Kızgınlık:p

BeyzaElmas
BeyzaElmas

102846 Puan

merhaba kedim 6 aylık ve bundan önce kısırlaştırma hakkında soru sormuştum şimdi de sanırım kızgınlığa girdi.olduğundan yüksek sesle bağırıyor poposunu yukarı kaldırıyor ve hep kendini sevdirmeye çalışıyor ama kızgınlığa girmesi için biraz erken değil mi? (ben hep kedilerin 8 aylıkken girdiğini okumuştum da) sizin fikrinizi alabilir miyim?

5 CEVAP

Gul36
Gul36

113368

Benimki de 7 aylıkken girdi. Veterinerimiz ilk kızgınlıktan sonra ameliyat önermişti, bu nedenle geçen hafta ameliyatimizi da olduk.
Eğer ciftleştirmeyecekseniz ne siz onu öyle görerek üzülün ne de o sürekli öyle bir süreçten geçmek zorunda kalsın. Çünkü ayda bırkac kez tekrar edebilir kızgınlık.
Kızgınlık donemindeyken kedinin fiziksel bir acı çekmiyor ama strese giriyor. Kızgınlık hormonal bir şey olduğu için bunun üzerinde bir kontrolü yok ve ne yapacağını bilemiyor. Yere göğe sığamıyor gibi görünmesi, sürekli gezinip durması bu yüzden. Ayrıca hormonlar değiştiği için sevgi istemesi normal.
Ben kedimi böyle bir şeyi yaşarken görmeye ikinci kez dayanamazdım, bu nedenle veterinerimin tavsiyesine uydum.
Veteriner hekimler arasında bu konuda görüş ayrılık var ancak ben ciftleştirilmeyecekse (canı yanmıyor olsa da) o eziyeti çekmemesinden yanayım. Hem ayrıca kısırlaştırılmazsa ve kızgınlığa girdiğinde çiftleştirilmezse, bu şekilde de pek çok kızgınlık geçirirse hastaliklara da davetiye çıkarılmış oluyor diye biliyorum ben.

nyssa
nyssa

1300

6 ayda belirtiler başlayabilir,veterineriniz ile görüşün kısırlaştırma operasyonu için en doğru zamanı size söyleyecektir

BeyzaElmas
BeyzaElmas

102846

kızgınlığa girmeden önce konuşmuştuk ve şöyle demişti 1 yaşına gelsin hatta bir kere doğum yapsın öyle yapalım :/

BeyzaElmas
BeyzaElmas

102846

kızgınlığa girmeden önce konuşmuştuk ve şöyle demişti 1 yaşına gelsin hatta bir kere doğum yapsın öyle yapalım :/

BeyzaElmas
BeyzaElmas

102846

ama ben doğum yapmasından yana değilim çünkü yavruları ne yapacağımı bilmiyorum birde kızgınlıkta acı çekiyorlar mı? kötü gözüküyor da:(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 608 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR