Kedim Sık Sık İdrara Çıkıp Yapamıyor Yada Çok Az Yapıyor

Buketdur
Buketdur

3773 Puan

Merhaba kısır 2 yaşında bir kedim var bugün sürekli tuvalete girdi çıktı ve normalde yaptığından çok az miktarda çiş yaptığını gördüm 7-8 kere girdi çıktı bazende hiç yapmadı vet yazdım ve saat geç olduğu için biraz geç dönüş sağladı bende açık bir vet bulup götürdüm kan tahlili ve röntgen çekildi idrar yapmış tıkanıklık yok dendi ama normalde yapması gerekenden çok çok az yaptı idrarını bayıltıp sonda takmam gerekiyor dedi bende izin vermedim bayıltılmasına çünkü idrar yapmış dedi neden yapılacağını sorduğumda mantıklı bir cevap alamadım neyi olduğunu bile söyleyemedi tam olarak sonrasında ödem attırıcı birde antibiyotik yaptı ve eve dönerken pede yapmıştı çişini geldikten sonrada yine sık sık girdi çişe az az yaptı ve az öncede kakasını yaptı yaptıktan sonra baya bir miyavladı evin içinde normalde hiç miyavlamaz birde dilini dışarı çıkardı hızlı hızlı nefes almaya başladı şuan iyi halsizliği vs yok ama neyi olabilir çok endişeleniyorum sabah ilk iş kendi vet götüreceğim ama cidden bir dünya para verdim ve ne rahatsızlığı olduğunu bile öğrenemedim korkmalımıyım?

5 CEVAP

lg23
lg23

1267

Aşırı stres sonrası yaşanan bir travma veya idrar yollarında bir tıkanıklık olabilir.

Rikeha
Rikeha

833

Mesanesinde kum olabilir idrarın çıkmasını sağlayacağı yeri tıkadıysa sonda takmak gerekir. Veteriner ziyaretlerinde stresten kendilerini sıktıkları için çiş kaçırmış olabilir ama bence veteriner tıkanıklığın farkında

Rikeha
Rikeha

833

Korkmanıza gerek yok erkek kedilerde idrar yolu tıkanıklığı yaygın görünür veteriniz kedinizin durumuna göre tedavi önerecektir

tommyse
tommyse

10473

idrar yolu tıkanıklığı enfeksiyondan kaynaklı dar olan yolunda daha da daralarak kediyi işeme pozisyonuna saatlerce sokup öyle bekletebiliyor hele birde kristaller varsa. enfeksiyonun geçmesi için 5-7 gün içierisinde antibiyotik tedavisi yapılıyor.
ben kedime su pınarı aldığımdan beri inanılmaz su tüketimi arttı ve kedinizin iyi bir üriner klinik mamasına ihtiyacı olabilir biz 1,5 hills c/d kullandık.

tommyse
tommyse

10473

ve sondalama için anestezi etmesi çok garip genelde ciddi bir durum olmadığı sürece anestezi kullanma taraftarı değilim. uyanmama ihtimali var çünkü bilmiyorum bu benim kendi görüşüm benim gittiğim vetler anesteziye almadan sonda yaptı ve başarılıydı da sorun yoktu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 215 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80384 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR