Kedim Yaş Mama Yemiyor

Cat_Glory
Cat_Glory

287 Puan

Kedime yaş mama alıyorum yemiyor. Ama kuru mama yiyor. Nasıl yaş mama yediririm

12 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Etobur bir canlının et yememesinin iyi olduğunu yazmanıza benim aklım hiç ermiyor arkadaşlar.
İçinde löp löp et olan, balıklısında balık olan kendi suyunda pişirilmiş kaliteli bir yaş mamanın kötülenmesini ve bunun yerine suyu çekilmiş, preslenmiş kurutulmuş bir mamanın övülmesi benim idrak kabiliyetimin ötesinde açıkçası...


Ar&Ge çalışmaları ile optimum sonuç elde edilerek özellikle taurin ve kediler için gerekli diğer vitaminlerin bulunduğu kaliteli bir yaş mama konservesinin kötülenmesi ama yerine insan tüketimi için üretilmiş ve içinde bolca ayçiçek yağı bulunan ton balığı konservesinin (ki ayçiçek yağı insanlara bile zararlı) övülmesi ise bana biraz aymazlık olarak geldi.


Mantıklı düşündüğünüzde size de böyle gelmiyor mu acaba?
Mantık çizgisinde buluştuğumuzda bilimsel gerçekleri tartışabilme seviyesine erişmiş olabileceğimizden, bir yerde buluşalım lütfen.


@Cat_Glory; bizim veterinerimizin kedisi de yaş mamadan nefret ediyor. Her yediğinde kusuyormuş. Bazısının midesi alışamıyor işte. Kediler inanılmaz derecede damak tadına sahip canlılar. Gerçekten de yemek seçiyorlar. Sevdikleri ve sevmedikleri şeyler var. Bize düşen bunları belirli aralıklarla, çocukların mide/bağırsak sindirim sistemlerini aşırı değişikliklerle yormadan deneyerek bulmak. :)


Kaliteli yaş mamalardan denemenizi öneririm. Schesir, instinct (bulsak keşke :/), applaws (yalnızca kendi suyunda pişirilmiş olanını önerebilirim), gimcat (fileto olanları önerebilirim).

Infernus
Infernus

111806

Ursaminor ile aynı fikirdeyim sadece önerdiği mamalar içinde olan kendisinin malumu bir marka hariç:) yaş ve kuru mama konusuna biraz daha ayrıntılı gelebilirsek kaliteli yaş mama içerdiği su fazla olduğu için iyi. Etler daha bir gerçek, daha az işlem görüyor( ne kadar basit o kadar iyi tezimiz açısından) etobur beslenmeye daha yakın. Yine de şunu belirtmeden edemeyeceğim kuru mama dişlere iyi geliyor kavramı şu yönden doğru; tartar oluşumunu geciktirmekle birlikte yapılan çiğneme hareketi diş ve damak sağlığı için iyi. Bizim aldığımız yaş mamalar yumuşak ve temizlenmiş,püre haline getirilmiş et olduğu için bu çiğneme hareketi olmuyor (doğada etoburlar eti pişmemiş yer kemiklerden sökerler hatta küçük kemikleri de yerler. Çok fazla çiğnerler yani) Çalışmayan organ körelir tespitinden hareketle sürekli yaş mama yiyen kedilerin dişleri,damağı daha güçsüzleşiyor zamanla. Kuru mamanın eksisi ise çok işlem görüyor, içeriğindeki yararlı şeyler azalabiliyor kaybolabiliyor, başka yollarla yerine konuluyor sonradan ekleniyor vs. Bana soracak olursanız ikisinin de kullanılması daha iyi. Sadece yaş veya kuru değil. Çok yaş mama yiyip az kuru yiyorsa çiğneyebileceği ödüller alınabilir. Çok kuru az yaş mama yiyorsa daha çok su içmesi sağlanabilir. En İyisi aslında; sağlıklı bir şekilde doğalarına en yakın olan şekilde beslemek.

Infernus
Infernus

111806

Ovv unutmadan sayın Cat_Glory. Daha farklı çeşitler deneyebilirsiniz. Mutlaka seveceği vardır çok olumsuz tepkiler vermiyorsa. Bir de yaş mamayı kedinizin vücut sıcaklığına kadar ılıtabilirsiniz. Böylece aroması kokusu daha çok artacağı için kedinize daha çekici gelebilir.

Castielthecat
Castielthecat

2464

Yaş mamaların içeriği pek de iyi değil aslında onun yerine kendine yaptığın zaman ona da haşlanmış tavuk ve et verebilirsin (tuzsuz ve baharatsız olmalı) ya da omega3 kaynağı olan ton balığı konservelerini deneyebilirsin~ hem onun için de daha sağlıklı olur :3

riuhole
riuhole

3534

kedinizin yaş mama yememesi daha iyi aslında.

serot10in
serot10in

912

hangi yaş mamayı verdiniz? markası?

privacy031
privacy031

974

aynı sorun bende de var..hatta benimki kuru mama dışında hiçbirşey yemiyor..

Gul36
Gul36

113368

Aynı sorun bende de var ya. Su da içmiyor, çıldırtacak beni. :D Yaş mamaya ilk başladığımızda deli gibi saldırmıştı ton balıklı Schesir'e. Şimdi en iyi markaları tek tek deniyorum, yüzlerine bakmıyor hanımefendi. Yavaş yavaş farklı et çeşitlerinden konserve denemeye gidiyorum ben de.

nyssa
nyssa

1300

bizde de aynı problem, instinct denedik koklayıp kaçıyor

Cat_Glory
Cat_Glory

287

@serot10in Felix veriyorum neredeyse hepsini denedik mamadan başka birşey yemiyor

Cat_Glory
Cat_Glory

287

Bu arada teşekkür ederim arkadaşlar

Gul36
Gul36

113368

@Cat_Glory Lütfen kedinize Felix gibi market mamaları vermeyin.
Schesir, Naturea, Gimcat Shinycat denediniz mi?


Ben sonunda buldum sanırım kedimin ne sevdiğini. Schesir tavuklu aloe veralıya bayıldı. Siz de deneyebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4569 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR