Acil Lüfen Bakar Mısınız?

thecatlover
thecatlover

847 Puan

bi kaç gün sonra gelecek kedim, bir evde doğdu ve bir eve gidecek. hiç bir şekilde dışarı çıkarlmayack. br kaç kişi de kedlerine hiç aşı yaptırmadıklrını duydum ve kediler gayet sağlıklıymış. kediye aşı yapılması zorunlu mu zorunluysa hangileri zorunlu aşılar hangileri

6 CEVAP

Veranifer
Veranifer

3905

Aşılarını duzenli olarak yaptirmanizi hem kediniz hem kendi sagliginiz icin tavsiye ederim bir tek kuduz asisi baska hayvanlarla cok etkilesime gecmiyecekse problem olmayabilir ancak yine de bir veterinere basvurun

lamiaaslan123
lamiaaslan123

2911

zorunlu değil ama aşıların yapılması kedinizin sağlığı için önemli. en azından kuduz aşısı yaptırın.

Heiter
Heiter

115202

Parazit için ense damlası veya hap mevcut. Kuduz için var mı bilmiyorum (sanmıyorum da). Yani esas olan uygulamaların büyük bölümünü evde yapabiliyorsunuz.

Castielthecat
Castielthecat

2464

Bence aşılarını zamanı gelince yaptırın böylece sizin de içiniz rahat eder. En basitinden şöyle anlatayım, mesela dışarıda iç parazit mikrobunu eve siz taşıyabilirsiniz ve sonuçta kedinin kalacağı ortam da steril olmadığından yani normal bir ev olduğundan iç parazit sorunu yaşayacak vb. Steril ortamda kalmadığı sürece (ki bu ortam sadece hastane gibi yerlerde sağlanılabilmekte) bence bir kedinin aşıları yaptırılmalı.

Mischka
Mischka

116595

Biz temel olarak karma, kuduz așılarını ve düzenli șekilde iç-dıș parazit tedavisini yaptırıyoruz. Karma ilk defa olacağı zaman 20 gün ara ile ikișer doz olarak yapılıyor, sonrasında karma da kuduz da yılda bir olmak üzere her yıl tekrarlanıyor. Iç, dıș parazit tedavisi çok önemli, 3 ayda bir tekrarlanıyor, ilaçlarini edinip kendiniz de uygulayabilirsiniz. Karma așının önemli olduğunu düșünmekteyim. Kuduz'u yasal zorunluluğu olduğu için yaptırıyoruz, evden çıkmasa bile yurt dıșı seyahati, yolculuk vs. Olduğunda sıkıntı çıkmaması için, çünkü böyle durumda kuduz așıșı yine zorunlu.

Kedimekim
Kedimekim

11068

Yavrular tam olarak kac günlük bilmiyorum o yuzden ic dis parazit yaparlar mi bilmiyorum ama sizi gelince ilk once bence bir veterinere goturmelisiniz. Ic dis parazit olabilecek olgunluktalarsa yapacaklardir. Ama 2 aylik olmadan once asiya baslamazlar cunku cok kucuk olduklari icin bunyeleri bu ilaclari kaldiramayacak. Karma 1, karma 2 ve kuduz asisi olmasi lazim. Tum bu asilar daha sonr yilda bir kez olmak sekilde karma ve kuduz olarak uygulaniyor. Losemi asisini yaptirmanizi onermem. Ic parazit kedinizi dis parazitte sizi hastaliklardan koruyacaktir. Parazitlerde 2 ya da 3 ayd bir yaptirilmalidir. Benim kedimde dogdugundan beri hic disari cikmadi ama tum asilari ve 2 ayda bir de parazit uygulamalarini yaptiriyorum. Kedinizin saglikli ve uzun omurlu olmasini istiyorsaniz kesinlikle bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 571 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR