Haşlanmış Tavuk/İshal

Sedaselvi
Sedaselvi

595 Puan

Selamlar. Çook uzun süredir yavru kedimin ishal sorunu var. Çeşitli hastalıklardan klinikte kaldı, tedavileri bitti ama ishal baki kaldı. Hekim kontrolünde çeşit çeşit takviye ,probiyotik vs denedik. En son tavuk olayına girmeye karar verdim. Dünden beri haşlanmış tavuk ve pirinç lapası veriyorum. Merak ettiğim şu:



  1. bal kabağı püresi de dahil etmeli miyim dersiniz mevsimiyken?

  2. Ve işe yarayacağını umarak takribi kaç günde toparlıyor dışkıyı tavuk olayı?
    Teşekkür ettim şimdiden.

5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

132162

Bal kabağı olur tabi ki, havuç da ekleseniz faydası olur. O toparlanma olayı kediden kediye değişir, ishalin nedenine, ciddiyetine bağlı olarak kaç günde geçeceği belli olmaz. Onu bilmek için müneccim olmak gerekir. Daha hızlı etki için pirinç yoğun olmalı ve gayet lapa olmalı.

Bal kabağı da kakayı yumuşatır. Bence tavuk da bazı kedilerde ishal yapıyor ne kadar çok pisirsek de. Ben çocuklara verilen ishal kesici ile çözüm buldum. Diafurly 0.5 ml sabah akşam verdim 2 günde düzeliyor ama bıraktığım zaman yine oldu o zaman 7 güne tamamladim. Düzeldi çok şükür.Gecmiş olsun

somnium
somnium

12709

merhaba. yavru kedimde, kısırlaştırma sonrası bayağı çekmiştik bu ishal illetinden. 3 günde bir haşlama tavuk, tavuk suyuyla beraber haşlanan prinç ve patates haşlaması yedirdim. ve her gün bir çay kaşığı laktozsuz kefir içirdim. bir de proplan probiyotik elimiz ayağımız oldu, denemediyseniz mutlaka deneyin derim. ve en az 1 hafta kullanmanız gerekiyor. 3 veyahut 4.günde ishal haviv puding kıvamını alıyor olması gerek. 2 hafta bu düzenle gidin. düzelme olmazsa dışkı testi yapsın veteriner hekiminiz. buna göre flagly gibi antibiyotikli ishale karşı etkili şuruplara geçebilirsiniz.

Sedaselvi
Sedaselvi

595

Çook teşekkür ederim hepinize. Tavuklu karışım çok güzel toparladı şükür. Kedi sayım çok olduğu için evde her türlü markanın probiyotiği ya da Flagly gibi ürünler var. Onların yapamadığını tavuk yaptı:)
İyi yıllar dilerim herkese.

sevalc
sevalc

261

merhaba, ben de kedimin ishalini toparlamak için 2,5 gün sadece haşlanmış tavuk verdim ama sonra mamaya geçince ishal de geri geldi. sizde nasıl oldu?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 274 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.164 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR