Kisirlastirma Sonrası Kizginlik Belirtileri

duygumtr
duygumtr

605 Puan

Kedim kisirlastirma ameliyati oldu..3 hafta gecti..herşey normale döndü, yemesi, icmesi, hareketleri vs.. ama kizginlik belirtileri göstermeye basladi yine...gece gunduz bagiriyor 1 haftadir falan.. veteriner normal diyor, bu belirtiler yavas yavas kaybolur, genc bir kedi oldugu icin bir sure bu sekilde dvm edebilir diyor... yaşayan var mi boyle bir durum... ne kadar surer.. ayni eskisi gibi olmasi cok tuhaf geliyor hic mi fark olmaz...aZAlma olmaZ

11 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben oğlumda yaşadım, veterineriniz doğru bilgi vermiş. Aynı hormon böbrek üstü bezlerinden de salgılandığı için tamamen bitmesi zaman alıyor.
Bizde ameliyattan 5 ay sonra devam ediyordu. Devam eden davranışlar eşyalara ciflesme haraketlerinde bulunma ve bağırmaydı. Öncelikle dediğiniz gibi parça kalma ihtimali olabilir diye ultrason muayenesi oldu. Genelde dişilerde oluyor biz nolur ne olmaz diye yaptırdık. Parça görülmedi, veterinerim hormon iğnesi yapmayı önerdi. Yaptırdık ama çok bir etkisi olmadı. Sonra ameliyati yapan eski veterinerim ile konuştum ve ergenlik davranışlarının edinsel olarak kalabileceği zamanla duzelebileceğini söyledi. Ameliyat 13 aylık iken olmuştu, şuan 3 yaşında. Davranışlar kesinlikle azaldı fakat arada özellikle sıkıldığında eşyalara çiftleşme haraketleri kaldı. Uyarıp,dikkatini dağıtarak tamamen yenmeye çalışıyoruz.

Size de ultrason muayenesi yaptırmanızı sonuca göre duruma gore yol izlemenizi tavsiye ederim.Umarım edinsel olarak kalmamıştır

Infernus
Infernus

111806

Dişi kedilerde de hormonlar zamanla azalır. Erkeklerde durum daha kolay. Ameliyatı daha basit olduğu için daha erken ameliyat olabiliyorlar. Ben erkeklerin hepsini 6-7 aylık kısırlaştırmıştım. Daha hiç kızgınlığa girmemişlerdi. O duyguyu bilmedikleri için ameliyat sonrası da hiç öyle hareketleri olmadı. Dişilerde ise ameliyat zor olduğu için genellikle 1 yaş bekleniyor. Tabi bu sürede de kızgınlığa girmiş o duyguları yaşamış oluyorlar. Ameliyattan sonra bile benzer şeyleri tekrarlıyorlar zamanla azalan şiddette. Eğer ameliyat düzgün yapılmışsa; rahim sağlıklı bir şekilde tamamen çıkarılmışsa, iyice temizlenmişse zamanla bu dürtüler de azalacaktır.

Duygutk
Duygutk

683

Aynı sorunu yaşadım.. Ovaryumlarda pirinç tanesi kadar bile parça kalsa kızgınlık dönemi devam ediyor ve kist oluşumuna sebep oluyor.. Erkek kedilerde kısırlaşma sonrası hareketler devam eder fakat dişlerde etmez.. Mutlaka içinde parça kalmıştır.. Kist oluştuktan sonra kızgınlık dönemi daha şiddetli geçiyor.. Benim kedim 20 gün boyunca çifleşmişti.. Sonra iyi bir hekim bulduk allahtanda birdaha ameliyat oldu.. Bir dahada yaşamadık.. Veterinerinizin değiştirin..

mira2014
mira2014

64

3.5 yaşındaki dişi Kedimi nisan ayında kısırlaştırdım. mayıs ayında tekrar kızgınlığa girdi. kısırlaştırmaya yıllar sonra ikna olmuşken ve iyi bir yerde operasyon yaptırmışken böyle bir şey yaşamak çok üzdü. yarın ikinci kez ultrason çektireceğiz eğer ovaryum parçası kalmış ise kan yolu ile beslenir ultrasonda gözükebilir dendi. ve ikinci bir operasyon yapılmasından yana konuştuğum bir kaç vet. @duygutk siz ikinci operasyonu nerde yaptırmıştınız? Gerçekten şuan büyük vicdan azabı çekiyorum ve korkuyorum kötü bir şey olmasından.

Genel kanı içerde parça kalmasıyla ilgili(kediniz dişiyse). Eğer ameliyat düzg0n yapılmadıysa içerde parça kalabiliyormuş ve bu kızgınlık dönemi devam edebiliyormuş.erkek kedilerde durumu bilmiyorum.

duygumtr
duygumtr

605

Kedim dişi evet..umarim parca kalmasi gibi bir durum yoktur..bir daha ameliyat olsun istemem..

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

@Duygumtr
Ben nasıl olduysa kedinizi erkek olarak görüp ona göre cevap yazmışım kusura bakmayın:(
Dişi kediler konusunda arkadaş ile aynı fikirdeyim

Heiter
Heiter

115202

Bizim kedide de belirtiler devam etti. Hatta kedimiz, dişi kedimizle çiftleşmeye bile çalıştı.

duygumtr
duygumtr

605

1 sene geçti, hala devam ediyor. 2 ayda bir aynı kizginlik belirtilerini gosteriyor.. suan sesini duyuyorum hatta bütün apartman da duyuyordur muhtemelen.. size onerim veterinerinizi cok.ama cok iyi araştırmadan bu vebal altina girmeyin... vicdanen cok rahatsizim... bosu bosuna anestezi yapildi, bosu bosuna ameliyat ve.gunlerce acısını cekti... kedi elimle göturdum onun tercihi degildi sonuçta... vicdanen cok rahatsızım, allah a havale ettim, eger yumurtalık kaldigi icin veya herhangi bir sekilde başarısız ameliyattan ötürü bu sekilde kizginlik belirtileri gösteriyorsa allah a havale ediyorum.. üzgünüm, artik tek dileğim kalan yumurtalik vs varsa kist yapmamasi, herhangi bir sekilde sagligini bozmamasi... baska birsey istemiyorum..

Arkadaşlar erkek kedimi kısırlaştırdım yaşı 1 yaşına yakın daha yeni sahiplendik okuduğuma göre kızgınlığa tekrar girebilirmiş bilgisi olan varmı ?

turkuler
turkuler

660

Aynı durumu yaşıyorum, beş gün geçti operasyonun üzerinden hala devam ediyor. Bu sorunu yaşayanlarda bir değişme var mıdır?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 14397 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR