Kedim Cantasina Girmiyor

Ezgi271
Ezgi271

2569 Puan

Ben kedimi sokaktan aldim. Ve veterinerden korkmuyor ama asla canta girmiyor. Odul mamalariyla kandirmaya calistim ama olmuyor anliyor. Tum gucuyle kendini cekip kaciyor. Asi olmasi lazim. Disari atarim diye mi korkuyor anlamiyorum. Ne yapmam lazim ? Beni de cizmesini istemiyorum ayni zamanda onun canini da acitmak istemiyorum.

6 CEVAP

UmitAL
UmitAL

1989

Merhaba,
Sokaktan alıp ailemize kattığımız yavrular her zaman böyle kısıtlamalardan ve yeni şeylerden çekinirler. Ama her yeni şeye de alışabilirler ama sabır ve zaman ister.
Benim kızım da sokaktan bize geldi. Hiç bir şeyi zorla kabullenmiyor ve ben de bunu yapmıyorum zaten.
ben kendi tecrübemi sizinle paylaşacağım. Umarım işe yarar :)



  • Çantasını açık kapıyla gözü görecek bir köşeye bırakın lütfen

  • Çantanın içine bir parça KEDİ OTU KÖKÜ koyun lütfen.(Aktardan almanızı tavsiye ederim. Kokusu çok fazla ve sert zaten yenilmiyor ve sadece koklayıp yalayabilir.)

  • Sevdiği bir battaniyeyi kedi otu üzerine serin (Çanta içinde).

  • Kaç gün bırakın ve hiç bir şekilde onu çantaya girmeye teşvik edip veya zorlamayın.
    Eğer 3-4 gün içinde girmedi kendisi, kedi otunu yenileyin ve yine sabredin.
    Eğer girdiğini görürseniz heyecanlanmayın ve sadece ona uzaktan sevgi sözleri söyleyin.
    Her girdiğinden sonra sevdiği mamadan elinizle ödül verin.
    Umarım sizde işe yarar. Bende yaradı.

muratt_dgn
muratt_dgn

1150

kediler taşıma çantalarını sevmez ve girmek istemezler içine ben her defasında zorla koyuyorum içine

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10356

Benimki artık o çantanın neye yaradığını anlıyor sadece veterinere gidileceği zaman çanta meydana çıktığı için bir keresinde normal hava almaya çıkarsam bile etrafa bakmak yerine kendini strese soktu eve gelincede sanki boşuna korkutmuşum gibi çantadan cikartirken bana patlatıp kacti yatak altina saatlerce çıkmadı o çanta benimkinin psikolojisini baya bi etkiliyo zorunlu olmayan günler göz ucuyla bile görmesine izin vermiyorum anında yok oluyor

Sabisim
Sabisim

818

Ben çantayı ilk aldığımda oyun oynatmışım çantanın içinde çok hoşuna gitmişti. Ara sıra çıkarıp oyun oynatmaya devam ediyorum. Bu zamana kadar hiç zorluk çıkarmadı çantasına girerken.

tengrist
tengrist

11583

Hepimizin kedisi aynıdır benim ki daha taşıma kutusuna yürüdüğüm anda bile alacağımı anlayıp ortadan tüyüyor çünkü veterinere gideceğini biliyor, onlar için taşıma çantası/kutusu= veterinere gitmek, mıntıkasından uzaklaşmak, bir alanda kısıtlı ve kapalı kalmak demek hepsi de kedileri en çok huzursuz eden şeyler çünkü doğaları gereği kapatılmayı ve bir şeye zorlanmayı sevmezler. Umit Bey'in dediği gibi işinizi daha çok kolaylaştırıp stresini azaltacak yöntemler deneyebilirsiniz

Ketonmanya
Ketonmanya

114407

Merhabalar.


Çoğu kedi taşıma çantasına girmek istemez maalesef. Arada bir yapılan klinik ziyaretlerinde biraz çizilme riskini göze almanız gerekebilir. :)


Bunun dışında size tavsiyem, taşıma çantasını sadece klinik ziyaretlerinde ortaya çıkarıp onu ürkütmek yerine sürekli evinizin bir köşesinde kapısı açık şekilde tutmanız. Hatta hazır kış mevsimindeyken içine yumuşak bir minder ya da örtü koyup içinde uyumasını ve çantayı güvenli alanı olarak görmesini sağlarsanız çantayla olumlu bir ilişki geliştirecektir.


Bol patili günler dilerim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 210 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR