1.5 Yaş Kedi Hidronefroz, Böbrek Kisti Sonucu Kronik Böbrek Yetmezliği Olur Mu? + Giarida

Merhabalar. Daha önce buraya çok detaylı bir şekilde yazmıştım. Bizim bebeğimiz 1.5 yaşında, cinsinden emin değiliz beyaz hafif uzun tüylü bir erkek kedi. 6 aylıkken bir akut böbrek sorunu yaşamıştı ve bir hafta yatışlı tedavi gördü. 4-5 ay sonrasında hem kontrol hem kısırlaştırma için götürdüğümüzde üre değerleri tekrar yükseldiği için tedavi alıp öyle kısırlaştırıldı. Şimdi 1 hafta önce idrarında koku olduğu ve kontrol zamanı da geldiği için veterinere götürdük. Bu kez şehir değiştirdiğimiz için başka güvenilir bir veterinere gittik. Böbrek değerleri tekrar yükselmiş.Ultrasonla bakıp tek böbreğinde hidronefroz gördüler ama diğer böbreğin de çok sağlıklı olmadığını söylediler. 3 gün serum tedavisi ve evde 3-4 ilaçlı yoğun bir tedavi gördü, düşmeyince tekrar ultrason bakıp sağ böbreğinde bir kist olduğunu fark ettiler. Evde ilaçlı tedavisi devam ederken yemeden içmeden kesildi, renal mama kullanıyorduk eskiden kısırlaşınca royal canine dönmüştük, tekrar renale döndük. Sevmedi diye düşünüp değiştirdik mamasını yemeye başladı 1 gün yedi. Ertesi gün çok halsizdi, gözleri tam açılmıyordu bile ki normalde hareketlidir. Akşama doğru halsizliği artıp mama su almayınca koştuk veterinere. Meğerse giardia kapmış gide gele. Onun tedavisine başladık dün. İlk gün ishaldi ve çok kustu. Bugün yapılan serum dolayısıyla kusmadı, ishali yoğun olmadan devam ediyor. Şu an çok halsiz. Çok korkuyoruz evladımız için. Bu tarz sağlık sorunları yaşayan bir kediniz oldu mu? Hastalığın seyri ne oldu? Veterinerimiz kesin konuşamıyor. Çok kötü durumdayız ailecek, bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz.

2 CEVAP

Realbadvroken
Realbadvroken

4071

Az önce yazmıştım fakat sistemde hata olduğu için silindi sanırım. Biz kusma ve iştahsızlık problemi için veteriner e götürdük. Ultrason röntgen vs ne var ne yok hepsini yaptırdık. Böbrekte sıkıntı olabileceğini söylediler Değerleri yüksek çıktı dediler. Ayriyeten karaciğer yağlanması olduğunu söylediler size söyledikleri mamanın aynısını bize verdiler. Daha sonra iptal edip karaciğer yağlanması olduğu için başka bir mama önerdiler. 5 gün boyunca serum iğne şurup vs yaptırdık şuan iyi gözüküyor şükürler olsun iştahı vs var ama ilerde tekrardan başlar mi bilmiyoruz. Ve küçük bir şehirde yaşıyorum biyokimya cihazımiz tam olarak çalışmıyor dediler yani yüksek mi düşük mu değerler bilmiyoruz. Hangi mama ona daha iyi gelir yada başka bir tedavi mi gerekli bilmiyoruz bir kaç gün içinde şehir dışına götürmeyi düşünüyorum. Eğer imkanınız varsa iyi bir yerde tedavisine başlayıp ne gerekiyorsa yapın ki çabucak iyileşsin çevremde daha önce bu durumları yaşayan arkadaşlarımın kedileri var iyi bir tedaviyle halloluyormuş ve omur boyu böbrek sıkıntısı olan kedilerin kullandığı mamadan kullanmasi gerektiğini söylemişti aynı durumda olan bir arkadaşım. ben ilk böyle bir şüphe olduğunu duyduğumda kendime gelememiştim ama biz ne kadar güçlü olursak evcil dostlarımıza daha iyi geliriz.

Realbadvroken
Realbadvroken

4071

Ve veteriner böbrek mamasının kesildiği takdirde kedinin eskiden daha kötü bir vaziyet alacağını söylemişti sizinki büyük ihtimalle ondan kaynaklı olabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 184 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.311 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR