Fip Bulaşıcı Mıdır?

crnertt
crnertt

747 Puan

Maalesef 3 aylık küçük prensesimi dün fip yüzünden kaybettim. Annesini emiyodu kuzucum daha kurtaramadım onu ne yaptıysam. 3 kardeşi daha var ve evde ayrıca 3 büyük kedim daha var. Bulaşır mı ne yapmalıyım o kadar üzgünüm ve yaralıyım ki kalbimin acısından sağlıklı düşünemiyorum

14 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Öncellikle basınız sağ olsun:( Evet korkunç derecede bulaşıcı maalesef.Ayni ortamda yaşayan bir kedide Corona varsa hepsinde vardır çünkü anında bulaşıyor Corona virüsü. Fib Corona virüsünün mutasyona uğrayıp ölümcül hastalık haline gelmesi oluyor. Corona her zaman fibe dönüşecek diye bir şey yok. Mutasyona uğrama sebepleri kesin olarak belli değil ama stres, ameliyat gibi şeylerde mutasyona uğrama ihtimali yüksek. Stresten uzak tutarak,iyi besleyip düzenli bağışıklık güçlendirici vitamin takviyeleri ve veteriner kontrolleriyle uzun yıllar fib olmadan yaşayabiliyor kediler.
Şuan sizin yavruyla fib olmadan da önce de olsa aynı ortamda bulunan tüm kedilerinizde Corona vardır büyük ihtimalle.Kesin bilgi için test yaptırmanızı tavsiye ederim. Umarım uzun, sağlıklı bir ömür sürer hepsi

crnertt
crnertt

747

Ya içim biraz da olsa kalanlarla teselli oluyor gözleri kısık bakınca hemen korkuyorum corona virüsü olan tanıdıklarınız bağışıklık için neler yapıyor veya siz neler yapıyorsunuz bağışıklıklarını yükseltmem lazım :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Korkmanız çok normal ama şöyle bir durum var olmaması da çok iyi bir şey değil özellikle hassas bir kediye sahip olunca çok daha kötü bence. Çünkü virüs bulaşmaması için ciddi bir koruma gerekiyor. Biz de mesela asla başka kedilere temas ettirmiyor,bizde temas etmiyoruz. Corona eşyalar, kıyafet ile bile taşınıyor ve bulaştığı yerde 6 ay kadar aktif yasiyip kediye bulaşabiliyor. Bu yüzden sokakta kedi görünce görünce sadece uzaktan bakıyor,beslerken yaklaşmıyoruz. Sadece kediyle kalsa yine iyi herhangi bir yerden de eve Corona getirme ihtimalimiz var. Bu yüzden eve gelince ellerimizi yıkamadan oğlumla temas etmiyoruz. Özellikle otobüs,park gibi yerlerde bulunduysak gelir gelmez hemen makineye atıyoruz kıyafetleri. Durum vahim kısacası:) Bağışıklık sistemi için açtığınız soruya yazacağım:)

Infernus
Infernus

111806

Fip olduğuna emin misiniz? Maalesef çoğu şey fip denilerek geçiştiriliyor.

crnertt
crnertt

747

Çok teşekkür ederim çok.. evet çoğu kedi corona virüsü taşıyormuş biliyordum bizimkilerde de mutlaka vardır ama melek kuzumla aynı kumu aynı mama tabaklarını kullandılar ve annelerini aynı memeden emdiler acaba fip direk mi bulaşır yoksa mutasyon virüsü olduğu için bulaşmaz mı? Tüm veterinerler farklı şeyler söyledi hep belirti olmadan test yapamayız diyen oldu corona her kedide vardır pozitif çıkar boşuna telaş edersiniz diyenler oldu. Delirmek üzereyim nefeslerini kontrol ediyorum bişey olacak diye.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Anneleri aynı ise ve büyük ihtimalle anneden doğumsal olarak Corona geçmiştir. Annede varsa direk bebeğe geçiyor maalesef. Bulaşan Corona,fib değil. Sadece Corona pozitif kedileriniz. Şuan hayati bir tehlike yok merak etmeyin:) Coronali kediler dediğim koşularda gayet sağlıklı uzun yaşayabiliyorlar. Hatta bazıları Corona olmayan kedilerden daha sağlıklı olabiliyor. Benim oğlum da corona yok ve tanıdığımın kedilerinde var. Benim oğlumdan daha enerjik dayanıklılar valla:)

crnertt
crnertt

747

Gerçekten çok zahmetli ama bu corona virüsü vs tam bilgi sahibi olsaydım sanırım bende sizin gibi olurdum kabaca çok lanet rezalet bi virüs mutasyonu olan fipten bahsetmiyorum bile kimsenin başına gelmesin gerçekten. Sonsuz teşekkür ederim cevaplarınız için..

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Aynen öyle maalesef. Öyle kötü ki bazı ülkelerde Corona pozitif olan kediler direk uyutuluyormuş. Bazı veterinerler ise kedilerinin sonunu fibin getireceğini söylüyorlarmiş. İnşallah ileride fibe bir tedavi bulunur ve böyle şeyler yaşanmaz. Rica ederim ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:)

crnertt
crnertt

747

Bizede uyutalım dediler karnı şişmişti ilerlemişti ama nasıl uyutulur ki aklıma geldikçe kötü oluyorum tedavinin 2.günü kalp krizi geçirip melek oldu aman kedi alt tarafı ne sanki diyenlerle uğraşıyorum şimdi vicdansızlığın en son noktası..

deniz_berkan
deniz_berkan

115161

Merhaba , benim oğlum corona taşıyıcısı. malesef ilk basta cok masraflı olacak diyeceklerim... fakülte varsa ordada yaptırabilirsiniz.. kedilerinize kan tahlili + corona virüs testi yapılması gerekli. pozitif çıkar ise 3 günlük iğne olacaklar,ardından bagısıklık kazandırıcı bitkilsel haplar kullanacaklar. 3-6 ayda bir kan tahlili yapılması gerek degerleri kontrol altında tutulmalı.. kesinlkle strese girmemeliler , ev taşyacaksanız , mekan değiştireceklerse mutlaka 1 ay önceden veterinere götürün stres önleyici tedavi görecek, köpek almayın , küçük cocuklarla yalnız bırakmayın ( sıkıp sıkıştırdıkları için ). Teo için aylarca evime misafir almadım asosyal bir kedi oldugu için. evdede sürekli şımartıcaksınız ev içerisindede strese girmemeli karışmayın cok fazla .. ateş ölçer alın , kulak için patiler aşırı sıcak nemli ise makattan ateşini ölçün 40 tan üstünde olursa ıslak bez pres yapın gecmezse hemen veterinere götürün , iştahını gözlemleyin ,haftada 3-4 kezden fazla istifra ederse gene veterinere götürün.. diş etlerini kontrol edin benim oğlumda diş eti büyümesine neden oldu ateşi operasyonla temizlendi.. umarım kedileriniz sadece taşıyıcı olarak cıkarlar yada hiç cıkmazlar.. ayrıca bir dip not: 0-12 ay 1.risk grubu, 12-24 ay 2.risk grubu, 24-36 ay 3.risk grubu 36 aydan sonra fip e ugramaz bu virüs.. ayrıca her atesi cıktığında halsizleştiğinde korkmayın corona derki; ben burdayım beni unutmayın diye hatırlatır kendini ara ara...

Elifoo
Elifoo

10743

Merhaba, oncelikle basiniz sagolsun. Cok uzuldum.. kendi deneyimlerimden ve kullandigim ilaclardan bahsetmek istiyorum size, kedimde Corona virusu pozitif. Yukarda yazildigi gibi bagisikliklarini hep zirvede tutmak zorundasiniz. Ben bunun icin su an 3 tane vitamin kullaniyorum. Aslinda 4 tu ama konustugum birkac veteriner birakabilecegimi soyleyince fazla yukleme yapmak istemedim. En onemli kullandigim ve omur boyu kullanmak gereken (veterinerin soyledigini aktariyorum) veda markasinin phytomins modeli. Turuncu bir kutu. Her gun sabah aksam bir tablet veriyorum. Fakat anladigim kadariyla tadi cok kotu bu yuzden tableti direk olarak yemiyor. Kucuk bir siringa suyla eritip siringayla enjekte yapiyorum oral yolla. Bunun disinda VMP diye bir macun var. bunu bayilarak yiyor. Gunde 1 kez yaklasik 2 cm kadar veriyorum. Digeri de aminosol. Onu da ne seviyor ne sevmiyor ama zorluk cikarmadan yiyor. Isterseniz yas mamaya karistirip verebilirsiniz ben bunu da siringayla veriyorum (0.5 ml) sut yogurt vb urunlere karistirmamak gerekiyormus bu tarz vitaminleri aklinizda olsun. Bu bahsettiklerimi lutfen veterinere danismadan kullanmayin. Bebisler daha kucuk anladigim kadariyla. Ben 1.5 ayliktan beri kullaniyorum. Hepsi bitkisel oldugu icin cok bir zarari olmadigini soyluyor veterinerler. Siz de danismadan sormadan kullanmayin olur mu? Tekrar basiniz sagolsun ..

crnertt
crnertt

747

Maalesef evet karnı çok şişiyordu ve karnından sıvı alıp test 2 kez tekrarlandı..

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Aynen,bu sevgiyi anlamayanlar gerçekten çok fazla. Bizler evladımız olarak görürken onlar dediğiniz gibi alt tarafı kedi deyip geçiyorlar. Birde bunu gorevi hayvanları sağlığına kavuşturmak olan veterinerler yapınca vicdansızlığin son noktası gerçekten.

septikbaykus
septikbaykus

17255

Malesef bulaşıcı ve ölümcül :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3746 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82147 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR