Kedimin Biyiklarini Kestiler

sutlaccim
sutlaccim

311 Puan

Kedimin tuyleri nornalden daha cok dokulmeye baslamisti vete goturduk destek icin ilac verdi birde kisaltalim tuylerini dedi okey dedik. Ama kedime bir baktim sag biyigininda yarisini kesmisler kisalmis biyigi. Kedime ne gibi zararlari olur uzar mi biyiklari?


Bir daha kestirmicem tuylerini.

9 CEVAP

eltarcin
eltarcin

116201

@hsahiplendirme Pardon da niye hesap soruyorsunuz? Caps Lock'da açık. Hem bir daha yaptırmayacağım diyor kendisi. Milleti uyarmadan önce üslubunuza dikkat edin derim. (!)
@sutlaccim Kedilerin tüylerini kestirmek büyük bir hata. Ki bunu veterinerin önermesi çok daha büyük bir hata. Görülmemiş şey değil doğrusu. Çoğu kedi sahibinin bildiği, (Gerek olmadıkça) tüy kısaltılması, kestirilmesinin kediye fazlasıyla zararlı olacağını bir veteriner bilemiyor. Vede şu bıyık kesme işini anlamış değilim. Bir kedi için bıyık önemlidir. Uzamasını bekleyip bir daha büyük bir titizlikle yaptıracaksınız kontrollerini. Veterinerinizi de en azından kedilerin tüylerinin kesilmesinin yanlış olacğını bilen biriyle değiştirin derim.

ursaminor
ursaminor

116511

Eltarcin ne güzel yazmışsın içimden geçenleri :)


Şunu da belirtelim. Bıyıkların ve kaşların yeniden çıkmayacağı bir şehir efsanesi. İnanmayın efendim. Kedilerin dökülen kaşları bıyıkları yeniden çıkıyor. Korkmayınız.

Kedimekim
Kedimekim

11068

Birimcisi bıyıklarin dogrudab dengeyle bir alakasi yoktur. Bu denge olayı sadece bir mitten ibaret. Ikincisi biyiklar kedilerin cisimlerle olan mesafelerini algilamak icin kullanirlar. Kedinizin biyiginin kesilmesi herhangi bir sorun yasatmaz zaten evi taniyan bir kedi oldugu icin sorun yasamayacaktir. Zamanla da uzar

sutlaccim
sutlaccim

311

Kokten gitmedi yanlislikla kesmisler yarisi gitmis biyiklarinin ama gercekten cok sinir oldum, tuyleri icinde cok arastirdim ne yapmaliyiz diye fakat veterinere guvenmek daha mantikli deyip oyle davrandik ama veterinerimi de degistirdim artik, kedim depresyonda resmen kulagini da kesmisler biraz bu nasil sacmalik anlamadim kafasina hic dokunmayacagiz demislerdi kulagondaki uc bes uzun tuyden ne istediniz ki sanki!!! Insallah sutlacim atlatacak bunu.

Mischka
Mischka

116595

Bizim miniğin de sol taraftaki bıyıkları önce kırılıp sonra kökten döküldü, sağ taraftakiler de tek tuk kırılmıș vaziyette. Dengesinde vs. Herhangi hir aksaklığa yol açmıyor. Kökten dökülenll taraftaki bıyıklar ince ince yeniden uzamaya bașladı, sanırım zamanla kalınlașır. Diğer yandaki kırılanlar da yavaș yavaș uzuyor. Düzelecektir endișe etmeyin.

Mariana
Mariana

11022

Benim kedimin bıyıkları yanmıştı kendimiz kestik uzadı ve şuan gayet normal sağlıklı, kestiğimiz zamanda bir sıkıntı yaşamadı kedimiz :)

sophiee
sophiee

103370

Bizimki de mum koklamaya çalışırken bir kaç tanesini yakmıştı bıyıklarının ve kaşlarının. Daha sonra uzadı herhangi bir sıkıntımız yok.

sutlaccim
sutlaccim

311

Bebim kedinin tuyleri ankara kedisine gore bayagi uzun melez bir kedi o yuzden galiba. Veterinere de sormustuk kesmek sakincali defil mi diye daha iyi olacagini soyledi o yuzden tamam dedik.

Kedilerde tüylerinin kesilmesi psikolojik sorun yaratır ve bunu veterinerler de bilir eğer bir veteriner bunu yapıyorsa sırf para kazanmak için yapıyordur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 17585 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR