Yavru Kedimin Gözü Böyle Oldu Ne Yapabilirim?

Önceden sarı sarı göz yaşları akıyordu şimdi de böyle gözünde akıntı olmaya başladı ne yapabilirim acaba? Silince gözü geri açılıyor sonra tekrar bu akıntı geliyor normal mi?


5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131122

Öncelikle en doğrusu veterinere götürüp ona göre hareket etmenizdir. Akıntı tabi ki normal değil. Büyük ihtimalle viral kaynaklı bir sorun olabilir. El yakmayacak sıcak çaya batırılmış pamuğu birkaç gün sabah akşam gözlerinde bir dk. civarı bekletmeniz fayda sağlar. Onun dışında terramycin göz merhemi, Tobrased damla kullanabilirsiniz ancak önceliğiniz tabi ki veteriner görüşü almak olmalıdır. Bir şey olmaz deyip hafife almayın derim çünkü enfeksiyon ilerlerse kedi yavruları gözlerini kaybedecek dereceye gelebiliyorlar ve o zaman ilaç falan fayda etmeyebiliyor. O yüzden mutlaka hemen tedaviye başlamalı.

HepsiPati
HepsiPati

5147

Gözü enfeksiyon kapmış olabilir. Veterinere göstermeniz en doğrusu olacaktır. Bazen başka hastalıkların habercisi de olabiliyor göz enfeksiyonu. Geçmiyorsa mutlaka veterinere sorun.

Veterinere gösterdim enfeksiyon kapmış dedi krem verdi kullanmaya başladık.

Veterinere gösterdim enfeksiyon kapmış dedi krem verdi kullanmaya başladık.

Realbadvroken
Realbadvroken

4004

Veterinere götürebilirsiniz. Aynı şey bizim başımıza geldi hemen götürdüm. Ilık veya soğumuş Bayat çayı pamuğa döküp gözüne masaj yaptık. Gentavet diye göz damlasını eczaneden alıp gözüne bı damla damlattik. Hemen bı iki güne toparladı. Ve bu durum tekrarlamasin diye crystalin solüsyonu kullanabilirsiniz pamukla göz kulak çevresini yavaşça az bir miktar kullanacak şekilde siliceksiniz gözü düzenledikten sonra. Hepsi veteriner önerisi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 243 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.260 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR