Coronavirüslü Kedilerde Aşılama

Eda100
Eda100

211 Puan

Merhaba kedim 8 aylık ve 1 ay önce coronavirüs pozitif teşhisi kondu. Bağışıklığı 3.7 den 1.9 a düştüğü için henüz kısırlaştıramadık. Bağışıklığını yükseltici takviyeler kullanıyoruz. Çoğu kedide coronavirüsün pozitif çıktığını biliyorum. Fakat sorum şu olacak karma lösemi kuduz aşıları tam şu an. Fakat yenileme dozlarını da yaptırmalı mıyım diye düşünüyorum. Çünkü coronavirüsü s4 s5 arasında çıktı yani yüksek pozitif. Bu aşıları yaptırdığım zaman bağışıklığı çok etkilenir mi ? Aşıları yaptırmazsam da bu sefer ikincil hastalıklara açık hale gelecek. Tedavisi de zor olacak. Çok arada kaldım. Siz ne önerirsiniz? Yüksek pozitif çıkıp da aşılarda sorun yaşamayan kedi sahipleri var mı acaba ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130971

Aşıyı bu durumda yaptıramazsınız, bağışıklığı yükselinceye kadar bekleyin. Bu sürede kedinizi veterinerden uzak tutmalısınız, oradan kolaylıkla gençlik kapabiliyorlar çünkü, ancak çok mecbur olduğunuzda gidin, tırnak kesme, iç dış parazit vs gitmeyin. Parazit için hap alın, damlayı kendiniz uygulayın veya üstü açılır çanta ile götürüp kediyi çıkarmadan uygulatın, uzun süre durmadan çıkın vs. Kedi bulunan bölgelerden uzak tutun yani. Aslında Korona'lı kediler için bağışıklık yükselticiler tehlikelidir çünkü Korona'da kedinin bağışıklığı kendi vücuduna zarar verir. Takviye seçerken dikkatli olunmalıdır. Şuan aşı yaptırsanız bile etkili olmayabilir. Veterinerinizin böyle bir durumda aşı yapmayı önermemesi gerekli zaten. Bir de siz karma lösemi kuduz gibi üç çeşit aşıdan bahsediyorsunuz, bu durumda şu sıralar asla yaptırmayın. Hasta kedinin bağışıklığı hastalıkla uğraşma durumundadır, siz aşı yaptığınızda bu da bir de onlarla uğraşmasını gerektirir, o sırada var olan hastalığı kediyi ele geçirebilir.

aslihan_e
aslihan_e

130971

Kedinizin ilk aşılarını mı yaptıracaksınız yoksa bunlar güçlendirici dozlar mı anlamadım. Yaptırdıysanız ilk dozları kaç aylıkken yaptırdınız?

Dann
Dann

1177

Anladığım kadarıyla aşıların tekrar dozları bahsettikleriniz. Fikrim şöyle;
Kediniz zamanla dışkıyla fcov atacaktır zaten ve vücudunda da azalacaktır. Şimdilik aşı takvimini 3 ay erteleyin Şuan için aşı uygun değil zaten bir kaç ay erteleyip durumunu kontrol ettikten sonra aşılama planını tekrar yaparsınız.

Eda100
Eda100

211

İlk aşılarını yaptırmıştım. Güçlendirici dozlar için sormuştum. İlk dozların hepsi 4 5 aylıkken yapılmıştı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 237 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR