Toz Alerjisi Ve Kapalı Kedi Tuvaleti.

somnium
somnium

12640 Puan

merhaba. kedimin toza karşı alerjisi var. normalde açık tuvalet kabı kullanıyorduk. lakin geçen hafta dışkısını çıkarıp oynamaya başladı. (dışkısının kokusu gittiğinde top sanıp, çıkarıp oynuyordu. oyun amaçlı da toplarını kuma götürüp kumla oynuyordu.) ne olur ne olmaz diye veterinere götürüp check-up yaptırdım. herhangi bir sorun yoktu, hekim de kapalı üsten atlamalı tuvalet önerdi. tuvalete üstten giriliyor, resimdeki gibi. kedim hemen alıştı, oyun oynadı içinde kumla. sonrasında ihtiyacı için gittiğinde çıkarken bir kere hapşırdığını fark ettim. normal açık tuvalette de bazen çok hızlı kaldığında oluyordu bu. biraz önce bu yüzden mısır koçanından oluşan kum sipariş ettim. tozsuz ve dolaşmış. 3 gün sonra elime ulaşır. 3 gün içinde kedilerimin ciğerini etkiler mi, biraz korkuyorum açıkçası. sadece bir kere hapşırdı ama yine de endişelendim.


10 CEVAP

tommyse
tommyse

10473

önceden ciğer problemi yaşamamış çocuğu 3 gün ciddi şekilde etkilemez zaten oldukça kısa bir süre. Zaten gerekli önemleri güzelce alıyorsunuz bu kedi tuvaletini görmüştüm kaliteli plastikten oluşuyor diye okumuştum. Alerji boyutu evet önem arzediyor ve 3 günde alerjenik olarak çokça reaksiyon gösterebilir (hapşurmak, ciğerde hırıltı vb.) ama sürekli böyle gitmeyecek yeni kumu yolda 😸. Yani ciddi seviyelere gelmek için 3 gün kısa bir süre olarak görüyorum


Mısır koçanı, zeytin çekirdeği ve topaklanan çam pelet kullanabilirsiniz ama yorumlara göre topaklanmayan çam pelet gerçekten uzun ömürlüymüş, (topaklanmayan çam pelet içinde elekli kedi tuvaleti gerekiyor) topaklanan çam pelet ise normalin altında bir sürede bitiyor deniyordu.

Layasso
Layasso

677

Zeytin çekirdeğinden yapılan kuma bayılmıştım, peletleri çok sevemedim. Hatta bir paketi full toz yaptı, çok bir şey fark etmedi. Zeytin çekirdeği ise ne toz yaptı ne koku. Mükemmel topaklanıyor, sadece yağlı olduğu için çişin rengi değişiyor, topak biraz garip oluyor. İlk gördüğümde korkmuştum çişlerinde sorun var sanmıştım ama normalmiş :')


Ama benim kızım maalesef aşırı inatçı, dediğim dedik bir kedi. Pisipisi kumu dışında hiçbir şeye yapmıyor. Alıştırmak için 3 ay çabaladım resmen ama 3 ay boyunca çiş yapmadığı koltuk, kaka yapmadığı yer bırakmadı. Hatta en sonunda kaka yapmayı bıraktı, sanırım bir kere kızdım diye bilmiyorum. Kabız olmuş, çığlık çığlığa kendini yere attı gece yarısı. Yüreğime indirdi, allahtan hemen sonrasında yaptı da rahatladık. Sabah gidip yine o iğrenç kumu aldım bunun yüzünden ve 1 haftadır tuvaleti dışında hiçbir yere yapmıyor 😂 Ama astım şüphemiz var, ne yapacağımı şaşırdım biraz. Kum kabı 2 taneydi zaten, kapalı olanın üstünü açtım. Etraf toz, toprak olsa da elimden başka bir şey gelmiyor. Keşke bu çileyi yaşatmasa ama işte...

somnium
somnium

12640

çok teşekkür ederim! evet, ürün gayet güzel ama işte kapalı olunca insan korkuyor ahah. hayır, daha önce herhangi bir ciğer problemi yaşamadık ama toza alerjisi olduğunu biliyordum önceden de. :) tuvaletin kapağını açık bırakmayı denedim bu sefer de çıkamıyor tam, o yüzden 3 gün idare edecek ne yazık ki. :( çok teşekkür ederim, biraz da olsa içim rahatladı.


palet konusunda bastet kullanmıştık. lakin en son üretime takılıp, 2 hafta sonra kargoya verdiler. ve kargo şirketi kargomu kaybetti. :) firma bununla hiç alakadar bile olmadı. iadem veyahut yeni ürün tedariki yapılmadı, bu yüzden bir daha o firmadan alışveriş yapmadım. şimdi mısır koçanında karar kıldım, topaklanması iyiymiş. ama evet, dediğiniz gibi daha çabuk bitiyor. bastet kullandığımızda 20 lt bizi 3-4 ay götürürdü. ama dediğim gibi son olanlardan sonra bir daha bulaşmak istemedim.


çok teşekkürler yorumunuz için!🫶🏻

somnium
somnium

12640

@layasso ne yazık ki bazı kediler çok inatçı, ahahah! siz de öyle bir kediye denk gelmişsiniz. ama hatırlıyorum, kediniz yaşlıydı sanırım. ve bunun getirdiği bir şımarıklık da olabilir. çünkü sizin onun isteğine göre şekilleneceğinizi biliyor! ama önemli olan sağlığı. bırakın, o pis tozlu kumu kullansın. sağlığı yerinde olsun yeter. belki aşamalı değişimi deneyebilirsiniz, denediniz mi? çamı kumun altına koyun, öyle bir girsin. zamanla kumu azaltın, çamı arttırın. belki böyle alışır. :)

Layasso
Layasso

677

9 yaşına girecek şubat ayında ve ben çok sevdiğim için her istediğini yaptım ilk andan itibaren 😂 O yüzden dediğiniz gibi, ne dese olacağını biliyor.


Aşamalı olarak geçiş yapmaya çalıştım, hâlâ diğer tuvaletin hem zeytin çekirdeği hem o iğrenç kum var içinde. Ve o tuvalete girmiyor asla sjkaldjal

somnium
somnium

12640

@layasso tüyleri kadar uzun ömrü olsun keçi çocuğun! gerçekten çok zor bir durum. 13 yaşındaki kedim de kapalı tuvaletine girip, popişini çiş yaparken öne veriyordu. ve yerler tamamen çiş oluyordu. o temizlemenin zorluğunu biliyorum. :d sanırım o pis kumu daha çok seviyor. bırakın, onu kullansın. ama pisi pisi çok tozutuyor diye biliyorum. kumu açıksa bir sıkıntı olmaz bence! sadece topaklanma sorun, o kısım da çiş silmekten daha kolaydır bence :(

Layasso
Layasso

677

Pisi pisi kumlarında topaklanma sorunu yaşamadım ama bir zeytin çekirdeği kumu gibi değil elbette. Çiş temizlemek çok zordu, 3 ay resmen her yere yaptı :') Kapalı tuvaleti de açtım mecbur, her yer toz kum oluyor ama ne yapalım.


Hepsi sağlıklı, mutlu, uzun ömürler yaşasın ya🙏🏻💚

Ozlemcakil
Ozlemcakil

11639

Benim kediminde kronik cigerlerindeki durum sadece ever clean kokusuz serisi kullaniyoruz kedi tulaveti bizde de kapali ama kapagini kaldirdim ben agzi acik kullaniyorum, bir sorun yasamiyoruz artik

Minminik
Minminik

13975

ultra care aşağıdaki ürünü öneririm hem topaklanmas çok iyi hemde hiç toz yapmıyor
https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/ultra-care-aktif-karbonlu-parfumlu-bentonit-kedi-kumu-8lt.html

Coconutbey
Coconutbey

15131

Tozsuz kum kullanın kedilere toz dokunuyor alerjiklere maalesef

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 239 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR