Lütfen Fikir Akıl Verin Kedim Durmadan İdrar Yapıyot

Matmzel
Matmzel

645 Puan

Daha öncede burda böyle soru sormuştum özetlersem. Kısır dişi kedim var 1.5 yaşında. Evde ikinci kısır dişi kedim var oda 1 yaşında. Beraber yaşamaya başlayalı 9 ay oldu aralı maşallah gayet iyi. 1.5 yaşında ki kedim matmazel bundan 1 ay kadar önce eşim onu kuduz aşısına götürdü ve eve geldi gitti yatağıma idrar yaptı. 1 2 saat sonra gene yatağıma idrar yaptı. Sabah hemen vet gittik bir sorun mu oldu korktumu da böyle yapıyor diye, çok sakindi aşısı oldu çantasına girdi bağırmadı bile denildi. Ama belki idrar yolunda enfeksiyon vardır diye 5 günlük antibiyotik ilaç verdi. Ama bu süre zarfında gene idrqr yaptı. Bu sefer daha büyük vet gittik. Tam kan, biyokimya, ultrason ve röntgen çekildi. Mesanesinde çok minik bir kristal var dedi ama bunlar bu denlice rahatszı etmez denildi. Zaten yatağa yapıyor ama kum kabınada yapıyor öyle bağırma az az yapma kan vs yok. Gene ne olur olmaz diye uriner mama ve takviye aldık eve geldik. İlk işim peler kumdadan eski benotit kuma geçmek oldu (pelete geçeli 7 ay olmuştu) yatak odamdaki banyoya bir kum kabı daha aldım.( 7 ay önceye kadar kum kapları odamda banyoda idi pelete geçince başka boş odaya almıştım) sonra yataktan yastık yorgan kaldırdım ve alezin üstüne ince naylon serdim onunda üstüne çarşaf. Ve yatakta mama yedirdim ona yatağın yemek yeme yeri olduğuna ikna etmeye çalıştım. 10 gün çiçek gibiydi asla idrar yapmadı eskisi gibi geldi bizimle uyudu. Tabi bu arada fişe takılan sakinleştirici feliway kullanıyoruz.yorganı artık gündüzleride çıkartıp katlayıp yatağan ucuna koyuyordum. Dün akşam dışarı çıktım gece 1 gibi geldim. Odaya girdim matmazel de geldi yatağa çıktı yorganın üstüne gene gözümün içine bak baka işedi. Vet aradım tamamiyle stres ve inadına yapıyor dedi bir sağlık sorunu olsa çıkardı dedi. Arkadaşlar vet bu yok zamanda 10 k ödedim. Evde yastık yorgan battı yok. Bulunduğum yer soğuk yıkadıklarım kurumuyor. Kafayı yemek üzereyim ne anlatıyor bana anlamıyorum. Bir hastalığı mı var bilmiyorum. Lütfen fikir verin

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130952

Yani veteriner demiş zaten, inadına yapıyor diye. Daha önce de dedim bazı kediler yatak gibi yumuşak güzel yerlere yapmayı sever diye. O odaya almamaya çalışın uzun bir süre. Bazı kediler yatağa yapmayı seviyor, kaç tane kedim oldu yatağa yapmayı seven sayamadım. Daha önce de dedim size ama dikkate almadınız sanırım. Onu vazgeçirecek sihirli bir şey yok. Siz zaten hastalık var mı diye veterinere götürüp tedbirinizi almışsınız. Benim yatağa yapmayı seven kedimin mesela şuan yeni bir hobisi var, yumurta viyolü var ya, annem onları atmaz da bir yere koyarsa hiç affetmez yapar çişini ona. Kedilerin böyle huyları olabiliyor.

dilanbulent
dilanbulent

17291

Başlığınız aşağıya inmiş, yukarı çıkması için yazıyorum. Maalesef sorunuza cevap veremiyorum bari böyle yardımcı olayım belki göremeyenler görür.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 222 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR