Az Önce ********Dan Royal Canın Yaş Maması Aldım. Kedim 2 Defa Yeşil Sarı Kustu!?

Edacim
Edacim

356 Puan

Her zaman yediği yağ mama markasıydı bugün geldi online alayım dedim, 2 defa yeşil sarı renkte kustu yapış yapış köpük gibiydi. Su içirdim uyuttum ama telaşlandım önemli bi şey olabilir mi? Rahatlaması için ne yapmalıyım? Bugün pazar veterinerimiz kapalı

15 CEVAP

tommyse
tommyse

10479

mama bozulmu olabilir, tarihinin üzerinden baya geçmiş olabilir... mamanın içeriğinde değişiklik kedide sıkıntı yapmış olabilir..


bu durumda kedinize su verin şırıngayla 5-10 ml su iyi gelecektir.


mama değişikliğine gidilebilir. güzel içerikli bir mama alın royal canin malesef ki iyi bir mama değil yaş mama olarak gimcat, schesir, miamor, felicia alınabilir.

Edacim
Edacim

356

Yatın ilk işim veterinerden probiyotik almak. Teşekkür ederim 😌

Edacim
Edacim

356

Yaş mamayı veteriner önerdi yoksa evde ciğer haşlayıp veriyorum veya tavuk haşlaması ve suyu. Uzman daha iyi bilir diye ona güvendim? Yani yavrularımızı onlara emanet ediyoruz güvenmekte bizim suçumuz olmamalı.. Sizin kedinizin cinsi ve yaşı kaç acaba size iyi gelen belki bize uymaya bilir maalesef sarımsak kokusuna Nike tahammülü yok ama çimi var çimiyle ilgileniyo. Yoğurt bağırsak florasını bozmazmı? Hiç duymamıştım bunu, evde hazır yoğurt yapıyorsunuz di mi? Kaç kaşık veriyorsunuz? Soruyu sorarken sitenin adını yazmıştım sansürlenmiş T ile başlıyo ismi, hepimizin bildiği alışveriş yaptığımız uygulama

Edacim
Edacim

356

@tommyse aldığım royal ürünün içeriğinde beyaz et yok. Aksine beyaz et aşığı :) sizinle soruyu sorduğum gün konuşmuştuk zaten

Edacim
Edacim

356

Veteriner önermişti hep onu kullandık aslında tarihinede baktım daha var. 1 gün öncesinde malt verdim kıl atsın diye ondan olabilir mi?

tommyse
tommyse

10479

royal canin yaş mamasında çeşitli şekerler bulunuyor içeriği market mamasından farksız.


kedinize bu tür mamalar bağımlılık yapabilir içindeki belirtilmemiş et ve türevleri, bitkisel bileşenler gibi ne olduğu belli olmayan yaş mamalar zamanla mide-bağırsak sıkıntılarına yol açar.


ileri seviyede mide delinmesi, kronik reflü, bağırsak florasında anormallik gibi sıkıntılara ehemmiyet verir. bağırsaklarına iyi gelmesi için hekiminizden probiyotik alabilirsiniz bu sayede bağırsaklar ciddi bir sorunu yoksa düzelecektir.


mide rahatlaması için saat başı 5-10ml suyla halledebilirsiniz. bu ek olarak tavuk haşlamasıyla tavuk suyunu verebilirsiniz iyi gelecektir.

tommyse
tommyse

10479

rica ederim 🤍✨

Ya vermeyin şu mamayı artık yavrularınıza aynı fiyata Brit alın en azından içinde %60 oranında et var bozita alın içinde et olan başka bir şey alın bunun içinde et bile yok ama yokta yok. Pro plan da öyle. Brit evet başta ishal yapıyor ama geçişi yavaş ve uzun süreli yapın sonra zaten hiç bir şey kalmıyor. Şimdilik yoğurt verin. Yoğurt her şeye deva çok şükür. Bir de sarımsak ekin, çim ekin onu yesin hayvan ben asla malt vermiyorum. Benim kedi bayılıyor hele sarımsağın çim kısmına. Şimdilik siz yapabiliyorsanız yoğurt verin yatıştırsın.

Bir de internet sitesinde hangi firmadan aldığınızı yazar mısınız bazı mamalwr tarihi geçmiş ya da sahte olabiliyor. Mesela kuzey pazarlama bana hiç güven vermiyor.

Hayır hayır o sitede bir çok firma ürün satıyor. Sizin alışveriş yaptığınız siteyi değil o sitenin içindeki firma ismini soruyorum. Bahsettiğim ev yapımı yoğurt ama yoksa en azından hazır yoğurtta verebilirsiniz ben kendi yaptığım yoğurttan veriyorum. Probiotik neden elde edilir? Yoğurtta probiotik değil mi? Annemlerin kedileri 16 yaşlarına kadar yaşardı yoğurt peynir et ev yemeği yerdi bunlar başka ne yiyebilirdi ki zamanında. Benim kedim tekir kedilerimden birini kaybettim bu süreçte o kadar veterinerle muhattap oldum ki o veterinerlerin paragözlülüğü benim yavrumun canına mal oldu. Onların o şirin görünümlerinin ardındaki şeytani yönleri yazmakla bitmez. Ağzı kırık diye ameliyat yapanı mı dersiniz ki ameliyat yaptı mı onu da bilmiyorum. Kliniğinde viral enfeksiyon kaptırıp cebimdeki son kuruşa kadar alanı ve borçlandıranı korona için korku salıp binlerce liralık test yaptıranı ultrason cihazı yok diye alakasız milyon tane test yapanı sabah ve akşam tedavi yükleyip hayvanın böbreğini bitireni sağlıklı hayvana tıkanık diyip sonda takmaya çalışanı urinary mama diye içi tuz dolu advance mamayı paket paket satanı bunları yaparken korku salanı bunlar sadece yaşadıklarımdan bir kaçı. Bu yüzden iyi bir veteriner bulana kadar tam anlamıyla kimseye güvenmeyin. Kötü mama satmaya çalışanı advance royal canin pro plan gibi ve yüklü fiyatta alakasız tedaviler teklif edenlerden sonra da sizin için indirim yaptığını söyleyenlerden uzak durun. Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi.

dilanbulent
dilanbulent

17291

Eda hanım eğer kediniz evde yaptığınız yaş mamayı yiyorsa gerçekten hiç satın almanıza gerek yok. Evde ciğer veya tavuk haşlamanız bile satın aldığınız paket yaş mamalardan çok daha güvenilirdir. Benim kedim asla yemiyor eğer yeseydi ona bizzat kendim yapardım, siz şanslıymışsınız ki kediniz evde yaptığınızı yiyormuş dediğinize göre. Evde tavuk haşlanırsa tavuk verin, balık mı yapıyorsunuz azıcık kenara ayırın ona da verin. Emin olun çok daha sağlıklı.

Coconutbey
Coconutbey

15696

Mama dokunmuş olabilir değiştirdiyseniz ama mutlaka veteriner bir görmeli çok geçmiş olsun

tommyse
tommyse

10479

tavuk etine alerjisi olabilir. balık eti deneyebilirsiniz çeşitli sebzelerle ve vitamin takviyesiyle verilebilecek en iyi mamayı vermiş olursunuz :)

Edacim
Edacim

356

@dilanbulent sürekli beyaz et tüketmesi biraz beni tedirgin etti çünkü tavuk yedikten sonra tüylerinde dökülmeler oluyo. Ben kedime yavruluk döneminde beyaz ete alıştırmıştım bi de yumurta ile seve seve yiyo :)

Edacim
Edacim

356

@miaminnakdumanpofudukminnos işini sadece ticarete döken bazı kişiler elbette var ince eleyip aralarından deneyimli bulmak zor olsada bulunuyo. Kedim akciğer enfeksiyonu atlattı o sürecinde verdikleri hap ve mamayı kullandım kendini toparladı. Zor şeyler atlatmışsınız bir daha yaşamazsınız umarım çünkü evcil hayvan sahibi olmak sanki evladına bakıyomuş sorumluluğu duygusu veriyo insan mental olarakta çöküyo tabi ki, onun için deneyimli veteriner ve beslenme ile sağlıklı sorunsuz yaşamları oluyo. Yoğurt peynir direkt her cins kediye verilmesini bilemiyorum orada emin değilim. T hızlımarket bi petshop

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 355 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR