Kedim Çok Agrasif

aliefeCan
aliefeCan

266 Puan

Kedim eskiden de çok hareketli değildi fakat son birkaç aydır aşırı agresif sevdirmeyi bırak dokundurtmuyor üstelik sevmeye çalışırsak tıslıyor sürekli pati atıyor kucağımıza alırsak zaten yandık her tarafımızı çiziyor ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

6 CEVAP

tommyse
tommyse

10473

agresifliğin nedenini bulun, evde onu rahatsız eden bir şeyler olabilir. Ya bu onun huyu olabilir...


• Kedi stres altında olabilir..
Anti-stress damlası edinebilirsiniz ama kediye bu durumda yaklaşmanız gerekebilir.
• Temastan hoşlanmıyor olabilir ona en temelden yaklaşmaya çalışın mamasını yerken kafasını/sırtını okşamak gibi
• Agresifiliğinin eğer huyu değilse dış etkenlerden olduğunu düşünüyorum zaten çok hareketli bir çocuk değilmiş ona hareket katabilirsiniz belki bu saatlerce oyun oynamak olmayacak ama kaliteli 15-20dk onu mutlu edebilir.
• Mamasını kaliteli vermek mutlu edebilir, tuvaletini günlük temiz tutmak, su kabını gün içinde tazelemek, plastik kap kullanmamak mutlu edebilir onun yaşam alanındaki hareketliği artırmak için yatay/dikey tımalama tahtaları edinebilirsiniz.
• Kediler bazen yalnız hissetmek için uzaklaşabilir bu süreçte ona yuva yapabilirsiniz bu sayede her zaman gideceği bir yer olur.
• Ödül ve yaş mamayla onun dikkatinide kendinize çekebilirsiniz. Ben genelde tavuk haşlayıp veriyorum inanılmaz enerjik ve mayyak oluyor o gün.


[ Agresifliği biraz psikolojik bakıyorum başka nedenleride olabilir ama ben böyle düşünüyorum ] 🐾✨

aliefeCan
aliefeCan

266

Çok teşekkür ederim aslında ikinci bir kedim var o da 3 aydır falan bizde kıskançlık duyduğu için sinirleniyor olabilir mi olabildiğince suyuna gidiyorum yavaş yaklaşıyorum istemedikçe dokunmuyorum geçen sefer dediğiniz gibi 5-10 dk oynattım hatta ilk defa bu kadar uzun oynadığını gördüm normalde bu kadar oynun oynamazdı diğer kesimden kaynaklı kıskançlık olabilir mi?

Dann
Dann

1176

Büyük ihtimalle ikinci kedi yüzünden. Böyle davranıyor bazı kediler çok zor kabulleniyorlar. Vedat vet kot bayoun tablet gibi stres ürünler var ve süre sakinleşmesi için kullanın hap halde zor olursa sıvı versiyonlarıda var yaş mamasına filan katın alışma sürecinde sakin kalsın en azından

tommyse
tommyse

10473

ikinci kediyle beraberce vakit geçirmelerini sağlamalısınız. tabii bu süre çok uzayabilir 3-5 ay boyunca birbirleriyle kavga dahi edebilirler ama bu sürede üstündeki stresten dolayı agresiflik kalkacaktır çünkü evdeki kediyi koklayıp onu sürekli tanıma hareketlerini ölçmeye çalışacak.
• Kedilerinizin koklaşmasına izin verin. Birbirlerini tanımalılar
İkisi erkekse tabii bu onlar için rekabete dönüşecektir ama ikisininde kısır oluşu sizi inanılmaz rahatlatır. Hem onlar hem siz...
• Kedi otu + Tırmalama tahtası mükemmel bir kombodur. Deneyebilirsiniz bu sayede ikisi beraberce tahtanın etrafında olacaklar. Tahta 70-80cm olmalı çünkü başka türlü tırmalama tahtasının vasfı kalmıyor ya da dikey ve yatay olarak tırmalama tahtalarıda var edinebilirsiniz.
• Yaş mama ya da ödül mamasını ikisinin alanında yan yanalarken yedirin. Kavga etmemelerine dikkat edin ciddi hareketler olduğundan kedileri uzaklaştırın ama hafif sürtüşmelerde değil çünkü bunlar normal.
• Diğer kedinizin kokusunu elinize ya da üstünüze iyice sindirin ve diğer kediye bu kokuyu koklamasını sağlayın bu sayede kokusundan iyice ne olduğunu anlayabilir keza aynı şekilde diğer kedinin kokusunuda ikinci kediye koklatabilirsiniz.
• Anti-stres malt ve kuru mamaları kullanabilirsiniz.
Pet labs çok etkili buluyorum. brit care'ın anti-stress indoor maması vardı onuda kullanabilirsiniz 🐾✨🙏🏼🥹

Minminik
Minminik

13975

Tek soyleyecegim kendi kendinize sakinlestirici kullanmayin veterinere danisin

aliefeCan
aliefeCan

266

Teşekkür ederim hepinize 👍

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 187 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR