Koku Birakma Huyu Olmayan Kedim Ciftlestikten Sonra Koku Bırakmış Olabilirmi Koltukta Çok Kötü Bir K

FatmaEse
FatmaEse

241 Puan

Kedimin koku birakma huyu yoktu dün ciftlesti koltukta çok kötü bir koku var bütün evi sardı koku huyu olmayan kedinin ciftlestikten sonra koku birakma yaparm


5 CEVAP

Sezgek
Sezgek

16545

Erkekmiş kedi olarak bölge belirlemeye başlamış en kötüsünü yaprak ona çiftleşmenin önemini alda erkek konumuna gelmenin ne demek olduğunu göstermişsiniz eğer kısa süre de kısırlaştırmazsanız davranışı kalıcı olacak ve kısırlaştırdıktan sonra da koku bırakmaya devam edecektir ayrıca giderek daha saldırgan tavırlar gösterebilir ve dışarı kaçma eğilimi olabilir

Rikeha
Rikeha

833

Kediniz erkek mi

Rikeha
Rikeha

833

Başka bir soruda erkek olduğunu yazmışsınız erkek kediler günde 1 den fazla kediyle çiftleşebilirler kızgınlık zamanlarında 1 kere çiftleşmesi yeterli olmaz genelde daha fazla dişiye ulaşmak kendini göstermek istiyor olabilir çiftleştiği kediyede bir atıf yapıyor olabilir tabi koku bırakmanın kısırlaştırılmadığı sürece kesin bir çözümü yok malesef

Ketonmanya
Ketonmanya

114487

Hiç kızgınlığa bile girmeden kısırlaşmış olsaydı bırakmazdı.


Bazı kediler koku bırakmayı alışkanlık hâline getirip kısırlaştıktan sonra da bırakmaya devam edebiliyorlar. Umarım böyle bir sorun yaşayıp erken kısırlaştırmanın önemini acı bir şekilde anlamazsınız(!)

tommyse
tommyse

10473

maalesef ki bu büyük bir yanılgı **" bir kere çiftleşsin nolcak sonra koku bırakmayı bırakır zaten, kedim bir kere babalığı/anneliği tatsın, zaten kısırlaştıracağım bir kereden bir şey olmaz. " **


genelinde tüm hayvanların dünyasında bizlerdeki gibi annelik ve babalık duyguları yoktur o yüzden onlara bu sıfatları koymak gereksizdir ve onların doğasına aykırıdır. (çünkü bir erkek kedi kendi önceki kendi yavrularından kızgınlığa girmiş bir yavru ile çifleşebilir.)


erkek kedilerin kızgınlık dönemleri diye bir şey yoktur çünkü onlar her zaman aktif ve baskınlardır. evde sürekli koku bırakmaları dişi arayışında olduğunun belirtisidir ve bir kere çitleştikten sonra bütün her şeyi yapmayı bırakması mümkün değil aksine onun bu davranışlarını daha da tasdiklemiş oldunuz.


kediniz eğer koku bırakmayı alışkanlık haline getirdiyse kısırlaşsa bile her zaman evin belli kısımlarına kokusunu bırakacaktır (sadece sıklığı düşebilir.)


kedinizin eve koku bırakmasının sihirli değnek gibi bir çözümü yoktur bu tıpkı bizim tuvalete gidip ihtiyaç görmemiz kadar doğal olduğu giib onlarında bu davranışı çok doğaldır.


Kedileri bilinçsizce çiftleştirmek hele de kediniz anladığım kadarıyla tür bir kedi. daha dikkat edilmesi bir konudur baştan savma aman nolcak denirse bu tür hayvanları satarak gelir elde eden insanoğlundan farkımız kalmaz. lütfen bilinçlenelim bilinçlendirelim.


( kedinizin değerleri normale indiğinde ve bağılıklığı normalse acilen kısırlaştırın. )

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 183 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR