İç Dış Parazitlerini Hangi Aralıkta Yatırıyorsunuz?

Ebru-c
Ebru-c

4513 Puan

Merhaba iç dış parazit damlalarını ne aralıklarla yaptırıyorsunuz? Kışın biraz daha geç yaptırdığınız oluyor mu?
Benim kedilerime broadline yapıyorum ama yinede 2 ayı biraz bile geçse hemen bir iki tane pire görmeye başlıyorum.

15 CEVAP

Mini2019
Mini2019

11530

Merhaba,
damla kaliteliyse 28 günde bir. standart bir ürünse 20 günlük döngülerle ilaçlanması gerekir. bu süreleri aşarsanız pireden hiçbir zaman kurtulamazsınız. pire yumurtaları tam bu döngü sürelerinde çıkıyor ve süreyi aşarsanız tekrar başa dönüyorsunuz.. pire sürekli yumurtlayıp çoğalıyor bu süreçte.
Evde yumurta varsa iyi bir süpürgeyle iyice çekip sirkeli su ya da oksijenli suyla silinmeli. yine de yumurtadan çıkan pire olursa hayvanın üzerine atlayacak ve onu ısırdığında ölüp gidecek..


insanlar sürelere dikkat etmeyip damla yapıyorum, pireden kurtulamıyorum diyor...


Ben pire ve yumurtasının olmadığından eminsem kış aylarında yapmıyorum çünkü, derisi hassas bir kedim var. yara oluyor ensesi.
bahar ve yaz aylarında her 28 günde bir damla yapıyorum ( stronghold)
iç paraziti de 3 ayda bir caniverm yapıyorum.

KravatliKedi
KravatliKedi

26523

2 ayı biraz geçince pire görmeniz çok enteresan geldi. Kediniz dışarı mı çıkıyor çıksa bile tuaf bir durum bizim veterinerimiz 3 ayda 1 yeterli görüyor. Kullandığınız damla da etkili bir damla aslında. Şüphem sahte ilaç olabilir

KravatliKedi
KravatliKedi

26523

O HALDE YA UYGULAMADA HATA YAPIOSUNUZ YADA DEDİĞİM GİBİ İLAÇ BOZUK SAHTE

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Bende 3 ay aralıklarla aşılarını yaptırıyorum kışın 4 ayı bulduğu zamanda oluyor ama hiç pire durumu ile karşılaşmadım

Ebru-c
Ebru-c

4513

Veterinerden satın alıyorum. Evden asla çıkmıyor.

Ebru-c
Ebru-c

4513

Siz nasıl uyguluyorsunuz

KravatliKedi
KravatliKedi

26523

ben şimdiye kadar veteriner hekime uygulattırdım.

tengrist
tengrist

11589

Bahar ve yaz aylarında duruma göre 2, kışının başında 1 defa yaptırıyorum mesela önümüzdeki ay götürmeyi düşünüyorum havalar ısınana kadar bir daha dış parazit yaptırmayacağım. En son nisan ayında yaptırdım her taradığımda da kontol ederim hala pireleri yok... Sonuçta bu dışarıdan gelen bir parazit eğer sokak hayvanları ile çok temasta bulunmaz kıyafetlerinize dikkat ederseniz kedinizde dışarı çıkmayan bir kediyse bana göre sürekli hayvana böcek zehiri enjekte edip kanını zehirlemeye gerek yok tehlikeli kimyasallar bunlar.

Ayca00
Ayca00

3723

3 ay aralıklarla yaptırıyorum ben ama damla şeklinde kalp kurduna, tenya vs her şeye iyi geliyor diye duydum, bravecto adı

Balimlilac
Balimlilac

11271

yazın 2 ayda 1 kışın 3 ayda 1 yaptırıyorum.

Veranifer
Veranifer

3905

4 ayda 1 fln evden çıkmıyor başka evcil hayvanımız da yok sokaktakilere de pek elleşmiyoruz. Köpeğiniz fln mı var ya da dışardaki kedilerle köpeklerle yakınlaşıyorsanız kedinize geçiyor olabilir. Vetler genelde 2 ayda 1 yaptırın diyorlar.

somnium
somnium

12644

2 ayda bir yaptırıyorum. bahçesi olan bir yerde yaşıyorum. kedim çıkmasa da eve istemeden börtü böcek geliyor. ve kedim de hepsini afiyetle yediği için yaz, kış demeden 2 ayda bir yaptırmak durumunda kalıyorum. ayrıca bahçede beslediklerimin iç parazitini ne kadar hap olarak versem de dış parazitten onları koruyamıyorum. eve geldiğimde üstümü değiştirsem bile yine de dış parazitse bulaşma ihtimali olduğunu söylemişti hekimimiz.

Ketonmanya
Ketonmanya

114531

Günaydın.


Broadline'ın etki süresi prospektüsünde 2 ay olarak görünse de hekimler 3 ayda bir yapılmasını uygun görüyorlar. Yani 2 ay sonra hemen pire görmeniz çok normal gelmedi bana. Uygulamada hata yapıyor olabileceğinizi yazmış bir arkadaş, benim de aklıma ilk gelen bu oldu. İlacın tamamının kedinin ense derisine uygulanmış olması gerekiyor. Bazen kedi yerinde durmadığı için ya da biz kedimizin canını yakarız diye tedirgin olduğumuz için ilacın bir kısmını deriye denk getiremeyip tüylerde bırakabiliyoruz. Siz de uygulamada böyle bir hata yapmış olabilirsiniz ya da kedinizin kilosuna uygun olmayan dozu almış olabilirsiniz.


Bir de evinizde bulunan pire yumurtalarına karşın kedinizin parazit uygulamalarını yaptıktan sonra tüm evi, koltuklarınız, yataklarınız ve diğer tüm mobilyalarınız dahil bol sirkeli suyla silerseniz evinizde pire yumurtası kalmaz, böylece eğer varsa yumurtadan çıkan pireler kedilerinizin parazit ilaçlarının etkinliği kaybolmaya başladığı an vücutlarında konaklamaya başlayamazlar.


Bol patili günler dilerim. :)

Ebru-c
Ebru-c

4513

@Ketonmanya çok aydınlatıcı bir bilgi oldu çok çok çok teşekkür ederim 🙏🙏🙏

Ebru-c
Ebru-c

4513

@Veranifer hayır köpeğimiz yok. 2 kedimiz var ve sokaktakilerle çok sıkı fıkı değiliz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 513 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR