Yeni Aldığım Kedi Yemek Yemiyor

Selenttts
Selenttts

171 Puan

2 gün önce british shorthair cinsli kedi aldım. 1sene 2 aylık. Ve erkek cinsiyetli. Ama daha bu zamana kadar, ne su içti ne hala yemek yedi. Eski sahibinden aldığım mamasını da verdim yemedi, gittim bugün başka bir marka iyi kalitede bir mama aldım onuda yemedi, artı birde yaş mama da aldım ama yemedi. Tavuklu mama yiyormuş sadece bende tavuklu aldım. Ama hiç bir şekilde yemiyor ne de su içiyor. Korkuyorum birşey olacak diye canıma. Bana tavsiye, fikir, bilgi ve bu konuda bildiğiniz herşey konusunda yardım istiyorum. Dumanım bana alışmaya başladı, ilk başlarda saklanıyordu şimdi koltukta yatıyor ve ya kucağımda uyuyor peşimde geziyor. Demişlerdi yemek yemez diye ama, ben bana alışmaya başladığı için yemesi gerektiğini düşünüyordum ama yok. Ne yapmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum


5 CEVAP

Kedimekim
Kedimekim

11068

Görünüş olarak az yemek yiyen bir kedi durmuyor. Belki daha eve size tam olarak alisamamis olabilir. Cunku eski evini sahiplerini bilip sizi ayirabilecek olgunlukta. Yavru olsa bu kadar sıkıntı yasamazdiniz. Siz her zaman ki gibi mamasini suyunu ulasabilcegi yere birakin nasil olsa kendini acliktan öldurecek degil. Bol bol vakit gecirio oyun oynayin. Zamanla yiyecektir. Eve yeni gelen buyuk kedilerde hep boyle durumlar yasaniyor.

Selenttts
Selenttts

171

İnşallah yer korkuyorum. 2 gün daha yemezse veterinere götüreceğim

Asliboyraz
Asliboyraz

14

Bende yeni sahiplendim yemiyor benim kedimden sabırsızlıkla bekliyorum yemesini alışma süresini atlatınca inşallah yiyicek

Kedimekim
Kedimekim

11068

Evet belki bir hastaligi da olabilir genel bir muaneyle anlasilir. Ama veterineriniz konusunda secici olmaniz da fayda var.

sevcan_yener
sevcan_yener

1189

Merhaba. Öncelikle yeni dostunuzla size birlikte mutlu huzurlu uzun bir ömür diliyorum. Dediğiniz gibi kediniz yetişkin olduğundan yeni duruma uyum sağlaması yavrulara göre daha zor ve geç olacaktır. Korkmayın, sakin olun. İlk olarak mama ve su kabına çok ayak altında olmayan nispeten kuytu fakat kolay ulaşabileceği bir yer bulun. Hayvanlar tehdit altında hissettiklerinde yemek yiyemezler. Mama ve suya gittiğinde rahatsız edilmeyeceğinden emin olun. Kediler titiz hayvanlardır. Eğer mama ve su kabı kedinizin kum kabına çok yakınsa mümkün mertebe birbirlerinden uzak köşelere koyun. Acele etmeyin, zorlamayın, onu da kendinizi de strese sokmayın. Diyetini değiştirmeyin, önceden hangi mamayı yiyorsa bir süre ondan devam edin. Bütün ayarlamaları yaptığınız halde hala yemek yemiyorsa eski sahibinden sağlık geçmişini detaylı bir şekilde öğrenin. Kedinizin ağız içini ve dişlerini gözünüzle kontrol edin. Bu aşamada ağız içi yara, diş problemleri, bağırsak ve sindirim sorunlarını göz önünde bulundurarak bir veterinere danışın. Veteriner seçiminizi iyi yapın. Maalesef birçok klinik daha çok kazanmak için evcil hayvan sahiplerini paniğe sürükleyip gereksiz birçok işlem ve yanlış teşhislerle hayvan sahiplerini sömürüyor. Gerekirse bir iki kliniğe götürüp durumu teyit edin. İçinize sinen bir hekimle tedaviye başlayın. İyi günler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 16604 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR