Yaş Mama Tarifi

Cansuaslan22
Cansuaslan22

2447 Puan

2 buçuk aylık kedime evde yaş mama hazırlamak istiyorum da tarif verir misiniz

3 CEVAP

duman2707
duman2707

4555

Ben yapıyorum
Önce tavuğu haşlıyorum ardından fileto haline getiriyorum bazen sadece tavuk veriyorum bu şekilde
Ama bazen de sebzeler katıyorum patates havuç özellikle
Hepsini tavugu da haşlayıp blenderdan geçiriyorum ve püre kıvamını alıyor çok severek yiyorlar
Havuç patatese ilaveten bezelye ıspanak brokoli falan da koyabilirsiniz henüz denemedim ben ama deneyeceğim bunları da

dilanbulent
dilanbulent

17253

Arkadaşlarımızın yazdıklarının yanı sıra, özellikle youtube üzerinde birçok tarif bulabilirsiniz bu konuya dair. Keşke benim de kedim sevseydi, asla paketli yaş mama almazdım hep evde yapardım. Hatta yaş mama önerisi isteyenlere de hep söylüyorum. Eğer kediniz evde yaptığınız yaş mamayı seviyorsa, vaktiniz varsa evde yapın. En pahalı yaş mamalardan daha güvenilirdir evde yaptığınız, mis gibi yer. Keşke benimkisi de yese...

SevimliCadi
SevimliCadi

4913

Sokaktaki canlarım için yaptığım tarifi vereyim size:
300 gr tavuk eti,
1 sb pirinç,
5 yk yulaf,
100 gr bal kabağı,
1 adet havuç,
100 gr brokoli,
5 yk kefir,
1 çk zerdeçal. Kefir hariç hepsini tencereye koyup üstünü 1 parmak geçecek kadar suda haşlıyorum. Suyu az gelirse veya pirinç pişmezse sonradan su ekliyorum. Piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekliyorum. Kefirdeki yararlı bakterilerin ölmemesi için mama soğuduktan sonra kefiri ekliyorum. Dilerseniz mamayı en son rondodan geçirebilirsiniz ama ben püre halinde yapmak istemediğimden havucu rendeleyip bal kabağını ve brokoliyi ufak ufak doğruyorum. Zaten sebzeler haşlandıktan sonra karıştırdıkça ezilip parçalanıyor.


İsterseniz tahıl oranını düşürüp et oranını daha da yükseltebilirsiniz çünkü ben en sonunda bir büyük konserve yaş mama da katıp öyle veriyorum. Ayrıca etin kalitesini de artırabilirsiniz. Ben çorbalık, taşlık, vs. kullanıyorum. Etler haşlandıktan sonra kemikleri çıkarıp etleri didiyorum. Ama siz tavuk göğsü, budu, vs. kullanabilirsiniz.


Bu sebzeler dışında ıspanak, kabak, taze fasülye, bezelye, karnabahar, patates de kullanabilirsiniz. Aynı şekilde tavuk yerine hindi, balık vs de kullanarak çeşitlilik sağlayabilirsiniz.


Tek bir kedi için yapacaksanız bu gramajlar fazla gelecektir. Ben yaklaşık 20-25 kedinin bir öğünü için yapıyorum bunu. Yetmezse üstüne kuru mama da koyuyorum. Deliler gibi yiyorlar 😇

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 202 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR