hoşuna gitsin, orayı kullanma alışkanlığı edinsin. Açık dememin nedeni genelde kapalı tuvaleti pek sevmemeleri. Benim haylaz oğlum odada tuvalet yoksa üşenir diğer odaya gitmeye, canı istediği yere yapar. Yatağın yanına bir tuvalet koyduğumda oraya yapıyor. Odada tuvaleti olmazsa kesinlikle en güzel yerlere yapar. İsterse tuvalet odaya çok yakın olsun, yine de oraya gitmiyor, illa bulunduğu odada tuvaleti olacak.

tommyse
tommyse

10473

tıkanıklık yaşıyor olabilir benim oğlumda öyleydi daha sonralarında sürekli tıkanıklı yaşadığı için halıya işeme pozisyonunda saatlerce kalabiliyordu. çok acılı ve sancılı bir süre o an için dedim bana bakarak bağırıyordu hep gece olduğundan bir şeyde yapamıyordum. sabahına vete getirip sondalayayıp 5 gün antibiyotik tedavisi oluyordu.
kedinizde kristalleşme olabilir, taş ve ya böbrek sorunu olabilir iyi bir veterinere götürüp durumu anlatın geçiştirilecek bir konu değil 6 aydır uğraşıyorum bu konuyla. ancak eve du pınarı alarak ayda 2 defa sondalanan kedim 3. haftasına girecek hala bir tıkanma olmadı şükür.

Matmzel
Matmzel

645

Veterinere gittik biyokimya,tam kan sayımo ve ultrasonla baktık maşallah bir şeyi yok gayet sağlıklı minik kristal var ama bu etki etmez dedi bunları yapmasına gene ne olur olmaz diye takviye yaptı galiba bizim kız bana inat uğruna yapıyor nasıl vazgeçircem bilmiyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 202 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR