Erkek Kedim Kısırlaştırma Sonrası Öneriler

Kedim erkek 7 aylık bugün kısırlastırması yapıldı hızlı şekilde iyileşmesi için önerilerinizi istiyorum arkadaşlar içim gidiyor içiiiim :(( nd yavru kedi mamasından kısır mamaya geçeceğiz ndden devam edeceğiz kullanan varsa görüşlerinize açığım

3 CEVAP

Catsusam
Catsusam

3155

Merhaba. Özellikle erkek olduğu için mama harici yerli - yabancı marka fark etmez bütçenize göre bir su sebili almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Musluktan su içmeyi seviyorsa musluklu ya da şelale tipi gibi pek çok seçenek var. Her sene bir kere SDMA ya da üre kreatin baktırın. İdrar yolları enfeksiyonu için artık kumun üzerine dökülüp idrar yolları enfeksiyonunu renk değiştirerek uyarı veren 1 ay ömürlü kum benzeri ürünler çıkmış. Onlardan alın. Kısır erkek kedilerde önce idrar yolları enfeksiyonu ve sonrasın böbrek hastalığı görülme yüzdesi yüksek. Ancak maalesef evde bakılan kedilerimiz özellikle kısırlaştırmamakta olmuyor. Kendi kedimi bu hastalıktan kaybettiğim içn öneride bulunmak istedim. Mutlu ve sağlıklı uzun bir ömür dilerim kedinizle.

tommyse
tommyse

10473

• hills'in yavru kedi kısır maması var onu tavsiye ederim çünkü şuan daha 7 aylık kısır yavru kedi maması yemeli.
• erkek kedilerde idrar yolu/böbrek gibi sorunların yüzdesi artıyor kısırlaştırdıktan sonra... alabiliyorsanız çelik su pınarı tavsiye ederim ben maalesef plastik var.
• yaş/kuru mama dengesini ayarlamalısınız.
kuru mamaların nemi az oluyor içeriği güzel kuru mama almalısınız ( acana-orijen, n&d, brit care, fitmin, natures vaitery, sanabelle, nurti feline, hills vb.) gibi mamalar alabilirsiniz.
yaş mama olarak ( schesir, gimcat, felicia ve miamor vb.) alabilirsiniz.
• benimde kısırlaştırdıktan sonra kronik idrar yolu tıkanması yaşamıştık bu süreçte kedinizin yeterli su içtiğinde emin olun yolsa ciddi sorunlara sebebiyet veriyor.

duman2707
duman2707

4348

Merhaba kediniz kızgınlığa girmiş miydi sonra mı kısırlaştırdınız yoksa girmeden önce mi?
Benimki de su an nerdeyse 5 aylık en erken ne zaman olursa hiç huy edinmeden kısırlastırmak istiyorum ama erkek kediler için etrafta çok farklı bilgiler dolanıyor kimileri 1 yaşına kadar bekleyin bile diyor ama erkek kedi kızgınlığı tahmin dahi edemiyorum o yüzden hiç bu süreçleri yasamadan kısırlaştırabilir miyim merak ettim?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 163 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80315 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR