Kedili Evde Oda Kokusu Kullanımı

Bazı oda kokularının/spreylerinin kedilerde alerjik reaksiyona sebep olabildiğini okumuştum. Güvenle kullanabileceğim bir ürün var mı? Ya da hiçbirini kullanmamalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.

5 CEVAP

muratt_dgn
muratt_dgn

1150

parfüm,kolonya,oda kokusu vb şeyler kediler için zararlıdır lütfen kullanmayın

UmitAL
UmitAL

1989

Merhaba,
Profilinizde gördüğüm kadar Minnak ve Lokum ikisi de Erkek.
Kısırlaştırdınız mı acaba?
Erkek kediler kendi ortamlarına sınır koymak için idrarlarını kullanırlar ve erkek kedi sahiplenenlerin bu ortak şikayeti. Özellikle kızgınlık döneminde idrar kokusu çok keskin ve kalıcı olur. Ama kısırlaştırıldıktan sonra bu genelde olmaz.
Murat beyin tavsiyesine uyun lütfen. Kesin Parfüm, Kolonya veya oda kokusu kullanmayın. Solunum sistemleri hassas ve alerji ve sonrası enfeksiyona sebep olur.
Koku azaltılmasında etki edecek şeyler:



  • Kullandığınız kumu doğru seçmek,

  • kumun temizlenme ve değişim sıklığını artırma,

  • yediği yemeklerin doğru seçimi,

  • Tarama sıklığı,
    Çok önemlidir.
    İlk 3'ü idrar ve dışkı kokusunu azaltmakta önemli ve 4.etken yani tarama, cilt altındaki koruyucu yağın doğru dağılımına sebep olur. Cilt altı yağı doğru dağılmadığında veya her sebepten dolayı azaldığında, kedilerin vücut kokusu dışarıya çıkar. Bu dişi kedilerde de gözükür.
    Bunlardan hiç biri değilse, veterinerinizin tavsiyesiyle kedilere özel koku giderici kullanabilirsiniz ama onun kullanımını da abartmamak lazım. günde bir kez ve çok az miktarda kum veya halı üzerine sıksanız yeterlidir.

Minminik
Minminik

13975

dermatolog ve göğüs hastalıkları doktorlarım bana alerjisi olmayan bireye bile oda kokusu yumuşatıcı duş jeli gibi ürünlerin aşırı zararlı olduğunu söyledi, parfümler içinde kem küm etti.
insana zararlıysa kediye hayli hayli zararlıdır.
kokusuz kum istiyorsanız ultra care in aktif karbonlusu hiç koku yaptırmıyor odaya tavsiye ederim.

Fistik23
Fistik23

3377

Yağların kokusunu kullanabilirsiniz papatya yağı lavanta yağı alıp parfüm şişesine koyun şu arabada kullanılan sabit koku veren şeyler gibi içinde fitil falan oluyor onun içine güzel kokulu bir yağ koyun gül yağı gibi önerim papatya ama

Arkadaşlar 2 erkek kedim var. Küçük olanı aldığımda biz kısırlaştıramadan bi idrar savaşına girdiler evde ve koltuğumdan o kokuyu ne yaptıysam ne kullandıysam tamamen çıkaramadım. Onun dışında bir sıkıntı yok. Kedilerim üstünde tabiki parfüm vs o tarz ürünler kullanmıyorum. Antialerjik kum kullanıyorum ve düzenli temizliyorum. Evde genel olarak bi kedi kokusu olduğunu söyledi bir arkadaşım o yüzden tedirgin oldum biraz... Ben alışık olduğum için alamıyorum sanırım ama yine de kullanmayacağım herhangi bir ürün, merak etmeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 207 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80818 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR