Dışarıdan Kedi Aldım

anlacar
anlacar

1054 Puan

Merhaba iyi günler dün dışarıda dolaşırken karşıma şans eseri belliki ev kedisiydi çok temiz bir kediydi dışarda kalıp dayanabilcek bir halde değildi sağanak yağmur yağıyordu zatem daha önce tekir kedileri gidicek yer bulamayıp apartmanıma sığınan kedilere bakıyodum hava açıncada salıyodum ama bu cins kedi sahibini aradım bulamadım mecburen de ben sahiplendim evde british kedim var 7 aylık tüm aşıları tam parazit aşısı olması gerekiyor şuan gerçi zamanı gelmişti çünkü bu sokak ta kalan kediden biraz uzak tutmaya çabalıyorum fakat izlemem gereken adımları bilmiyorum veterinerim parazit aşısı yapmamız lazım ishal kedi doğal olarak dışarda kalmış zamanla düzelceni düşünüyorum iyi baktım sürece kedilerin yıkanmaması gerektini biliyorum fakat gelince yıkamak durumunda kaldım parazit aşısını yaptırdıktan sonra tabi kuduz vs varda endişe etmeme gerektiren ez azından diğer kedime hastalık vs bulaşmaz dimi bundan korkuyorum? aşı yaptırabilirmiyim gerçi onuda bilmiyorum barınakta yok çevremde sahiplenecek biride eğer bakamıcam bir durumda ne yapmam gerekir bunuda sormak istiyorum?

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130936

Instagram'da ilinizle ilgili ücretsiz kedi sahiplendirme sayfalarına rica edip paylaşmalarını isteyin, cins olduğu için, bir de yavru, hemen isteyeni çıkar onun. Dışarıdan kedi geldiğinde en doğrusu en az on gün başka bir odada karantina altında tutmaktır, kapı altını da kapatmalısınız ve el, kıyafet hijyenine dikkat etmelisiniz kediyle temas ettiğinizde. Kedinin önce parazit aşılarını yaptırmanız gerekli, biraz gözlemleyip hastalık belirtisi görmezseniz öyle karma aşı yaptırmalısınız, karma aşı için ishalinin geçmesini beklemenizi öneririm, ishal de bir hastalık belirtisi olabilir. Maddi durum açısından aşı konusunda endişeniz varsa tek doz canlı aşı kedileri gençlik hastalığının ölümcüllüğünden ömür boyu bile koruyabiliyor. Diğer hastalıklar o kadar önemli değil zaten. Karma aşı kuduzdan daha önemli, kuduz kedi Türkiye'de duyulmuş değil. Kimlik çıkarmadığınız sürece kuduz aşısının aciliyeti olmaz. Canlı aşı markaları benim bildiğim felocell veya purevax. Şöyle en az dört buçuk beş aylık olduktan sonra tek doz yaptırabilirsiniz. Aslında ne kadar geç yaptırırsanız o kadar kuvvetli bağışıklık kazanır ama aşı olana kadar başka kedilerle temastan uzak durması gerekir ve veteriner ziyaretlerini mümkün olduğunca az ve kısa yapmak gerekir. Ayrıca kedide pire görmediğiniz sürece pire için iç dış parazit yaptırmak yerine sadece iç parazit hapı alıp yutturmanız hem sizin maddi açıdan daha rahat etmenizi hem de kedinin daha sağlıklı olmasını sağlar. Dış parazit damlaları zehirdir, dokunduğunuzda size bile zararlıdır, içindeki maddenin kansere neden olabileceği tespit edilmiştir, karaciğere çok zararlıdır. O maddenin kümes hayvanlarına yapılması yasaklanmıştır mesela çünkü yumurtasının zehir haline geldiği görülmüş. Pire olmadığı sürece yapılmaması kedi için en doğru tercihtir.

anlacar
anlacar

1054

Kedi küçük 3 4 aylık çipi olacağını düşünmüyorum. Şunu da eklemek istiyorum buna benzer bir kedim kaçmıştı ilk başta o sandım ama davranışlarından vs o olmadığını anladım.

Mini2019
Mini2019

12243

Kedi sizin kısmetiniz olmuş artık. Mutluluklar. Hem kedinize de arkadaş olur.
Aşılarını yaptırın keyfinize bakın

anlacar
anlacar

1054

@aslihan_e anladım sağolun yani vermek çok istemiyodum dedim gibi ailemlede konuştum açıkcası ben bakabilcek birine gitme taraftarıyım ne olursa olsun ben kendi kedimi odada tutup uzak durmasını sağlıyorum ancak evdekiler yeni sokaktan gelen kediyi sevdikleri için sürekli yanındalar salonda vs dinlemiyolarda beni yaptıkları yanlış kedi temiz allahtan yani hastalık belirtisi görmedim ishal dışında tabi ben anlamayamam ama umarım ne bana nede kedime zarar vermez yarın eğer maddi durumum yeter ise parazit aşısını yaptırcam olmazsa birine vermeye çabalıcam illaki bir yerde nasibi vardır

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 195 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR