Kedi Sahiplenmek İstiyorum Fakat Kafama Takilan Sorular Var

Erensezg
Erensezg

166 Puan

-kediler koltuklari parcalarmi nasil onlenir
-kedi uzaklastirici spreyin kokusu varmi
-kedinin tuvalet egitimi kolaymi alisirmi alismama ihtimali varmi
-kedinin tuyu kisirlastirirmi hasta edermi ?

10 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Kediler koltukları parçalar mı, evet ama bir ihtimal. Tırmalama tahtası olmasına rağmen koltuğa da zarar verebilir. Onun önüne geçmek neredeysen imkansız. Tırnaklarını kesseniz bile zarar verebilir. Kıymetli şeyleri ve eşyaları gözden çıkarın derim ben :)
| Sprey hakkında bir bilgim olmadığı için cevap veremiyorum. | Kedinizi, annesi yetiştirmiş ise tuvalet eğitimi vermenize gerek yok. Annesi öğretir zaten. Diyelim ki kedinizin annesi yok ve eğitimi alamayacak kadar da küçük. O zaman iş size düşüyor. Şahsen yaşamadığım için bilemiyorum ama zorlu bir süreç olduğunu söylüyorlar. Yine de imkansız değil tabiki. Sonuçta bunu başaran birçok kedi sahibi var. | Kedinin tüyünün, kısırlaştırdığına dair bilimsel hiçbir makale veya haber ile karşılamadım. Aşıları veya gerekli uygulamaları yapılan kedinin tüyünden zarar gelmez. Söz konusu alerji ise, alerjiye sebep olan tütün kendisi değil; bir proteindir. Bu protein kedinin salyasında da vardır. Yani tüysüz kedi, alerji yapmaz diye bir şey yok. Etkileri azaltır ama ciddi alerjisi olan için hayvan sahiplenmeyi tavsiye etmem.

nazlitanyeri
nazlitanyeri

2464

Kedi koltukları parçalar mı? - Mümkündür, fakat tırmalama tahtası satın alırsanız bu ihtimali aza indirgeyecektir.
Kedi Uxaklaştırıcı Sprey - Ne gerek var ki efendim? Hayvan dostlarımızın bizden tek istekleri biraz sevgi ve şevkat, siz onu kendinizden uzaklastirmak istiyorsaniz neden sahipleniyorsunuz? Kedinin tuylerinin kisirlastirmasi mumkun degildir, biraz oturup mantikla yaklasirsaniz soruya siz cevaplarsiniz zaten. kedilerin cogu tuvalet egitimlerini almis oluyorlar ayrica, iciniz rahat olsun. Bana fikrimi sorarsaniz kedi degil baska bir hayvan sahiplenmelisiniz, ilerleyen vakitlerde sokaga birakilmis kedi haberlerinde sahipleneceginiz kedi de olmasin

ezgiisu
ezgiisu

3303

Merhaba, benim kedim 1.5 2 aylık ve koltuk tırmalama huyu yok, halının kenarlarını tırtıklıyor genelde :) ama bir süre sonra emin olun gözünüze hiçbir şey batmıyor :)
Sprey hakkında bir bilgim yok
Valla kedim sadece bir kez dışarı yaptı o da ilk geldiği gün korkudan koltukların altından çıkamıyordu. Kendisi mi öğrendi annesi mi eğitti bilmiyorum ama kuzenimin kedisinin eğitimi yoktu yemekten sonra birkaç kez kuma koymaları öğrenmesi için yetti. Hiç alışamayan bir örnekle karşılaşmadım ama var mı bilemem
Kedinin tüyü iç dış parazit aşısı yaptırdığınız taktirde zararlı değil diyor veteriner kısır haberleri de ne gördüm ne duydum

Gul36
Gul36

113368

1.Benim kedim uykudan uyanınca mutlaka bir yeri tirmalamak istiyor, o da genelde koltuğun kolu oluyor. Onu gördüğümde hemen alıp tirmalama tahtasına götürüyorum ve orayı tirmaladiginda aferin deyip okşuyorum. Bu şekilde koltuk tirmalamasini azalttık.
2.Kedi uzaklastirma spreyini bitkiler falan için mi istiyorsunuz? Benim duyduğuma göre bu spreylerin etkisi fazla değilmiş.
3.Arkadaşların da dediği gibi eğer birkaç ay annesiyle kaldıysa tuvalet eğitimi almıştır. Sizin eve geldiğinde bir kere götürüp kumunun üstüne bırakmanız yeter.
4.Kedi tüyü kısırlaştırmaz. Hastalıklara yol açan şey, iç parazitlerdir ve bu da aşılarla veya çeşitli doğal yöntemlerle önlenebilir. Maalesef ki böyle cahilce bir önyargı var. Bizim birkaç tanıdığımızın bebeğinin "kedi tüyü yüzünden" düştüğü söylenmiş. Ancak bunun sebebi, yukarıda da dediğim gibi tüy değil, parazitler. Ki bu parazitler sadece kedilerde değil, başka şeylerde de bulunuyor.

Kedimekim
Kedimekim

11068

1- Benim kedim kadar koltuk tirmalayan surekli koltuk tepesinde olan bir kedi daha gormedim ona ragmen koltuklarima hic zarar vermedi. Sanirim bu koltugun kumasiyla da ilgili bir durum. Ama siz bir koltuk ortusu alarak bu durumu ortadan kaldirabilirsiniz. 2 - bu spreyle ilgili benim de bir bilgim yok maalesef. Ama buna gerekte yok bence. 3 - kediler zaten temiz varliklar oldugu icin bir iki gostermenizle hemen alisacaktir bu en son dusuneceginiz konu bile olmasin. 4 - kedi tuyu aslinda kendi sacinizdn hic bir farki yok. Onemli olan kedinizin tuyleri uzerinde prazit bulunmasin. Bunun icin de 2 3 ayda bir ic dis prazit uygulamasi yapilmasiyla bu sorun da ortadan kalkar. Ayrica kedi tuyu kısır yapar diye bilgisel bir makaleye raslmdim hic. Sadece kedinin tuyunde parazit varsa hastalik yapar. Bir cok kedi besleyen insan var her besleyen kısır klsaydi durum vahim olurdu. Bunu dusunerek bile bu sorunuzu yok edebilirsiniz. Umarim bir kedi shiplenizsiniz.

Infernus
Infernus

111806

Ne kadar bilinçli arkadaşlarımız var çok sevindim. Hepsine ayrı ayrı katılıyorum :)

iozksn
iozksn

950

Merhaba,
Tırmalama konusunda yapabileceğiniz tek şey sabır gösterip her tırmaladığında uyarmak (bir süre sonra sesi duyunca yapmaması gereken bir şey yaptığını anlamaya başlıyor) ve alıp tırmalama tahtasına götürüp patilerini sürttürmek. Tırmalama tahtasını kullandıktan sonra bir şekilde ödül verirseniz zamanla onu da öğreniyor(muş. Benim yavru henüz öğrenemedi ama çalışmalar devam ediyor).
Uzaklaştırıcı sprey konusunda bilgim yok ama bildiğim bir şey var ki sirkeden hiç hoşlanmıyorlar. Ufak bir sprey şişesine sirke/su karışımı koyarsanız bu onları uzak tutmak veya uzaklaştırmak için yeterli oluyor. Ayrıca çıkmasını istemediğiniz yerlere koli bandının yapışkan tarafı üste gelecek şekilde koyarsanız pek yaklaşmıyorlar, bir süre sonra da yine oralardan uzak durmaya başlıyorlar(mış. Bu da çalışma aşamasında hala).
Tuvalet konusun gerçekten yavru kediler için biraz sabır ve uğraşı gerektiriyor. Kendim de yeni bir yavru sahiplendiğim için (3 hafta kadar oldu, kendisi 7 haftalık civarı) biliyorum epey çektirdi. Çünkü hem mamaya alışma aşamasında hem de aşı sonrası ishal oluyorlar. Kumlarının yerini çok çabuk öğrenmelerine rağmen kakalarını tam kapatamayabiliyorlar, ayaklarına ve popolarına bulaştırabiliyorlar. Tuvaletlerinden çıkınca da etrafı kirletiyorlar tabi. Dediğim gibi biraz sabır ve titizlik ile o aşamayı da 1-2 ayda (kedinize bağlı olarka) atlatabilirsiniz.
Bunca şeyi okuyunca çok uğraştırıcı gelebilir ama bir yavru kedinin kucağınızda tortorlayarak uyumasının verdiği his bunların hepsine değiyor, emin olun.
Unutmayın, oyuncak değil, evinize bir canlı alıyorsunuz. Nasıl bir insan yavrusuna özen gösteriyorsanız, evcil hayvanlara da özen göstermek gerekli.
Saygılar :)

Bbaysal
Bbaysal

255

Uzaklaştirici spreye karşıyım gereksiz bir ürün ki siz kullansanız bile kedi bu bir yerlere tırnağı takılır bir şey olur zarar verebilir. Benim kedim hayatta olsaydı da keşke her şeyi paramparça etseydi. Eşyalara zarar gelmesini istemiyorsanız lütfen sahiplenmeyin. Eşyalar bi canlıdan daha kıymetli olamaz. Yıllarca kedi bakmış biri olarak da tüyleri farketmeden yediğim bile olmuştur bazen yemek yerken gelir ve tüyler ućuşabilir. Şu zamana kadar 1 kere bile hasta olmadım. Kedi tüyü hasta eder tamamen bir efsane diye düşünüyorum. Tabi kedide parazit mevcutsa bilemiycem bu durumda aşıları ve parazitleri düzenli yaptırmak önemli

eccakir
eccakir

3113

Kendi kedimden yola çıkarak tırtıklı kumaş olan koltuğu daha çok tırmalıyor, tam adını bilmiyorum ama kadife gibi diyeyim onu pek tırmalamıyor çünkü tırnaklarını törpüleyemiyor şimdiye kadar bir yeri parçalamadı. Spreyle ilgili bilgim yok kullanmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Tuvalet konusuna gelince annesiyle büyüdüyse tuvalet konusunda hiçbir sorun olmaz bir rahatsızlığı olmadığı sürece annesiyle büyümediyse de biraz zorlayabilir ama kedilerin içgüdüsel olarak tuvaletlerini nasıl yapmaları gerektiğini bildiklerini düşünüyorum göstermek, öğretmek yeterli olur. Kedinin tüyü kısır/hasta etmez aşısız ise tüyüne bulaşan bir mikrop hasta edebilir.

nyssa
nyssa

1300

kediniz herşeyi parçalayabilir
uzaklaştırıcı sprey genelde hiçbir işe yaramaz
tuvalet eğitimi en kolayı,sıkıntısı olmaz
ama kedi sahiplenmenin verdiği haz herşeyden üstündür

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 690 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR