Keime Özel Şampuan Almıyorum Evde Hangi Marka Şampuan İle Yıkamalıyım Hacı Şakir Blendax Dalin Gibi

grghhhggy7
grghhhggy7

293 Puan

yardımcı olalım

7 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Hiçbiri, insanlar için üretilen her şampuan kedinin tüy ve deri sağlığını bozabilir. Ayrıca şampuan ne olursa olsun ıslak bez yada kuru şampuan ile temizlenemeyecek kadar kötü durumlar dışında kedinizi yıkamamalısınız. Bu durumlarda da mutlaka kediler için üretilen şampuanları tercih etmelisiniz bence

Mischka
Mischka

116595

Biz Mischka'yı 1 defa yıkadık. Evdeki ilk zamanlarıydı, Mischka balkonda dolașmayı çok seviyor, hemen yanımızdaki binaya yangın merdiveni inșaa ediliyordu, bırakın balkonu evimizin içi bile toz duman olmuș, haliyle bizim miniğin patiler sırta kadar kapkara olmuștu. Petlebiden Bioline kokusuz kedi köpek șampuanı sipariș vermiș ve onunla yıkamıștık, bir daha da yıkama ihtiyacımız olmadı. O kendini çok güzel temizliyor, pamuk gibi kokuyor, havadan kokular üzerine siniyor, çamașır yıkandimi sanki o da yıkanmıș gibi çiçek kokuyor, sarıldığımda benim kokum siniyor, kendi zaten mis gibi. Çok kirlenirse patileri, elimi suya sokup üzerinden bir siliveriyorum ve ya nemli pamukla siliyorum pati altlarını. Bizim minik Kiara șuan 3 ayı bulacak, geldiğinde 1buçuk aylık vardı yoktu ve çok hastalanmıștı, 2 haftayı bulan bir kusma ishal ile mücadelemiz oldu, kendi çok sırnașıktır, kafamda yüzümde, boynumda uyur. Her gece buram buram kaka kokușunu soluyarak uyuyordum :) tedavimizin sonunda ve o iyileșme gösterdiğinde veterinerimize onu yıkamaktan yana olmadığımı, tekrar hasta olmasından çekindiğimi ama cidden çok kötü koktuğunu söyledim. Ve bize içerideki hasta kedilerden birini gösterdi, gerçekten çok kötüydü durumu. Bu kedicik yaklașık 2 yıl boyunca sahibi tarafından düzenli olarak yıkanmıș. Sanırım haftada bir demiști, șuan emin olamadım.Yavrucuğun deri ve tüy sağlığı tamamen bozulmuș durumdaydı. Ağzındaki bütün dișler çürümüș, çoğu zaten dökülmüș kalanı çekmek zorunda kalmıșlar. Ve en kötüsü 'yașayamayacağını', kurtaramayacaklarını söyledi. Bunları anlatırken öyle üzgün bir o kadar kızgındı ki.. Ben yıkamanın kediye zarar vereceğini biliyordum fakat bu kadar kötü olabileceğini tahmin dahi edemezdim. Kiara'nın üzerine yapıșan kakalarını nemli pamukla aldım, popoyu tuvaletlerden sinra sildim, zaten zamanla Mischka'yı görerek kendini yalamayı öğrenmeye bașladı. Buram buram kokusu 1 hafta sonraya azaldı, șimdi ablası kadar mis kokmasa da artık öyle kötü de kokmuyor, büyüdükçe yalanmaya bașlayacak ve o da güzel kokacak. Biraz uzun bir yazı oldu, fakat ben de zamanında yıkamanın bir kediye bu kadar șiddetli bir zarar vereceğini bilmiyordum, benim gibi bunu bilmeyen arkadașlar da bilinçlensin isterim, lütfen kedilerinizi çok zorunda kalmadıkça yıkamayın.

Nurbaran
Nurbaran

4471

Şampuanla yıkandıktan sonra her ne kadar iyice durulandığını düşünseniz de tüylerinin arasında kalacaktır.. Kedimiz kendini temizlediğinde direk o kimyasalı yalayacak.. Şiddetli kusmalara sebebiyet verebilir.. Mümkünse yıkamamaya çalışın..

eccakir
eccakir

3113

Biz dalinle yıkıyoruz yıkama ihtiyacı duyduğumuzda ama şampuanı direk tüylerine dökmüyoruz bir kova suyla birkaç damla karıştırarak yıkıyoruz sonra iyice duruluyoruz. Şuana kadar bir sorun olmadı.

eccakir
eccakir

3113

Biz dalinle yıkıyoruz yıkama ihtiyacı duyduğumuzda ama şampuanı direk tüylerine dökmüyoruz bir kova suyla birkaç damla karıştırarak yıkıyoruz sonra iyice duruluyoruz. Şuana kadar bir sorun olmadı.

eccakir
eccakir

3113

Hafta bir yıkamak gerçekten çok gereksiz. Dediğiniz gibi mis gibi kokuyorlar kendine has mis gibi bir kokusu var onların. 2 ya da 3 ayda bir yıkıyoruz çünkü gerçekten kirleniyor artık ama bundan sonra çok daha dikkatli olacağım yıkama konusunda.

Hachiko41
Hachiko41

242

Bende Dalin çocuk şampuanı kullanıyorum sabun kesinlikle tavsiye etmem şampuanı'da arkaşın söylediği gibi ayrı kovada sabunlu su yaparak kullanmak çok mantıklı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 565 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR