Kedim Hıçkırıyor

Sevilayyyyy
Sevilayyyyy

2826 Puan

Arkadaşlar sanırım üç ay falandır kedim bazen yemek yedikten sonra bir ya da iki kere hıçkırıyor, bazen hıçkırık sesi çok mideden geliyor bizdeki karın guruldamasına benzer çok olan bir şey değil zaten yeni olmaya başladı. İnternette sebebini araştırdım pek çok sebep var benim olabileceğini düşündüğüm sebepler ise şu şekilde; hızlı yeme, çiğnememe, tüy yumağı. Kedim hızlı yiyor, bence çok çiğnemiyor gup diye indiriyor, tüy yumağı için hep malt kullanırım ama o da olabilir belki. Bir de araştırma yaparken "yavaş mama tüketmelerini sağlamak üzere tasarlanan mama kaplarını kullanın" diye bir ibareye rastladım. Böyle bir mama kabı mı var, sizce neyden bahsediliyor ne tarz mama kabı yavaş yemesini engeller ki?

2 CEVAP

Kupkup
Kupkup

173

Oyuncak gibi mama kapları oluyor hatta bunlar şişman kediler için de kullanılıyor. İçine mamayı koyduğunuzda labirent gibi bir yerden patisiyle mamayı çıkartıp yemesi gerekecek, mamayı çıkartmaya uğraşırken zaman geçeceği için de yavaş tüketmiş olacak.

simbakedi
simbakedi

136205

yavaş yemeleri için mama kapları var evet. mama kabının içi labirent gibi kedinin bu mamaları alması için diliyle uğraşması gerekiyor aynı zamanda hepsi tek bir yere düşmediği için de zaman kaybediyor ve yavaş yiyor. ama bundan önce düz bir tepsiye mama tanelerini uzak koyarak da bunu sağlamaya çalışabilirsiniz. benim kedim de böyleydi yavruyken ve 1 dk kadar fln hıçkırıyordu. daha sonrasında bu kendiliğinden azaldı. o zamanlar az az sık sık mama vererek düzelttik bu durumu ama ek olarak kedim yavruyken konulan mamayı direkt yiyordu. ama bence sokaktan aldığım için hem bize tam güvenmiyordu hem de tekrar mama bulamaz içgüdüsüyle yapıyordu. güvendikçe bize bu hızlı yeme huyu geçti. belki sizinki de böyledir kediniz kaç yaşında vs bilmiyorum ama.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 196 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR