Yavru Maması Mi Yetişkin Maması Mi

Tuanaalsk
Tuanaalsk

3538 Puan

Merhaba kedim 9 aylık ve 5 kilo yetişkin maması daha az kılo yapar şeklinde bir yazı okudum ama sizce hangisini vermeliyim daha kısır değil

4 CEVAP

Seulaplt
Seulaplt

2133

Daha 1 yaşını doldurmamış, yavruların zaten kilo alması normal hala büyüyor. Ölçülü olarak verirseniz eğer yavru mamasını, aşırıya kaçmasını engellemiş olursunuz. Neden kilo almasını istemiyorsunuz, çok mu kilolu 9 aylık bir kediye göre? kilosunu merak ettim daha çok kaç kilo kediniz

Tuanaalsk
Tuanaalsk

3538

@Seulaplt 5 kilo kedim

tommyse
tommyse

10473

• yani öncelikle kısırlaştırmayı düşünmüyorsanız düşünün.


• onun dışında eğer ki kilosu nefes alıp vermesini engelliyor ya da hayat konforunu engelleyici şekilde ağır basıyorsa light mama alabilirsiniz ya da yediği mamanın gramını düşürmenizde fayda var.
Önce veterinere gösterin ne olur ne olmaz veteriner gözünden geçsin 9 aylık ve 5 kilo olabilir mi? evet iri ırk olabilir ama kedilerde dalak/karaciğer yağlanması istemediğimiz türdeki sıkıntılar.
• mamasındaki analiz değerlerini okuyun, kabonhidrat/yağ oranı, protein oranı, protein çeşidi ve türü, kullanılan vitamin/mineral çeşitleri ve adedi, taurin miktarı, mos ve fos içeriyor mu? bakın.
• mama içeriğinde buğday, mısır, arpa, pirinç, yulaf, pancar, pancar posası gibi ürünlerin oldukça minimumda olmasına dikkat edin belki de bu yüzden kilo alıyor olabilir.

Bgmd
Bgmd

2813

Kısır mamaya baslayabilirsiniz kiloyu sabit tutuyor sonra da kisirlastirabilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 236 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR