Mantar Ve Aşısı

Matmzel
Matmzel

645 Puan

Kızımızda mantar çıktı tam ensesinin bir tık altında maaşımızdan yakalık takmak işe yaramıyor her türlü arka patisiyle kaşıyor kanatıyor. Hekimimiz aşı yaptı ama benim ikinci bir kızım daha var ne kadar uğraşsam da asla bir birlerinden ayrı tutamıyorum. Kaşımasını nasıl engellerim

4 CEVAP

tommyse
tommyse

10473

yaraya pamuk tutturup makaralı yara bandıyla bir güzel sarmalısınız ya da ilgili bölgeye çorap/kıyafet giydirmelisiniz günlük temizlenmesi gerekebilir. her gün bu durumu tazeleme durumunuz olabilir mantarı günlük temizleme losyon/spreyi ile. onu hekiminiz bilir ama kedinizin o yaraya ulaşmaması gerek.

Matmzel
Matmzel

645

Yarayı kapatırsam hava almayıp iyice kötü olmaz mı

tommyse
tommyse

10473

şöyle düşünün kediniz oraya ulaşması yarayı daha da enfeksiyon kaptırabilir sonuçta ayakları temiz yerler değil. kanatma riski çok. hekiminize bu durumu danışın eminim o daha iyisini biliyordur. günlük temizlemeniz gerekir kedinizin bağışıklığı düşük olabilir mantar genelde bundan oluyor diye biliyorum ben ama siziz hekiminizle detaylı konuşma yapmanızda fayda var

Mini2019
Mini2019

11516

merhaba, mantarla yıllardır cebelleşen biri olarak, öncelikle hekim mantarın türünü belirledi mi yoksa genel geçer bir aşı mı yaptı ?
ben tırnaklarını hep kısa kestim o dönemlerde.. yırtmalar hafifledi. yaralara da hızlı iyileşmesi için temizleyip ilaç sürdüm. bu veteriner bilgisiyle yapılmalı..
kedi için ameliyat sonrası korseler var. birçok veterinerde var. bu az da olsa koruma sağlar.
her açılma mantar olmayabilir , her mantar da kaşınmayabilir. geçmiş olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 151 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR