Kedimden Çok Korkuyorum

Mizdikk
Mizdikk

236 Puan

Kedimi sokaktan henüz çok küçükken hasta ve ölmek üzere bir şekilde almıştım. Erkek smokin bir kedi şu an beş buçuk yaşında yani uzun yıllardır ben bakıyorum.Şimdiye dek hiç şiddet uygulamadık kendini sevdiren kucağa gelen sosyal bir kedi değil sadece bana ve kardeşime kendisi isterse biraz sevdirip gidiyor kendisi sürtünüyor sık boğaz etmiyoruz anlayacağınız. Bunun dışında başka hayvanlardan nefret ediyor kapıya bazen başka kediler geliyor seslerini duyunca çıldırıyor başka hayvan kesinlikle istemiyor dışarıdan da çok korkuyor bu yüzden veterinere şimdiye dek sadece üç kez çıkarabildik ki veteriner bile hircinligiyla basedip muayene edemedi. Bize şimdiye kadar arada tırnak çıkarma dışında saldırmamisti fakat bundan beş ay önce kapıya bir erkek kedi geldi bizim ki sesini duyunca kapıya koştu ben de kediyi uzaklaştırmak için kalktım bir anda bana saldırdı elimi ayağımı paramparça etti evdekiler zor kurtardı.10 dk sonra miyavlayarak olduğum odaya girmeye çalıştı kendini sürtüyor sanki özür diler gibi iki gün içinde normale döndü hersey. Üç gün önce yine aynı kedi kapımıza geldi yanımıza gelip miyavlayarak kapıya koşuyor bizimki ,biz peşinden gidince kulakları geriye gitti bir anda gözleri simsiyah saldiracak dememle bana oyle bir saldırdı ki sanki pitbull saldırısına uğramış gibiydim abartısız kardeşim beni kurtarmaya çalışırken onun bacağı kolu paramparça oldu dikişlik oldu benim her yerimi ısırdı damarlarım patladı resmen dişlerini sapliyor o korkuyla bir odaya kapattık çünkü koşup duruyordu üzerimize iki gün boyunca biraz biraz çıkardık benim sesimi duyunca sürekli miyavlayarak cikarmami istiyor.Kiyamiyorum fakat çok korkuyorum çünkü direkt elime atlıyor elimle ciftlesmeye çalışıyor dün iki saat elimle oynadı kalktığım an pesimden atlıyor gözleri hep simsiyah hiç düzelmiyor burnundan soluyor çok kızgın bir yandan sürekli ayaklarima sürtünüyor ama aynı zamanda aşırı stresli ve gergin.Veterinere götürmek istedim sabah bir türlü pusete koyamadim. Ne yapabilirim ?

14 CEVAP

denizbaliik
denizbaliik

4204

Kedinizi kısırlaştırmanız gerek. Benim kedimide zor zaptediyorlar ama ben bunu muayene edemem götürün bunu diyen veteriner bana biraz garip geldi açıkcası özel muayene eldivenleri oluyor zor kediler için ya da havluyla en kötü 2-3 kişi zaptedebilirler bence başka bir veterinere götürmelisiniz ve kısırlaştırmalısınız

Ayseghoul
Ayseghoul

2654

Kısır değilse çok geç kalınmış, kısırlaştırılması lazım ilk iş. :/ Kısırsa da antidepresan deneyimi olan kedi sahipleri yazarsa faydalı olabilir.

UmitAL
UmitAL

1989

Merhaba,
Size bir tavsiyem olacak. Deneyin ve eğer iyi sonuç alırsanız burada paylaşın lütfen.
Çok kedilerin huylarıyla ilgili konuşmak istemiyorum çünkü durumun içinde değilim ama kediler çok hassas hayvanlar özellikle kızgınlık döneminde.
Eğer yaşadığınız bölgede iyi bir aktar varsa, KEDİ OTU KÖKÜ isteyin özellikle yüksek aromalı ve çok kokan türden. Bu CANTİP adıyla satılan paketlenmiş tozlar değil. Aldığınızda koklayın ama çok kötü kokacak. Almaktan çekinmeyin. size yetecek miktar 50 TLyi aşmaz. ve denemeye değer.
Kedinizin gezdiği, uyuduğu, yemek yediyi ve oyun oynadığı tüm bölgelere bir parça kökten bırakın. Ev kokacak. Kirli çorap gibi :) ama kediniz onları bulup ve koklayacak hatta ısırmaya çalışacak. Dişleri ve diş eti için iyi gelmesine ilaveten, şimdiye kadar tecrübe ettiğim en iyi stres gidericidir.
Eğer onu sakinleştirdi, o zaman veterinere götürdüğünüzde çantasına 1-2 parça koyun ki yolda ve orada onu sakin tutsun.
Saygılarımla,

Mizdikk
Mizdikk

236

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ben çok korktuğum icin evde kalmadım dün kardeşim kedimin kaldığı odanın kapısını açmış kedi otu kökü koymuştuk her yere, çıkar çıkmaz benim odama koşmuş her yeri koklamis kardeşimi görünce kendini kabartmis hareket etmesine bir süre izin vermemiş sonra geri kaldığı odaya gitmiş. Geri çıkıp kedi otuyla oynamış sanırım sabah kalktığımda yerleri değişmişti dedi kardeşim. Bugün de biraz daha sakinlemis kısmen gözleri siyah değilmiş salona gelip arada kafasini sürtüp geri odaya dönüyormus biraz benim odamin önünde yatmış. İki hafta sonraya vet kisirlastirma için randevu verdi ben bir kaç gün daha eve gitmesem daha da sakinlesmis olur mu sizce saldırdığı direkt ben olduğum için korkuyorum sizce bugün gitmeli miyim ?

tengrist
tengrist

11583

Kediniz stres altındayken ona yaklaşmamanız lazım. Bu hayvanlar hala içgüdüleriyle hareket ediyorlar ve o an savunma içgüdüsünde her an tetikteler, o an dışarıdan gelen her müdahaleyi tehdit olarak algılayıp savunma aracı olan tırnakları ile karşılık vereceklerdir. Odaya kapatırsanız da daha çok agresifleşir. Eğer fobiniz yoksa kedinizden korkmanıza gerek yok, bana bulaşmayan yılan bin yaşasın kafasında hayvanlar zaten. Veteriner konusuna gelince veterinerinizi değiştirebilirsiniz, belki yaklaşımı yanlıştır.
Taşıma pusetine koyarken sakin olduğu bir zamanı seçin. Aşırı saldırgan ise zarar görmemesi adına veterinerinizle görüşüp tavsiye ederse gitmeden önce sakinleştirici verebilirsiniz.

UmitAL
UmitAL

1989

Merhaba,
Merak ettim doğrusu. Kedinizin durumu nasıl? Sakinleşti mi?

Mizdikk
Mizdikk

236

Kısır değil maalesef dediğim gibi vete. Götürdük ama asla dokunamiyor bile vet. Bir keresinde biri tedavisini yarım bırakmak zorunda kaldı ben bakamam bu kediye dedi biri götür bunu çok stres yapıyor saldırıyor ölebilir burada dedi. Ki kisirlastiktan sonra daha da saldirganlasabilir dedi doğru mu bu ? Supravet antistress liquid verdi şu an üç gündür yaş mamaya koyup veriyorum ama sakinlesmis değil henüz

Mizdikk
Mizdikk

236

Çok teşekkür ederim bugün deneyeceğim.

Merhaba, benzer bir durumla karşı karşıyayım. Benim kedim de 3 yaşında bir erkek ve mecburi şehir değişikliği sonucu agresif davranışları ortaya çıktı. Bir kez evden kaçma girişimi sonucu beni kan revan içinde bıraktı, ardından veteriner tavsiyesiyle kısırlaştırdım. Kısırlıktan sonraki hafta evde eşime saldırdı ve bacağını morartıp kanatacak şekilde şiddetle ısırdı. Aradan 1 hafta geçti yine ona saldırmak üzereyken bana saldırdı kıyafetim parçalandı ve bacağımı kanattı morardı. Saldırı öncesi kulaklar geride vücut dikleşmiş gözler kocaman açılmış oluyor. Saldırı sonrası ulumaya benzer sesler çıkarıyor.
Veteriner kısırlık sonrası 15 gün sonra sakinleşir rahat bırakıp odaya kapatın dedi. 15 gün boyunca mama, su ve tuvalet ihtiyacı için yanına girdim bacağıma sürtünüp miyavlıyordu. 15. gün sonra önce bacağıma çiftleşme hareketi yapıp saldırdı. Aradan 2 gün geçince yine mama vermek için girdiğimde saldırdı. Elektrikli süpürgeden korktugu için onu çalıştırınca kurtulabiliyorum ısırınca asla bırakmıyor.
1 ay içinde 4 kez saldırı oldu. Kısırlaştırmak sakinleşmesine yetmedi. Birkaç veterinere daha danıştım sakinleştirici takviyeler önerdiler ama şu an yanına girmeye korktuğum için işe yarayıp yaramadığını bilmiyoruz.

PET LABS ın kedi sakinleştirici anti stres şurubunu kullanabilirsiniz. Çok işe yarayacaktır. Hiçbir zararı yok veterinere danışabilirsiniz

PET LABS ın kedi sakinleştirici anti stres şurubunu kullanabilirsiniz. Çok işe yarayacaktır. Hiçbir zararı yok veterinere danışabilirsiniz

PET LABS ın kedi sakinleştirici anti stres şurubunu kullanabilirsiniz. Çok işe yarayacaktır. Hiçbir zararı yok veterinere danışabilirsiniz

Simbaloski
Simbaloski

848

9 aylıkken kisirlatridik , pelus bir sevgilisi vardı:) sabahları sürekli
miyavlamaya başlamıştı , ona eziyet etmeden erkenden kısırlaştırma kararı aldık, onceden daha yaramazdi simdi biraz daha durgun ama bizimkininde saldırma huyu var, beni annesi sandığı için çok fazla dokunmuyor ama kızımla eşime kanatana kadar saldiriyor yontemide vur kaç:) belkide oyun yapiyor kendince bilemiyorum, bazi kediler böyle biraz agresif, bence kısırlaştırma için 1 yaşı çok gecirmemek lazim sonucta dışarı çıkan kediler değiller .

Mizdikk
Mizdikk

236

Durumu hala iyi değil. Üç gün odada tuttuk demiştim ama ara ara çıkardık. Üçüncü gün sonunda tamamen saldık kardeşime ve onun kız arkadaşına karşı tavrı hemen değişti onlarlayken daha uysal. Ben evde kalmıyorum çünkü ben ve nişanlıma karşı sürekli tetikte kaskati kesiliyor yerimizden kalksak bile. Ve sürekli miyavliyor bana acı acı sürekli hala kolumla ciftlesmeye calisiyor ayağa kalktığımda koşarak kapıya geçiyor önümü kesiyor psikolojim berbat her gün gidiyorum biraz vakit geçirmeye ama durum bu şekilde. Geçen gün nişanlım yaş mama verdi birden ona tislayarak benim yanıma koştu yine saldıracakti. Birşeye kızınca veya korkunca sinirini benden çıkarıyor.bu ayın 27 sinde kisirlasacak ama bu durum düzelecek mi bilmiyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 678 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80818 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR