Acil Anemi Sorunu

Pinarrimo
Pinarrimo

166 Puan

Merhabalar.
Yaklaşık 2,5hafta önce kedim birden halsizleşti, yemeyi bıraktı ve doktora götürdüğüm de anmesi sorunu çıktı. 1hafta kortizon ve hemovet kullandı, daha sonra destekleyici mama ve probiyotik kullandı. Fakat Htc değeri bugün yapılan kan testinde yine düşük çıktı.
Aranızda bu sorunu yaşayan var mı? Biz İzmir de yaşıyoruz ve iyi bir veterinere gidiyoruz. Fakat kedimi anemiden dolayı kaybetmek istemiyorum çünkü hala altta yatan sebebi bulamadık :(((
Biyopsi ve tomografi yapılacak halde zayıf.
Önerilerinizi bekliyorum

2 CEVAP

Zbrcn
Zbrcn

103

Merhaba,
Benim kedimde böbrek yetmezliği mevcut. Doğal olarak anemi sorunu da yaşıyoruz. Gerçekten anemi kedinin konfor düzeyini aşırı düşüren bir şey. Anladığım üzere sizin kedinizde çok şükür organları ile ilgili bir soruna işaret edecek başka bir kan değeri sorunu çıkmamış.
Biz anemi için ESA tedavisine başlamıştık. İlaçlar biraz pahalı maalesef ve bu yüzden hekimlerde hemen önermek istemiyor açıkçası. Ayrıca dozununda iyi ayarlanması lazım. Biz ilk Eporon isimli bir ilaçla başlamıştık. Şuan da Araneps ile haftalık dozumuzu vuruluyoruz. Araneps e kedilerin daha hızlı tepki verdiğini söyledi veterinerimiz o yüzden değiştirdik. Yanlış olmasın ama araneps fiyat olarakta daha uygundu sanırım. İkisi de sorunu kontrol altına almamızı sağladı açıkçası. Veterinerinize ESA ların çözüm olup olamayacağını, kendisi de uygun görürse denemeyi önerebilirsiniz. Daha önce bu ilaçlarla bir deneyimi olmamış ya da ilk etapta aklına gelmemiş olabilir normal olarak. Önermenizde bir sakınca görmüyorum.
Ayrıca bakıldı mı bilmiyorum ama öncelikle kan paraziti testi yaptırmanızı da öneririm. O da anemiyi tetikleyen bir sorun ve sorunun ana kaynağı olma ihtimali de yüksek. Antibiyotik tedavisi ile çözülecektir.
Ana sorun bulunana kadar kedinize B vitamini takviyesi yapmanızı da öneririm. Bir zararı olmaz ama bu süreçte kendini daha iyi hissetmesini sağlayacaktır.
Benimde anemi ile ilgili kişisel tecrübelerim bunlarla sınırlı. İnşallah işinize yarar.
Şimdiden geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede iyileşir.

Yagiraylin
Yagiraylin

875

Merhabalar kan paraziti testi yaptırmanızı öneririm

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 154 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR