Mama Seçimi

Petitoss
Petitoss

231 Puan

Merhaba. Kedime mama alırken hep tavsiye üzerine alıyorum. Ama tavsiye alamayacağım durumlarda sorun yaşıyorum. Kedime mama alırrken içeriğinde ne olmasına yada olmamasına dikkat etmeliyim?

1 CEVAP

tommyse
tommyse

10473

min %50 oranında mamada et bulunmalı, çünkü kediler ihtiyaçlarını normal yaşamlarında av hayvanlarından alır bu yüzden aslında mamanın 1/2'si hayvansal içerik içermeli ancak bu içerik gerçek et ve ya kurutulmuş et ibaresiyle olması gerekli. hidrolize tavuk, tavuk unu, tavuk proteini, hidroliz protein gibi ibareler gerçek ev ve ya kurutulmuş et gibi değildir daha fazla işlem görmüş demektir...


taurin; miktarı kalp ve damar gibi hayati bölümün çalışmasında önemli yere sahip bu değerin yüksek olmasında fayda var


mısır, buğday, arpa, mısır püskülü, pancar, şeker pancarı gibi ağır nişasta ve mamada ağırlık ve hacileşsin diye konulan bu selülozlardan uzak durulması gerek... onun yerine daha sarı bezelye, elma, havuç, bak kabağı, yeşil kabak, gibi sebze ve bitki köklerinden zengin mamalar iyi kaliteli olacaktır.


soya, şeker, aroma verici ve katkı malzemeli mamalardan özellikle uzak durun kedinize kesinlikle yaradan çok zarar verecektir.


( kediniz onu çok güzel, iştahla yemesi o mamanın kaliteli olduğu anlamına gelmez... )


kısırsa kediniz içeriğinde karbonhidrat-yağ dengesi iyi ayarlanmış düşük tutulmuş bir mama kedinizde obezite gibi hastalıklar oluşturmaz.


taruin, vitaminlerden zengin mos ve fos bileşenlerinden oluşunuda dikkat edin. magnezyum, sodyum gibi minerallerde yerinde olmalı. azı ve fazlası zarar olabilir...


bu doğrultulara uyan aşağı yukarı (acana-orijen, bozita, nd, mera, natures vaitery, fitmin, sanabelle, nurti feline, brit care, golosi, advance, hills, matisse, brit premium, prina one ve pro plan) denebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 214 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 86.990 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR