Kedim Dün Geceden Beri Hiç Mama Yemedi Su İçmedi

Goksusu
Goksusu

791 Puan

Kedim dün geceden beri ne mama yedi ne de su içti.Aşırı halsiz sürekli uyuyor kimseyi istemiyor.Yaş mama verdim onu da yemedi.Ayaklarının ordan karın bölgesine dokununca aşırı sinirleniyor ve kızıyor.Neden olur bilen varsa yazsın lütfen acilll.Yarın veterinere götürücem ama çok korkuyorum.

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128563

İç parazit olması yüksek ihtimal. Son bir iki ayda iç parazit ilacı almadıysa paraziti olabilir. Tabi bu sadece ihtimallerden biri ama genelde karın ağrısı ve iştahsızlık parazite işaret edebilir. Başka semptomdan bahsetmediğiniz için başka ihtimal düşünemiyorum. İdrara çıkarken gördünüz mü? Rahat şekilde yapıyor mu? Basit bir viral enfeksiyon da geçiyor olabilir. Ancak veteriner sorunu bulacak böyle bir durumda çünkü gözlemlediğiniz başka bir hastalık semptomu yok kedide.

smartiee
smartiee

67

Merhaba, bence hemen veterinere götürün, kardeşimin kedisi de mama yemeyip su içmemeye başlamıştı. Onlar seçicilikten zannedip geciktirdiler. Sonra karaciğer ve pankreasta sorun olduğu saptandı ama iş işten geçmişti ve vefat etti kedi. Moralinizi bozmak gibi olmasın ama vaka benziyor. Hiç vakit kaybetmeyin.

Goksusu
Goksusu

791

Bugün götürdüm veterinere atesi 40 derece çıktı enfeksiyon dedi ama hiç iç parazitten bahsetmedi doktor yarın da iğne için götürecegim bunu soylicem doktora ve ciğer ve pankreas olayını da söyliycem. Bugün biraz daha iyiydi veterinerdej sonra ama şuan aşırı saldırgan dokundurmuyor kendine özellik karın ve ayak bölgesine. Mama yedi su içti ama çok az ve benim elimden yiyor bir tek. Zaten pirelenmisti cumartesi günü dış parazit damlası olmuştu pirelerden dolayı enfeksiyon kapmış olabilir mi

aslihan_e
aslihan_e

128563

Pirelerin bazı enfeksiyonları taşıdığı söyleniyor ama pire damlası olmaya veterinere gittiyse veterinerden bir şekilde enfeksiyon kapması daha yüksek ihtimal. Oraya hep hasta hayvanlar gidiyor çünkü. Havası hastalık dolu oranın. Pirenin hastalık taşıması çok daha düşük ihtimal. Az yiyorsa siz yumuşak yiyecekleri parmağınızla boğazına ittirip yutturun. Tam arkaya doğru itip ağzını kapatırsanız tık diye yutuyorlar, hiç sorun olmuyor. İyi beslenirse daha çabuk iyileşir. Pire olunca her zaman tenya da oluyor ama pire damlası olduğunda heralde iç-dış parazit için kombo bir damla yapılmıştır. İç parazitlerin ölmesi gerekli, bazen damlalar yetersiz de kalabiliyor tabi. Karın ayak bölgesinden rahatsız olması pipişinin ağrıdığını da gösterebilir, o nedenle çişe rahat çıkıyor mu diye sordum. Üreme yolları iltihabı varsa o da ateş yapar. İç parazit için ilaç almadıysa mutlaka yaptırın. Yıllardan beri bir kedimde bir iki pire olsa kesinlikle tenya sorunu yaşarız. O zaman da karnıma bacağıma dokunma diye sinirlenirler. Yine de sadece hasta diye sinirleri bozuk olabilir. Sonuçta özel bölgeleri ve hastayken savunmasız oluyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 231 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR