Kedim 4.Kademe Fipmiş

Aleynaa111
Aleynaa111

358 Puan

Arkadaşlar herkese selam öncelikle
Kedime check up yaptırdım kanda wbcsi düşük çıktı onu yükseltmek için ilaç verilir dediler biyokimyada bir değer yüksek çıkmış çıkmasaydı corona olurdu dediler röntgennde az bir miktar sıvı görülmüş bunu bana belirtmediler böbrekleri falan gayet ideal büyüklükte dediler kalbinde hiçbir sorun yok atımı herşeyi normalmiş ama kalp kesesinde sıvı varmış gelen kalp uzmanı siz röntgende görmedinizmi dedi veterinerimizde gördüğünü söyledi sonrasında küçükken geçirdiği hastalıklardan kalmış olabilceğini kalp yetmezliği yda fipten kaynaklı olabilceğini söylediler test yaptırın dediler testi yaptırdık sonuç çıkana kadar öyle bir şey yok inanıyoruz fip değildir dediler sonra sonuç çıktı sonucu biz görmedik 4.kademe fip hastasıymış 6.kademe sınırmış zaten farkedilmeseydi lezyonlar oluşurmuş semptomlar çıkarmış ortaya kedim aşırı sağlıklı 8 aylık ishal kusma hareketlerinde bi anormallik yemesinde içmesinde hiçbi sorunu yoktu şimdi bağışıklık güçlendirici tablet 3 adet iğne verildi gün aşırı vurulcakmış önce oğlumun sağlığı her şey ona değer orda haberi duyunca şoka girdim duygu boşalması yaşadm ne. Kadar istendiyse ödedim peşin kedimi sürekli bu veterinere götürüyorum ne isterlerse ne kadar isterlerse ödüyorum bunu biliyorlar yarın veterinerlik tıp fakültesine gideceğim veterinerimden işkillendim sizce bunda haklımıyım sonuçları bıraktım fipin sonucunu yarın istiyeceğim


2 CEVAP

Dann
Dann

1177

Bildiklerim şöyle ; Fip için önce corona testi yapılıyor corona negatif ise fipten bahsetmiyoruz zaten. Eğer pozitif ise antikor bakılıyor bunu genelde elisa testi ile yapıyorlar bu test 6 seviyelik bir titre ölçümü yapıyor. Mantık aslında şöyle o testte, Fcov (Feline Corona Virüs ) için antikor ölçümü yapılıyor ne kadar antikor varsa o kadar hastalıkla mücadele içindedir diye varsayılıyor ve eğer S4-S5-S6 Gibi yüksek seviyeler var ise diğer** değerlendirmeler ile birlikte** fip veya değil kararına varabiliyorlar. Bu değerlendirmelerin en önemlisi biyokimya testinde ki a/g oranı 0,6 sınır değer genelde fip hastası olan kedilerde 0,6 nın altında olur , tedavi sonrası ara a/g takip edilir yükselmesi beklenir. normalde a/g oranı 1e yakın olur. fip tanısı için kullanabilecekleri bir başka yöntem ise ıslak fip formunda göğüs bölgesinde biriken sıvı ile rivalta testi yapmak. bu test ile neredeyse kesine yakın fip tanısı koyabiliyorlar, ama o sıvıyı alacak yetkinlikte veteriner hekim ve klinik bulmak zor. Kedinizde Fip kaynaklı sıvı birikmesi başlamış ise a/g oranın en azından 0,6nın altına düşmesi gerekliydi. Görsellerde gördüğüm kadarıyla a/g oranı 0,9 ve bu gayet iyi bir değer. Aynı şekilde fip hastası kediler keyifsiz iştahsız ve halsiz durumda olurlar. ben Açıkçası kedinizin Fip olduğunu düşünmüyorum. Neredeyse Bütün kedilerde Coronavirüs var sizinkinde de var çoğu zaman hiç bir sorun olmadan bu virüsle beraber yaşıyor kediler. Veterinerinizin 4. seviye Fip dediği şey elisa testindeki fcov S4 titresi büyük ihtimalle bu da tek başına Fip teşhisi koyulmasına yetmez. kalp kesesindeki sıvı için fip dışındaki seçenekleride değerlendirmelisiniz bence. Çok geçmiş olsun.

Mini2019
Mini2019

12243

veterinerlerin koyduğu teşhisler genelde doğru oluyor... Yine de veterinerinizden epikriz isteyin. yapılan işlemleri ve ilaçları açıklamalarıyla isteyin. vermek zorundalar.
Kedilerin büyük çoğunluğu korona pozitif. bağışıkları yüksek tutulduğunda gayet iyi bir yaşam süreleri oluyor.
Fakülteye gitme fikri gayet iyi. raporları alıp giderseniz işiniz daha kolaylaşır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 257 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR