Kedimizin Poposunda Kocaman Kızarıklık Oluştu. Ne Yapabiliriz?

CaginD
CaginD

172 Puan

Merhabalar, yaklaşık iki hafta önce sokakta bulduğumuz yavru kedimize iç parazit ilacı yaptırdık ve ishalinin geçmesi için kuru yavru mama yanında bazen yoğurtla destek sağladık. Probiyotikler biraz toparlamasına yardımcı oldu. Bugün poposuna baktığımda kocaman şişlik ve kızarıklık gördüm. Sebebi nedir daha önce yaşayan ya da bu durumu bilen varsa acil destek olabilir mi :(?


5 CEVAP

CaginD
CaginD

172

Çok teşekkür ederim yardımınız için. Şimdi iletişime geçiyoruz veterinerlerle. Bizimkinin iştahında hareketlerinde olumsuz bir durum yok. Poposu dışında her şey çok normal görünüyor. Teşekkür ederim tekrar.

Mischka
Mischka

116595

O ishali mi yoksa iltihap mı? Fotoğraflar hiç iç açıcı görünmüyor, ben olsam acilen kliniğe götürmüștüm, götüremiyorsanız en azından arayıp bilgi alın, muhtemelen yine de getirip muayene ettirmenizi söyleyeceklerdir. Geçmiș olsun.

CaginD
CaginD

172

İshal gibi duruyor ama iltihapsa da anlayamıyorum. Kliniğe götüremiyoruz şuan ama telefonla destek verirler mi bilmiyorum. Siz karşılaştınız mı daha önce böyle bir durumla? Teşekkür ederim yanıtladığınız için.

Mischka
Mischka

116595

Bizim 2buçuk aylık minik ishal kusma ateș oldu, 1 haftadan uzun tedavisi sürdü, her gün seruma götürmek zorunda kaldık, antiboyotik yanında kusma önleyici, ishali kesici ve mide koruyucu çeșitli iğneler vuruldu yine her gün. 1 hafta serumun ardından yine 1 hafta evde probiyotik macun verdik, sabah akșam ishalini en çok o toparladı. Fakat çok fazla su kaybı yașanıyor hele yavrularda çok tehlikeli. Sizinkinin iștahı nasıl yiyor içiyor mu bilmiyorum fakat bizim kızın iștahı tamamen kapanmıș bir yudum su içse de direk kusuyordu, ölümden döndü diyebiliriz. Kızarıklık ve șișlik pek hayra alamet durmuyor, iltihap olması mümkün olabilir, götüremiyor olsanız bile en azından arayıp durumu anlatmanızı tavsiye ederim, yardimci olmazlarsa bir kaç yeri daha arayın. Hiç bir șey olmiyorsa da bir șekilde veterinere göstermeye çalıșın derim.

Mischka
Mischka

116595

Rica ederim, belki de tahriș olmuștur. Aradığınız da bir sorun fotoğrafını gönderebiliyorsanız, watsapp vs. Üzerinden olsun, gönderin bir baksınlar tabii biz burda mantık yürütüyoruz anlayan birinin görmesi daha doğru.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 27660 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80971 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR