Kedim Coronavirüs Pozitif

Eda100
Eda100

211 Puan

Merhaba 1 ay önce 8 aylık dişi kedimi kısırlaştırmak için veterinere götürmüştüm.Kan tahlilinde bağışıklık değeri 5.5 -19.5 arasında olması gerekirken 3.7 çıktı 1 ay boyunca vet expert vetomune ve vetaminex kullandık. Fakat bağışıklık 1.9 a düştü. Veterinerimiz şüphelenip test yaptığında coronavirüs pozitif olduğunu söyledi. Tekrardan bu destekleyicilere devam etmemizi söyledi. Bu durumu yaşayıp da bağışıklığı yükseltenler varsa neler yaptığı hakkında beni bilgilendirebilirse çok sevinirim.

12 CEVAP

Dann
Dann

1177

Fcov pozitif çıkması çok normal kedilerin %80 i corona pozitif çıkıyor zaten. Fcov çoğu zaman hiç sıkıntı çıkarmıyor kedilerde, genelde bağırsaklarda yaşadığı için de sindirim bozuklukları ishal gibi sorunları getiriyor yanında. Tuvaletini sık sık temizleyin genelde dışkı ile atılıp tekrar dışkı ile geri kapılıyor. Fcov fip’e dönmediği sürece sorun yok. Fip’e dönüşmemesi için dikkat etmelisiniz sadece. Geçmiş olsun.

Eda100
Eda100

211

Bugün de viyo immune ye başladık. Kullandığımız desteklere ilave olarak bağışıklık için kullanıyoruz. 2 hafta kullanacağız sonra tekrardan değerlere bakılacak. Umarım işe yarar. Sizin de kullandığınız ya da kullanıyor olduğunuz bağışıklık yükseltici destekler var mı ? Paylaşırsanız çok sevinirim

Layasso
Layasso

696

Çok geçmiş olsun öncelikle. Umarım sağlığına çabucak kavuşur.
Başımızdan böyle bir hastalık geçmedi fakat bağışıklık güçlendirici kullanıyoruz haziran ayından beri. Swiss markasının immuno olanı ve multivitamin olan maltlarından. Veterinizde varsa bir danışın isterseniz. Ve bu tarz malzemeleri hep veterinerden almaya özen gösteriyorum, zaten bildiğim kadarıyla swiss bir tek kliniklerde satılıyor. Öncesinde başka bir vetenerin önerisiyle internetten bir markanın maltını almıştım ve büyük kedime 1 ay serum verilmek zorunda kalmıştık. Alerjik zehirlenme demişti hekim, ondan sonra swiss markasına geçtik çünkü kan değerinde birkaç şey düşüktü

Yagiraylin
Yagiraylin

914

Merhaba benim kedime de 3 aylıkken korona pozitif teşhisi kondu. Biz ishalle farkedip veterinere gittik. Her korona pozitif fip e çeviremez. Şuan 6 yaşındayız . Stresten uzak durmasını sağlayın çok büyük etken. Bu kişinin kendi fikrine bağlı ancak karma aşıların fip i tetiklediği söyleniyor biz corona pozitif i öğrendikten sonra karma aşı hiç yaptırmadık. Bağışıklık için güçlü bir iğne var biz 2 yada 3 doz o iğneyi yaptırdık . İğnenin ismi zylexis veterinerinize danışıp yaptırabilirsiniz.

Eda100
Eda100

211

Teşekkür ederim önerileriniz için.

Eda100
Eda100

211

Peki aşı yaptırmadığınızdan dolayı herhangi bir sorun yaşadınız mı ?

Yagiraylin
Yagiraylin

914

Hayır yalnızca 3 ayda bir iç dış parazit yaptırıyorum . Çok şükür bu konuyla alakalı bi sıkıntımız olmadı şimdiye kadar

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12498

Benim disi kedimde kisirlastirmadan sonra fenalasmisti cok sukur fip e cevirmedi 3 gun serumdan sonra iyilesti. Suan stressiz sekilde yasatmaya calisiyoruz. Tek kedi olarak ailemle yasiyor.

Mini2019
Mini2019

12243

merhaba, benim kedim de korona + bunun yanı sıra 3-4 kadar ciddi virüsü hastalığı da var..


viyo ya da diğer takviyeler falan hikaye. yavru kedinin bağışıklık sistemi oturmadığından hastalıklar peş peşe çıkabilir.. hatta korona+ olan kediye betaglukanlı içerik vermemek gerekiyormuş.. ben de sonradan öğrendim.


@yagiraylin'in dediği gibi immunomodülatör iğneler var. biraz pahalı ama kesin çözümdür bağışıklığı yükseltmede. iki günde bir yapıyorlar. bağışıklık tavan yapıyor. ondan sonra bu takviyelerle dengede tutabilirsiniz.

MiaMavi
MiaMavi

990

@mini2019 korona+ olan kediye betaglukanlı içerik vermemek gerekiyormuş. demişsiniz sebebi nedir peki ?
Suan enterik corona geçiren bir kedom var , lactoferon kullanıyoruz , düzenli olarak malt veriyorum ancak maltın içeriğinde betaglulan var , ishalinde az da olsa iyileşme var ancak henüz tam iyileşemedik . Yediği içtiği mamalrın maltların içeriğinden dolayı mı diye düşünmeye başladım.

Balimlilac
Balimlilac

11271

Bizde bebekken viyo immune kullandık ve çok güzel sonuç vermişti hatta hala her hafta bir paket viyo veriyorum destek amaçlı.

nevfel
nevfel

194

bizim kedimizde vitaminler kullandı değerlerinin düşük olmasından dolayı. yorumlarda yazıldığı gibi kedilerin %80'inde corona pozitif zaten, verilen destekleyicileri kullanın 2-3 aya toparlar minik merak etmeyin :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 376 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR