Kedim Çok Miyavliyor

VindaTr
VindaTr

812 Puan

4 ay önce yaralı kurtardığım turuncu kedim birkaç gündür gece ve gündüzleri hiç durmadan miyavliyor. bir haftadır cidden uyuyamıyoruz. Diğer kedim de çok rahatsız olmaya başladı. Apartmanda yaşadığım için komşularım sesini duyduğunu söyledi. Kızgınlık dönemine giriyor olabilir mi? Tahmini 9 aylık şuan. Kısırlaştırınca bu yüksek sesli miyavlaması azalır mı? :( onunla cidden 2 saatten fazla evde oyun oynuyorum yorulmuyor

5 CEVAP

tengrist
tengrist

11583

Selam, evet büyük ihtimal ile kızgınlık döneminde. Kısırlaştırınca miyavlaması kesilir ama önce kızgınlığın bitmesi ve aradan bir kaç gün geçmesi gerek.

giizeeem
giizeeem

975

Aynı problem bizde de vardı. 1 aydır erkek kedim gece gündüz miyavlıyordu asla uyuyamıyorduk. Dün kısırlaştırdım bugün çok sakin hiç miyavlamıyor. İlerleyen günlerde ne olur bilmiyorum ama veterinerimiz bağırmalarının bir ay içinde hormonlarının azalmasıyla birlikte geçeceğini söyledi.

Arjinn
Arjinn

2057

Benim kedim de 9 aylıkken kızgınlığa girdi, sabah akşam asla susmuyordu. Kısırlaştırdıktan sonra kesildi o miyavlamaları. Kediniz erkekse hemen kısırlaştırabilirsiniz ama dişiyse kızgınlığın geçmesini beklemeniz gerekir.

tengrist
tengrist

11583

Erkek kedi neyse dişi de odur operasyon şekilleri daha farklı diye komplikasyonlar ve anatomi değişmiyor. Erkek kedide de kızgınlığın bitmesini beklemeniz gerekir, kızgınlıktayken kan basıncı artar, bölgedeki kan miktarı daha yoğun ve daha hızlıdır, ameliyatta ve sonrasında normalin üzerinde kanama olur burada başına gelen çok kişi var sorulardan bulabilirseniz. bir diğer neden kızgınlık anındaki hormonal dengesizlik ile kısırlaştırmak ileride sağlık problemlerine yol açabileceği gibi davranış bozukluklarına da yol açabilir.

Biraz bekleyin, kandaki hormon seviyesi bir düşsün. direncini toplasın o zaman kısırlaştırırsınız. Tabii yine siz bilirsiniz.

VindaTr
VindaTr

812

Kedim erkek kedi? Sadece çok miyavlamaya başladı onun dışında kısır dişi kedimi koklamaya başladı sık sık. Bunların dışında başka bir hareketi yok. Kısırlaştırabilir miyim hemen? Yoksa kızgınlık döneminin bitmesi mi lazım erkek kedide? Daha önce erkek kedi beslemedim de bilemedim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 166 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR