7 Aylık Kedim Gece Uyutmuyor Sürekli Miyavlıyor Kısırlaştırmak Çözüm Olur Mu?

giizeeem
giizeeem

975 Puan

7 aylık british erkek kedim sabah 4-5 gibi aşırı miyavlıyor asla uyutmuyor bizi uyandırmaya çalışıyor sürekli. Yanıma gelince seviyorum bir süre susuyor sonra kalkıp tekrar miyavlamaya başlıyor. Mama su kabı hep dolu, tuvaleti temiz bir sürü de oyuncağı var. Normalde de konuşmayı seven bir kedi ama sabahları çok yüksek bir tonda miyavlıyor. Veteriner kızgınlıktan olabileceğini söyledi ama uzun zamandır bu şekilde. En azından 1 yaşına girince kısırlaştırmayı düşünüyordum ama 2 hafta sonra kısırlaştırıcam. Kısırlaştırmak çözüm olur mu bu duruma? Veya bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim? Önceden de miyavlardı sabahları fakat bu çok farklı öncesine göre.

5 CEVAP

tengrist
tengrist

11589

Kızgınlığı geçirdikten sonra kısırlaştırabilirsniz. 7 aylık kedide ileri vadeli pek problem olmaz, stres daha kötü.

7 aylık kediniz ergenliğe erken girmişe benziyor, bu süreç genelde 8-9 aylıkken daha sık görülebilir, kızgınlık dönemi geçtikten 2 ay sonra tekrar aynı hareketleri yapmaya başlayabilir, 1 hafta sonra normale dönmesi muhtemeldir, bu süreçte kedinizin ilgisini başka yönlere çekmeniz onu yatıştıracaktır mesela miyavlamaya başlayınca bir peçete buruşturup önüne atın o an miyavlamayı keser ve oyuna odaklanır diye düşünüyorum

Minos2022
Minos2022

1690

Benim kardeşiminde british erkek kedisi var. Şuan bir yaşında. Bebekliğinden beri geceleri miyavlıyor. Birkaç ay önce kısırlaştırma ameliyatı oldu. Pek bişey değişmedi. Bildiğim kadarıyla kızgınlık bir hafta kadar sürüyor. Sizin kediniz bir aydır böyleymiş. Bazı kedilerin huyu böyle sanırım. Kardeşimin kediside çok konuşmayı pek seviyor ☺️. Gece yatmadan önce stres azaltan maltlardan kullanabilirsiniz.

giizeeem
giizeeem

975

kızgınlığının geçtiğini nasıl anlayabiliriz 1 aydır bu şekilde

giizeeem
giizeeem

975

teşekkürler öneriniz için. Veterinere danışıcam sakinleştirici maltı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 242 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82147 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR