2. Kediyi Sahiplenmek

Miniminimini
Miniminimini

2972 Puan

Merhaba arkadaslar. Benim 9 aylik disi bir kedim var bu ay kisirlastiracagim. Is yerinde bakilan ama suan pek ilgilenilmeyen 10 aylik erkek bir kedi var, disariya da aliskin. O da kisirlastirilacak ve fazla ilgilenilmedigi icin sahiplenmek istiyorum 1 ay sonra felan. Bu sekilde sahiplenip kedilerini birbirlerine alistiran arkadaslardan tecrube ve yorumlarini alabilir miyim?
Birbirlerine alisabilirler mi bilmedigim icin sahiplenme konusunda emin degilim.

3 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yaşları yakın,ikisi de kısır olacak. Biri dişi biri erkek olacağı için rekabet ihtimali düşük bence. Anlaşma açısından bunlar çok iyi şeyler. Bence kademeli olarak alıştırırsaniz ve ikisininde kedilere karşı travması,nefreti yoksa anlaşabilirler.
Tecrübe konusunda benim tecrübem oldu. Oğlum 2,5 yaşındaydı o zaman,kısırdır. Sokakta annesiz bebek kedi görünce yardımcı olmak için eve getirdik. Sonra bebeğin karakterinin, yaşının oğluma arkadaş olması için uygun olacağını düşündüğümüz için sahiplenme düşündük. Bebek ile oğlumu kademeli olarak karşılaştırmaya başladık. Oğlum ilk zamanlarda biraz bebeği kovası fakat sonra çok sevdi. Bebek ise meğer kediler ile travmasi olduğundan (sokakta saldırıya uğrayıp minik yaralar almış kediler tarafından) oğlumdan hiç hoşlanmadı ve ciddi saldırılara başladı. Sonra oğlum bu durum yüzünden stresten ciddi hastalandı ve bebek ile yollarımızı ayırdık maalesef. Bu gerçekten kötü bir tecrübe ama gözünüzü korkutmasın,iki kedide böyle bir travma yoksa ve karakterleri dolayısıyla kedilerden hoşlanmıyorlarsa sorun olmayacaktır bence.
Birde belki bilginiz vardır bulaşıcı kedi virüsleri hakkında. Buna kesinlikle dikkat etmenizi iki kediye de test yaptırıp test sonuçlarına göre sahiplenmenizi tavsiye ederim. Test sonucunda sahiplenmeniz için ya ikisinin de virüs olmalı yada ikisinde de virüs olmamalı ikisininde sağlığı açısından

Miniminimini
Miniminimini

2972

Aslinda benim icin de onemli olan bir konuya degindiniz. Daha once test yaptirmadan gecici sureligine bir yavru almistim eve, tecrubeli olmadigim icin test veya hastalik aklima gelmemisti ve yavrucak 4 gun icerisinde oldu. Veteriner fip veya genclik hastaligi olabilir dedi ve benim kediminde buyuk ihtimalle corano virusunu kapmis oldugunu soyledi. Bu da beni dusunduruyor cunku evdeki kedinin hic birsekilde strese girmemesi gerekiyormus. Simdi yeni kedi getirirsek, strese girme gibi bir durumda soz konusu. Sizin kediniz strese girdiginde nasil bir hastalik yasamisti? Hic risk almamali miyim sizce ?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Mesajla cevap vereceğim birazdan:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 588 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.067 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR