Kedinin Kusması

Reyaura
Reyaura

15210 Puan

Dün aksam ve bugün kedim evin her tarafina kustu yedigi mamalari kusmuş tüy kusmus yesil sari sivi kusmuş evde 20ye yakın kusmuk vardi . Veterinere götürdüm vet pazartesi gelecekmiş. Sizce neden olabilir? Vete gidene kadar ne uygulaya bilirim. Halsiz gözükmüyor arada mama yiyor su içiyor.

9 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

tüy yumakları fazlaysa kusmuklar içinde sebep o olabilir, malt veriyorsan az geliyordur.. küçücük de olsa yabancı bi cisim yutmuşsa sindiremediği için onu çıkarana kadar kusuyor bu da olabilir, farklı bişey vermediysen bilmediğin bir şey yemiş ve dokunmuş olabilir sinek böcek örümcek.. ev yoğurdu varsa verebilirsin midesini sakinleştirmesi için.

Infernus
Infernus

111806

Gıda kaynaklı olma ihtimali yüksek. Hiç farklı bir şey yedirdiniz mi son zamanlarda? Yeşil renk hep gıda zehirlenmesi derler ama halsiz değil diyorsunuz. Midesinde yemek kalmadığı için safra kusuyor sanki. Üşütmüş de olabilir pencere cereyan yapacak şekilde açık kalmışsa ama bu durumda da ishal eşlik eder genelde. Başka bir veterinere götürme şansınız varsa daha iyi olur bence.

aleyn
aleyn

113859

ya bir de geçen okudum şimdi aklıma geldi bu yerleri yüzeyleri sildiğimiz temizlik maddeleri zararlı kimyasallar içerdiğinden dolayı kusma yapabiliyormuş kedi yerlerde dönüp debelenip sürekli kendisini yalıyor birikme zehir etkisi yapıyor olabilir. kedilerin böyle ara ara kusmalarını buna bağlıyorum.. bitkisel ürünler kullanabilirsiniz hatta üzerinde yazıyor bazı ürünlerin evcil hayvanlar için uygundur ya da toksik kimyasal içermez vs diye..

aleyn
aleyn

113859

bir de sık sık su içmesini sağlayabilirsin çünkü kusarken çok su da kaybetmiştir.

Mariana
Mariana

11022

Benim kedimde aynı şekilde kusmuş bugün :/

Reyaura
Reyaura

15210

Tüy kusmuyor biraz once bidaha kustu yeşil balgamsi bi şekilde :(

Reyaura
Reyaura

15210

Başka vet yok malesef ikisiyle kavgaliyim pazartesi gidicegim mecbur. Ishal gibi tuvaleti buyuk ihtimal usuttu pencere kumdan dolayi sürekli açıktı ceyranda kaldi sanirim :(

Reyaura
Reyaura

15210

Normalde sirke kullanirim 2 3 gündür ozon kullaniyorum :/

Yeşil kusuyorsa hemen bir veterinere gitmelisiniz. Yeşil Kusma çoğunlukla parazitlerin ve zehirlenmelerin belirtisidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 681 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR